Green Light District - Στάση 12η

Τα πιο ενδιαφέροντα indies Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από ένα γεμάτο διάλειμμα τριών (καλοκαιρινών κυρίως) μηνών επιστρέφουμε στη στήλη του Green Light District ώστε να σας μεταφέρουμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από την indie σκηνή αλλά και ορισμένων μεγαλύτερων παραγωγών που ενδέχεται να μην κατάφεραν να φτάσουν στα φώτα της δημοσιότητας. Στην παρούσα 12η στάση περιλαμβάνουμε τις σημαντικότερες κυκλοφορίες των καλοκαιρινών διακοπών, έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με

καθαρά χρονολογική σειρά η πρώτη μας “εύρεση” αφορά το κλείσιμο της τριλογίας των Banner Saga (PC, PS4, Xbox One, Switch), με ένα sequel που απευθύνεται ουσιαστικά σε όσους είχαν ακολουθήσει τα προηγούμενα δύο κεφάλαια (φυσικά αποτελεί τον τίτλο με το απαραίτητο άρωμα από βίκινγκ θεματολογία που ακολουθεί σχεδόν κάθε GLD). Από τα fantasy σκηνικά περνάμε στην ταλαιπωρημένη και σκληρή πραγματικότητα του σήμερα που αφορά τον αγώνα μίας αρχηγού της αστυνομίας στην προσπάθειά της να βάλει μία τάξη στο αστυνομικό τμήμα της μέσα από το This Is the Police 2 (PC, PS4, Xbox One, Switch).

Αφήνοντας τη μιζέρια της καθημερινότητας περνάμε στο διάστημα και στο Star Traders: Frontiers (PC) όπου θα οργώσουμε τον γαλαξία βρίσκοντας κάθε λογής εμπορικές, στρατιωτικές ή και πειρατικές δουλειές προκειμένου να μπει κανονικά ο μισθός του πληρώματός μας. Δεν αργεί βέβαια να έρθει η απότομη προσγείωση με το Not Tonight (PC), έναν τίτλο με έντονο άρωμα Papers, Please που καταπιάνεται με την πλέον τραγική έκβαση που θα μπορούσε να έχει το Brexit ιδίως αναφορικά με τους μετανάστες.

Σε πιο... χαρούμενα θέματα ερχόμαστε στην αναβίωση του Theme Hospital με το Two Point Hospital (PC), ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό tycoon παιχνίδι, όπου διαχειριζόμαστε κάθε πτυχή της λειτουργίας και της έρευνας ενός νοσοκομείου. Αλλαγή ταχύτητας με το Rigid Force Alpha (PC), ένα καθαρόαιμο schmup σε δύο διαστάσεις στα πρότυπα των αγαπημένων Gradius, R-Type κ.λπ. Επιστρέφουμε στα fantasy μονοπάτια με το Shadows: Awakening (PC, PS4, Xbox One) που, πέρα από τον αφόρητα generic τίτλο, δείχνει να αποτελεί ένα ευφάνταστο και ιδιαίτερα προσεγμένο RPG με ισομετρική προοπτική.

Δεν λείπει και η πρόταση για τους λάτρεις των επιτραπέζιων και δη αυτών που θα προτιμούσαν να αποφύγουν την αποχώρηση 50-60 ευρώ καθώς πλέον έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το Scythe: Digital Edition (PC) σε μία σαφέστατα πιο οικονομική έκδοση. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σκληροπυρηνική pixel art πρόταση από τη στήλη που έρχεται με το Door Kicker:s Action Squad (PC), όπου οι πόρτες των ναρκέμπορων δεν έχουν καμία τύχη μπροστά από το άρβυλο των Swat. Φτάνοντας στο τέλος του επεισοδίου περνάμε στο φουτουριστικής αισθητικής Frozen Synapse 2 (PC), ένα ιδιόμορφο και προσεγμένο turn-based όπου οι εντολές των δύο αντίπαλων ομάδων εκτελούνται ταυτόχρονα σε κάθε γύρο.

Όπως έχει καθιερωθεί από τα GLD ,επιστρέφουν οι κληρώσεις τίτλων δίνοντας αυτήν τη φορά από έναν Steam κωδικό για τα This Is the Police 2 και Door Kickers: Action Squad. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, αναφέροντας τον τίτλο για τον οποίο ενδιαφέρεστε (διευκρίνηση: θα ληφθούν υπόψη για την κλήρωση μόνο όσα σχόλια αναφέρουν έναν από τους δύο τίτλους).

Keywords
Τυχαία Θέματα