EA Quarter 2 Financial Results για την περίοδο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

Aποτελέσματα και πληροφορίες για Battlefield, Apex Legends, Dragon Age 4 και remasters.

Πολλές πληροφορίες μοίρασε απλόχερα η EA στο earnings call της για τωρινές αλλά και μελλοντικές κυκλοφορίες. Ξεκινώντας με τα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τα 1,348 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα 922 εκατομμύρια από αυτά να αφορούν ψηφιακές πωλήσεις. Ο Blake Jorgensen, o COO και CFO

της εταιρείας, δήλωσε ότι το 50% των συνολικών μονάδων που πωλήθηκαν το τρίμηνο σε PS4 και Xbox One ήταν digital, που αντιστοιχεί σε αύξηση 10% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με το 51% των πωλήσεων του Madden NFL 20 και το 34% του FIFA 20 να είναι ψηφιακής μορφής και αυξημένες από 42% και 29% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Για τους δώδεκα μήνες η ΕΑ παρουσίασε αύξηση 8% από έτος σε έτος στις ψηφιακές πωλήσεις, με το σύνολο να φτάνει τα 3,8 δισεκατομμύρια, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία. Το Apex Legends έχει πλέον 70 εκατομμύρια παίκτες, το FIFA Ultimate Team είδε αύξηση της βάσης παικτών κατά 22% από πέρυσι και το Madden Ultimate Team ανέβασε τα αντίστοιχα νούμερα κατά 19%. Ο μέσος μηνιαίος όρος των παικτών του Sims 4 είδε αύξηση της τάξεως του 40%, ενώ το franchise ξεπέρασε τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές πωλήσεις.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο CEO Andrew Wilson και ο Blake Jorgensen δήλωσαν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις live υπηρεσίες τους για να αναπτυχθούν και άλλο τον επόμενο χρόνο, και ιδιαίτερα στα FIFA Ultimate Team, Madden Ultimate Team, The Sims 4 και Apex Legends. Όσον αφορά στο Apex, o Wilson δήλωσε ότι πλέον αποτελεί βασικό franchise για την ΕΑ, με υψηλές προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξή του σε mobile και άλλες πλατφόρμες, ενώ επενδύουν επάνω του αφού το αντιμετωπίζουν ως τίτλο με ορίζοντα δεκαετίας και θα είναι το κυρίως FPS game τους για το οικονομικό έτος του 2021.

Το ΝΒΑ Live ακυρώθηκε για φέτος, θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, με την εταιρεία να συνεργάζεται στενά με το ΝΒΑ και την ΝΒΑ Player Association, ώστε να δώσουν καινούργια κατεύθυνση στο franchise και να παραδώσουν μια εμπειρία σχεδιασμένη γύρω από νέους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν οι παίκτες να συνδεθούν και να δημιουργήσουν γύρω από το άθλημα. Επίσης, η εταιρεία έχει στα σχέδια της να προσθέσει άλλο ένα ετήσιο sports game στις κυκλοφορίες της, δίπλα στα FIFA 20, Madden NFL και NHL.

Επιπροσθέτως, η ΕΑ δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει remasters αγαπημένων παιχνιδιών το επόμενο έτος, όπως το Command & Conquer που έχει ήδη ανακοινωθεί και δύο άγνωστους τίτλους από third party στούντιο, ενημέρωσε ότι το Medal of Honor VR συνεχίζει την ανάπτυξή του, ενώ καινούργια projects είναι στα σκαριά από Motive, DICE, Bioware και Criterion. Τέλος, το Dragon Age 4, επάνω στο οποίο ήδη δουλεύει η Bioware, αλλά και το επόμενο Battlefield δεν θα κυκλοφορήσουν πριν από τον Απρίλη του 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα