E3 2017 - Συνέντευξη Τύπου Ubisoft

Assassin's Creed, Far Cry 5 και πολλά ακόμα.

Για άλλη μια χρονιά η Ubisoft ήταν πιστή στο ραντεβού της στην Ε3 και έκανε την μεγάλη παρουσίασή της μέσα από το παλιό κλασσικό θέατρο του LA που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, η αγαπητή Aisha Tyler, ο μισός λόγος που παρακολουθούσαμε την Ε3, δεν ήταν πλέον εδώ και η έλλειψή της είχε ένα αντίκτυπο με περισσότερους ψευδοhipsters στη σκηνή. Εν τέλει

όμως, τα παιχνίδια είναι που μετράνε οπότε ας δούμε πως τα πήγε φέτος η Ubisoft.

Η αρχή έγινε λοιπόν με ένα εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Shigeru Miyamoto της Nintendo έτρεξε πάνω στη σκηνή και ανακοίνωσε μαζί με τον πρόεδρο της Ubisoft το Mario + Rabbids Kingdom Battle. Ακολούθησε λίγο παραπάνω μπλα μπλα απ’ ότι θα θέλαμε βέβαια και έπρεπε να περιμένουμε 10 λεπτά, να κατεβούν από τη σκηνή και να δούμε επιτέλους ένα gameplay trailer του παιχνιδιού. Πρόκειται λοιπόν για ένα tactical adventure στο οποίο θα έχει εξερεύνηση σε real time και οι μάχες θα είναι σε ένα turn based tactical jrts συστημα. Δείχνει πολύ όμορφο και αν έχει το κατάλληλο βάθος στο gameplay, θα μπορεί να είναι ένα ισχυρό exclusive για το Switch, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει τώρα τον Αύγουστο.

Ακολούθησε το Assassins Creed: Origins, το οποίο είδαμε όμως αρκετά στην παρουσίαση της Microsoft. Παραμένει ιδιαίτερο και ενδιαφέρον το setting και τα trailer είναι ψαρωτικά, δείχνοντας υπέροχα και άγρια τοπία αλλά το μεγάλο στοίχημα για την σειρά είναι να καταφέρει να εξελίξει το gameplay της και να ξεφύγει από την map cleaning, parry combat ρουτίνα που είχε πέσει. Το αν θα το καταφέρει, θα το δούμε στο μέλλον. Το ότι θα κυκλοφορήσει σε 6 εκδόσεις βέβαια, με την ακριβότερη στα 800 €, είναι λίγο αγχωτικό!

Συνέχεια με τον 3ο leaked τίτλο, το Crew 2. Ωραίο και καταιγιστικό trailer με open world καφρίλα και μπόλικα οχήματα αλλά εδώ και αν έχει η σειρά να αποδείξει πολλά. Το πρώτο παιχνίδι είχε το ενδιαφέρον του αλλά είχε και μια πληθώρα θεμάτων που το κράτησαν αρκετά πίσω. Και με τον ανταγωνισμό να έχει δώσει παιχνίδια όπως το Forza Horizon 3, η Ubisoft οφείλει να κάνει πολλά για να στηρίξει το παιχνίδι της. Πάντως το να εχεις αγώνες με buggies, sports cars, speedboats, αεροπλάνα και διάφορα άλλα καλούδια, έχει το ενδιαφέρον του και αν προσεχθεί, μπορεί να βγει ένα αξιόλογο και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ευτυχώς κάπου εδώ βγήκε ένα ακόμα trailer για το επερχόμενο South Park το οποίο συνεχίζει να δείχνει κάφρικα λαχταριστό και πλέον απέχει μόλις λίγους μήνες, με κυκλοφορία Οκτώβριο 2017. Ακολούθησε ένα cinematic trailer ενός νέου horror VR τίτλου με τον Elijah Wood με όνομα Transference και κυκλοφορία Άνοιξη 2018 αλλά δε δόθηκε κάποια πληροφορία. Μια πιο μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσίαση του Skull & Bones, ενός multiplayer πειρατικού παιχνιδιού όπου θα μπορέσετε να χτυπηθείτε με πειρατικά πλοία και καραβέλες με άλλους παίχτες. Το παιχνίδι δείχνει αρκετά εντυπωσιακό σε τεχνικό τομέα αλλά για να πούμε την αλήθεια, το gameplay δείχνει πολύ τυπικό και κατά γενική ομολογία, το Sea of Thieves της Rare συνεχίζει να κρατά μονοπωλεί το ενδιαφέρων των Pirate lovers. Με κυκλοφορία φθινόπωρο 2018, υπάρχει βέβαια πολύ μέλλον οπότε ποτέ δε ξέρεις.

Ακριβώς εδώ πάθαμε ένα μικρό έμφραγμα όταν ρομποτικοί Sub-Zero και Barbie wanabbes μαζί με ένα Panda βγήκαν στη σκηνή για να προωθήσουν το νέο Just Dance. Από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια τους μεν αλλά ο δείκτης του κιτς κάθε χρόνο χτυπάει νέα επίπεδα και με την παρουσίαση να είναι στο LA, η fashion police θα μπορούσε εύκολα να τους είχε μαζέψει! To ακολούθησε ένα νέο South Park Mobile game το Phone Destroyer, για το οποίο δε καταλάβαμε πολλά, αλλά και ένα space combat παιχνίδι το Starlink: Battle for Atlas, το οποίο έδειχνε αρκετά γενικό και τυπικό για να συγκρατήσουμε πολλά απόσα είδαμε. Μιας και είχε πέσει λίγο παγωμάρα στο κοινό, το Steep βγήκε με τα ski του στη σκηνή και παρουσίασαν ένα νέο expansion για το παιχνίδι που θα βγει το φθινόπωρο.

Εδώ όμως έπρεπε και βγήκε ένα βαρύ πυροβολικό, το πρώτο gameplay trailer του FarCry 5. Τεχνικά πανέμορφο, τοποθετημένο στη Montana της Αμερικής, δείχνει όσο βίαιο και καταιγιστικό όσο και τα άλλα παιχνίδια της σειράς. Θα καταφέρει όμως να ξεχωρίσει; Οι πρώτες εντυπώσεις απότι είδαμε στο chat του GameOver ήταν κάπως χλιαρές και με τη σειρά να έχει χτυπήσει ένα δημιουργικό τέλμα τελευταία, ελπίζουμε σε καλές και σοβαρές βελτιώσεις.

Ας τα αφήσουμε αυτά όμως γιατί η πραγματικά μεγάλη στιγμή ήταν η αποκάλυψη για το Beyond Good and Evil 2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μετά από 14+ χρόνια, επιβεβαιώθηκε επιτέλους το παιχνίδι που περίμενε τόσο κόσμος, παρά το ότι είχαν αρνηθεί πως θα το βλέπαμε στην Ε3. Μέσα από ένα πολύ εντυπωσιακό και κάφρικο CGI trailer και μια συγκινητική ομιλία από το δημιουργό του, ξαφνικά ξαναμεταφερθήκαμε πίσω στην PS2 εποχή και σε ένα από τα καλύτερα action adventures παιχνίδια της εποχής του οπότε το hype πήγε υψηλά. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποιο gameplay οπότε ξεκινάει νέος τίτλος αναμονής αλλά ακόμα και έτσι, ήταν ένα πολύ δυνατό κλείσιμο για την Ubisoft και πιθανότατα η πιο ισχυρή στιγμή της E3.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η Ubisoft έκανε μια ικανοποιητική παρουσίαση. Ναι υπήρχε μπόλικο sequel και ακόμα και σε νέους τίτλους, η επιμονή στο open world και το multiplayer ήταν στα γνωστά πλαίσια της εταιρίας. Αλλά τουλάχιστον, δοκιμάζει και μερικά διαφορετικά πράγματα, φέρνει μερικά καινούργια και το κυριότερο, επαναφέρει στη ζωή ένα από τα πιο αδικημένα (σε πωλήσεις) αλλά και πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των εποχών. Ένα τέτοιο ισχυρό κλείσιμο ενός γερού exclusive χρειάζεται κάθε παρουσίαση και η Ubisoft το καταφέρνει σχεδόν κάθε χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα