Epic Party Quest | Review

Στα γρήγορα

X

Το Epic Party Quest αποτελεί μια φρέσκια προσθήκη στον κόσμο των παιχνιδιών πάρτι, φέρνοντας ανανεωμένη αίσθηση με το υπέροχο pixel art style γραφικών και στοιχεία αφήγησης. Η πλοκή του, που αναπτύσσεται μέσα από τη συνάντηση τεσσάρων χαρακτήρων σε ένα χάνι, προσφέρει μια ανατρεπτική εμπειρία παιχνιδιού ρόλων και πάρτι. Καθώς οι παίκτες αντιμετωπίζουν διάφορα minigames,

η εμπειρία είναι απλή και διασκεδαστική, κατάλληλη για παίκτες όλων των ηλικιών.

Ο μηχανισμός level-up προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον για έμπειρους αλλά και μικρότερους σε ηλικία παίκτες. Παρόλο που ορισμένα minigames μπορεί να φαίνονται επαναλαμβανόμενα, η γενική απόλαυση του παιχνιδιού παραμένει υψηλή. Με μελλοντικές ενημερώσεις και επιπλέον περιεχόμενο προς αναμονή, το Epic Party Quest υπόσχεται να γίνει μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές ή φιλικές στιγμές διασκέδασης.

Για τον γράφοντα, οι party τίτλοι καταλαμβάνουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του από την εποχή του Nintendo 64 και το πρώτο Mario Party. Είτε απέναντι βρίσκονταν χαρακτήρες ελεγχόμενοι από το ίδιο το παιχνίδι, είτε φίλοι που συναντιούνταν για μερικές ώρες αληθινής διασκέδασης και χαβαλέ, παιχνίδια που βασίζονταν σε συλλογές από mini games κατάφεραν επάξια να συναγωνίζονται σε αξία και σημαντικότητα άλλους, πιο μεγάλους και σημαίνοντες τίτλους.

Άλλωστε, απώτερος σκοπός των βιντεοπαιχνιδιών υπήρξε ανέκαθεν η αληθινή, η αδιαπραγμάτευτη διασκέδαση και χαλάρωση. Όταν, δε, υπάρχουν τέτοια παιχνίδια που μαζί με τη διασκέδαση εισάγουν ισόποσα χιούμορ και γέλιου, τότε κάθε βαρετό απόγευμα ή το τέλος μιας ιδιαίτερα κουραστικής μέρας μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι πραγματικά όμορφο και ξεκούραστο.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε καταφέρει ποτέ να αρνηθούμε μερικές ώρες παρέα με έναν party τίτλο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν διστάσαμε να δοκιμάσουμε το Epic Party Quest, έναν καθαρόαιμο multiplayer party τίτλο που ήρθε σχεδόν από το πουθενά και μας ξάφνιασε μάλλον ευχάριστα.

Το Epic Party Quest, το πρόσφατο πόνημα του πολωνικού στούντιο Redi Games, έρχεται να ανατρέψει λίγο τα δεδομένα πάνω σε όσα γνωρίζαμε σε αυτού του είδους παιχνίδια, εισάγοντας ένα όμορφο pixel art style γραφικών μαζί με στοιχεία αφήγησης, ούτως ώστε να προσφέρει έναν τίτλο που θυμίζει διασταύρωση party game με JRPG παλαιότερων (ή και όχι) εποχών. Φυσικά, το Epic Party Quest επ’ ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί περίπτωση Mario Party meets Final Fantasy, ή κάτι παρεμφερές.

Ναι, έχουμε να κάνουμε με πολλά, διαφορετικά minigames, τα οποία όμως δεν λειτουργούν με τον τρόπο που πιθανόν υποψιάζεται ο μέσος παίκτης, καθώς το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει ούτε το κλασικό board, ούτε το γενικότερο gameplay που θα περίμενε να βρει προερχόμενος από ένα Mario Party τίτλο. Το Epic Party Quest έχει αναπτυχθεί με βάση μια ιστορία. Μια ιστορία που μπορούν να αφηγηθούν έως και τέσσερις παίκτες, τα avatars των οποίων συναντιούνται σε ένα κατάμεστο χάνι και αφηγούνται τα κατορθώματά τους.

Οι χαρακτήρες αυτοί πρόσφατα ήρθαν αντιμέτωποι με μια στρατιά από πολύ εχθρικά τέρατα, που απείλησαν την τάξη και την ηρεμία του κόσμου, και κατάφεραν να επιβληθούν και να τα εξολοθρεύσουν. Ποιος, όμως, ήταν ο πιο γενναίος χαρακτήρας; Ποιος ήταν αυτό που επέδειξε ανδρεία, γενναιότητα και τις περισσότερες ικανότητες στη μάχη;

Πολύ σύντομα η κουβέντα θα ξεφύγει, καθώς κάθε χαρακτήρας θυμάται τα κατορθώματα λίγο… διαφορετικά απ’ ό,τι πράγματι έχουν συμβεί. Έτσι, οι παίκτες καλούνται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, αναλαμβάνοντας να συμμετάσχουν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα με τη μορφή mini games για ακόμα μια φορά και να διαμορφώσουν την ιστορία όπως ακριβώς έχει εκτυλιχθεί στην πραγματικότητα.

Και εδώ ξεκινούν όλα. Το Epic Party Quest δεν προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα έχουμε δει από παιχνίδια του είδους. Τα minigames που παρέχονται είναι εξαιρετικά απλά σε λογική εκτέλεσης, αλλά σίγουρα διασκεδαστικά. Είναι ακριβώς αυτού του είδους τα minigames που κάποιος μπορεί να απολαύσει είτε παίζοντας παρέα με φίλους, είτε με μέλη της οικογένειάς του, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Είτε οι παίκτες πρέπει να εντοπίσουν δύο ίδια αντικείμενα, είτε να αποφύγουν κινούμενα lasers, ακόμα και να συγχρονιστούν απόλυτα με τις κινήσεις των εχθρών σε rhythm-based επίπεδα, τα minigames είναι αρκετά εύκολα ως προς την κατανόηση και εκτελούνται συνήθως με τα πλήκτρα ελέγχου κίνησης και το κουμπί επιβεβαίωσης, καθιστώντας έτσι το Epic Party Quest ένα πλήρως προσβάσιμο παιχνίδι, κατάλληλο για όλους.

Μάλιστα, η καταλληλόλητα του τίτλου ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από το γεγονός του ότι εφαρμόζεται ένας level-up μηχανισμός που το καθιστά πιο φιλικό, ακόμα και ως προς τους παίκτες που χάνουν κάποιο minigame. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός minigame επιβραβεύει τους παίκτες με πόντους εμπειρίας, με τη διαφορά ανάμεσα στον νικητή και στους υπόλοιπους παίκτες να είναι μεν αισθητή, αλλά όχι υπερβολικά μεγάλη, αποθαρρύνοντάς τους από το να συνεχίσουν.

Στο Epic Party Quest όλοι έχουν πιθανότητες να επικρατήσουν στο τέλος της ημέρας. Άλλωστε, ο νικητής καθορίζεται από το επίπεδο που έχει φτάσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διάρκεια που έχουμε επιλέξει για την αναμέτρησή μας στην αρχή της περιόδου. Η σύντομη διάρκεια κρατά περίπου μισή ώρα, ενώ η μεγάλη διάρκεια κρατά περίπου μία ώρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όλα μπορούν να ανατραπούν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να βγει νικητής.

Επιπλέον, το Epic Party Quest προσφέρει και τη δυνατότητα πρόσθετων μεθόδων χειρισμού. Σε έναν μόλις υπολογιστή οι παίκτες μπορούν να παίξουν είτε κάνοντας χρήση του πληκτρολογίου, είτε οποιουδήποτε συμβατού χειριστηρίου, ενώ μέσω του Steam Link, οι παίκτες μπορούν να παίξουν και με οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Η εμπειρία μας, όμως, με αυτή τη μέθοδο δεν ήταν και η πιο ιδανική, καθώς πολύ συχνά οι έλεγχοι δεν ανταποκρίνονταν όπως έπρεπε.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα ανάπτυξης έχει σχεδιάσει μια συμβατή εφαρμογή για tablets και smartphones, η οποία υπόσχεται να εκμηδενίσει τα προβλήματα που προκύπτουν μέσω του streaming. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη, περιορίζοντας τους παίκτες σε συγκεκριμένους τρόπους ελέγχου.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που εντοπίζουμε στο Epic Party Quest είναι η επανάληψη των minigames. Πολύ συχνά, δηλαδή, τα ίδια minigames να επιστρέφουν με διαφορετικό όνομα, ή κάποια minigames να αποτελούν reskins άλλων minigames που μπορεί να παίξαμε μερικούς γύρους πριν. Εν τέλει, αν και τα minigames είναι το επίκεντρο του Epic Party Quest, το παιχνίδι ουσιαστικά έχει ελάχιστα minigames που είναι πρωτότυπα, χωρίς να αναλώνονται σε αλλαγές χρωματιστών, ή αλλαγές του σχήματος των αντιπάλων και των objects που εμφανίζονται σε αυτά, αφήνοντας απαράλλαχτη τη gameplay προσέγγιση.

Αυτό, βέβαια, εξυπηρετεί το κομμάτι της προσβασιμότητας του τίτλου από όλες τις ηλικίες, ωστόσο πολύ σύντομα ακόμα και οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες θα εκφράσουν την κόπωση και τη δυσαρέσκειά τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και δεδομένης της τιμής διάθεσής του, το Epic Party Quest μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη εναλλακτική για στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια, ή φίλους.

Ο οπτικός τομέας του τίτλου, με τα καθαρά pixelated γραφικά, μπορεί να ταξιδέψει τους μεγαλύτερους παίκτες νοσταλγικά, προσφέροντας την (ψευδ)αίσθηση του ότι δεν παίζουν ένα party game, αλλά ένα old school JRPG. Όπως αναφέραμε ήδη, ωστόσο, πρόκειται απλώς για μια ψευδαίσθηση. Το Epic Party Quest σαν party game είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο όμως έχει αρκετά περιθώρια μπροστά του για να γίνει ακόμα καλύτερο.

Όταν έχουν υλοποιηθεί όλα τα πλάνα της Redi Games στο κομμάτι του χειρισμού και αν το παιχνίδι εμπλουτιστεί στο μέλλον με περισσότερα νέα minigames, καθώς περιμένουμε ήδη και την έκδοση για τις κονσόλες, θα μιλάμε για μια πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια ενός ανεξάρτητου στούντιο. Για την ώρα, κρατάμε απλά το ότι περάσαμε καλά μαζί του.

To Epic Party Quest κυκλοφορεί από τις 12/2/24 για PC. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη Redi Games.

The post Epic Party Quest | Review first appeared on GameOver.

The post Epic Party Quest | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα