Diablo III: Rise of the Necromancer

Η τιμή τιμή δεν έχει.

Η τακτική που ακολουθεί η Blizzard στην περίπτωση του Rise of the Necromancer είναι αρκετά περίεργη. Πρώτα πρώτα, ο τίτλος του πρόσθετου περιεχομένου προδιαθέτει έναν ανυποψίαστο για καθαρό έξτρα περιεχόμενο. Δηλαδή κάποιου είδους campaign και όχι το δωρεάν περιεχόμενο των updates στο οποίο και μας έχει συνηθίσει. Κατά δεύτερο λόγο, το παραπλανητικά επονομαζόμενο Rise of the Necromancer κοστίζει 15 ευρώ. Και πάνω κάτω πρόκειται για ένα class και τίποτε

άλλο (μιας και το υπόλοιπο νέο περιεχόμενο βρίσκεται ούτως ή άλλως στο τελευταίο update).

Συνεπώς, είμαστε κολλημένοι στην κατάσταση όπου πρέπει να αξιολογήσουμε το πόσο αντάξιο του τιμήματός του είναι ένα ακόμα playthgrough με το νέο χαρακτήρα και το εν γένει gameplay του. Και αν το Reaper of Souls είχε ένα κάρο νέα πράγματα, το Loot 2.0, την προσθήκη modes, ένα ολόκληρο Act και χαρακτήρα και τόσα άλλα, το Rise of the Necromancer, πέρα από το πολύ ικανοποιητικό gameplay του, δεν έχει και τόσα πολλά.

Στην Blizzard είναι τσακάλια. Βρίσκονται στον αφρό της βιομηχανίας, ο κόσμος παίζει και τα καινούργια της και τα παλιότερά της παιχνίδια, και οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα και ένα υπερκοστολογημένο update θα πουλούσε σα ζεστό ψωμάκι. Και αυτό ακριβώς κάνουν. Ο/H Necromancer, «παίζει» άψογα. Προσφέρει μία ολόκληρη σειρά από εξοπλισμό, abilities και skills αν και θεωρούμε ότι αυτά που βασίζονται στο ξεσήκωμα ενός μικρού στρατού από minions θα συγκεντρώσουν και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Γενικώς με το Necromancer μπορεί να παίξει κανείς σχεδόν παθητικά, αποφεύγοντας αλλά Raiden τα χτυπήματα και αφήνοντας τα μπαρμπαδέλια που γίνονται summon ή ξεφυτρώνουν από τα πρώματα των εχθρών να βγάλουν αυτά το φίδι από την τρύπα. Μιλάμε δηλαδή για ξεκούραστο gameplay με τον Necromancer πιο παρατηρητή από οποιοδήποτε άλλο class στο παιχνίδι.

Οι αυτούσιες επιθετικές κινήσεις του χαρακτήρα δεν προκαλούν και μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από ορισμένες ranged επιθέσεις (προσωπικό αγαπημένο το Bone Spear που είναι και το πιο ασφαλές). Το Scythe φαντάζει λίγο αρτσούμπαλο αλλά γούστα είναι αυτά. Τώρα, τα περί καινούργιου loot, legendary sets κλπ δε χρειάζεται να τα λέμε. Το Diablo ΙΙΙ είναι πολλά χρόνια σε κυκλοφορία και η δουλειά της Blizzard είναι απαράμιλλη σε αυτόν τον τομέα όπως και στο οπτικό όπου οι κινήσεις του Necromancer η μάχη και τα εφέ της είναι σχεδόν καθηλωτικά χωρίς το παιχνίδι να γονατίζει ούτε δευτερόλεπτο.

Το αρθράκι αυτό δε μπορεί να λειτουργήσει σα «review». Eίναι απλά μια υπενθύμιση για το νέο περιεχόμενο του Diablo για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι καινούργιο έστω και ως αίσθηση. Η τιμή του είναι το μόνο απογοητευτικό σημείο καθώς, και μαθημένοι από τις πρακτικές της Blizzard δε μπορεί να δικαιολογηθεί καθόλου, εκτός και αν η εταιρεία αποφάσισε να μας χρεώσει και τα προηγούμενα updates που τόσο καλή δουλειά έκαναν.

Δεν ξέρουμε τι θα έπρεπε να σκεφτεί ένας νέος παίκτης. Η τιμή του Eternal Collection είναι σχεδόν εξωφρενική. Δεν είναι καινούργιο παιχνίδι το Diablo. Και το Reaper of Souls-Ultimate Evil Edition έχει προσφερθεί και με σχεδόν 15 ευρώ κατά καιρούς. Αξίζει ένας χαρακτήρας όλη τη διαφορά μέχρι τα 70 ευρώ;

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα