Cine-TV News #71

The Last Jedi, The New Mutants και… Catan;

Καταφθάνει η στιγμή του νέου Star Wars και σιγά σιγά αρχίζουν να ανάβουν οι μηχανές της αναμονής, της προσδοκίας, των αμφιβολιών κ.λπ. Δεν θα κρίνουμε την ποιότητα της ταινίας από το trailer, αλλά ας κρίνουμε τους δημιουργούς του trailer. Ακόμα και αν οι σκηνές που βλέπουμε δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνουν, και πάλι το πρώτο, ουσιαστικό trailer δεν παύει να μεταφέρει εικόνες που μπαίνουν κάλλιστα στα χωράφια των spoilers. Αξίζει να σημειωθεί

ότι την ίδια μέρα της προβολής του ο ίδιος ο σκηνοθέτης (Rian Johnson) δήλωσε στο Twitter πως θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε το trailer αν θέλουμε να δούμε την ταινία δίχως spoilers (βέβαια, σε επόμενα tweets του τα γύρισε, αν και έχουμε την υποψία ότι αυτό έγινε κατόπιν συστάσεων από άνωθεν...).

Trailers

Star Wars: The Last Jedi
Σκηνοθέτης: Rian Johnson (Looper)
Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, John Boyega, Oscar Isaac, Carrie Fisher, Benicio Del Toro
Πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου

Όμορφες εικόνες, δημιουργία τεράστιας προσμονής για το 8ο επεισόδιο και… ένας σεβαστός αριθμός από spoilers στο νέο trailer του The Last Jedi. Οφείλουμε να προσθέσουμε το trailer στη στήλη μας αλλά οφείλουμε επίσης να σας προειδοποιήσουμε πως διάφορες σκηνές αποκαλύπτουν (πιθανότατα) σημαντικές πληροφορίες για το σενάριο. Προτείνουμε υπομονή ώστε να το δείτε μια και καλή στις αίθουσες.

The New Mutants
Σκηνοθέτης: Josh Boone (The Fault in Our Stars)
Πρωταγωνιστούν: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Henry Zaga
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου, 2018 (Αμερική)

Η Fox συνεχίζει και επενδύει στο σύμπαν των X-Men, αν και αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν θα το αντιλαμβανόταν κανείς με την πρώτη βλέποντας απλά το παρόν trailer. Το New Mutants θα παίρνει μία διαφορετική τροπή από αυτή που μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες ταινίες, καθώς το νέο κεφάλαιο θα μπαίνει στα χωράφια του horror. Η αλήθεια είναι ότι το trailer δείχνει λίγο… generic (κλασικές εικόνες τρόμου μέσω μεταφυσικών συμβάντων), αλλά έχουμε την περιέργεια να δούμε πώς μπορεί να μεταφέρεται ένα ανάλαφρο κόμικ περιβάλλον στη φιλοσοφία του horror (αναφερόμαστε αποκλειστικά στην έως τώρα κινηματογραφική μεταφορά των X-Men καθώς δεν γνωρίζουμε το παραμικρό για την κόμικ ιστορία των The New Mutants).

Professor Marston & The Wonder Women
Σκηνοθέτης: Angela Robinson (Herbie Fully Loaded)
Πρωταγωνιστούν: Luke Evans, Rebecca Hall, Bella Heathcote
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Αμερική)

Έπειτα από την πρόσφατη επιτυχία του Wonder Woman ας δούμε και μία βιογραφική ταινία σχετικά με το δημιουργό της ηρωίδας. Στο Professor Marston & The Wonder Women θα παρακολουθήσουμε τη σύλληψη του κόμικ από τον William Moulton Marston, έναν ψυχολόγο και εφευρέτη του ανιχνευτή ψεύδους (που θα έχει ρόλο στην ταινία απ’ ό,τι φαίνεται). Παράλληλα, η ταινία θα καταπιαστεί με την αντισυμβατική προσωπική του ζωή (σύζυγος και ερωμένη ζούσαν στο ίδιο σπίτι) καθώς και με τη χρήση των έντονων bondage χαρακτηριστικών που είχαν τα κόμικ του.

Wheelman
Σκηνοθέτης: Jeremy Rush (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Frank Grillo, Caitlin Carmichael, Garret Dillahunt
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου (Netflix)

Ένας getaway οδηγός θα προσληφθεί για να μεταφέρει δύο ληστές από την τράπεζα προς το κρησφύγετο, όμως μία τόσο απλή δουλειά θα τον οδηγήσει στα άκρα όταν οι ιθύνοντες της ληστείας απειλήσουν τις ζωές της οικογένείας του. Η ταινία εν συνεχεία θα ακολουθήσει, στο μεγαλύτερο κομμάτι της, τον πρωταγωνιστή εντός του αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να επιβιώσει αλλά και να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Δείτε το Driver (1978).

Beyond Skyline
Σκηνοθέτης: Liam O’Donnell (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Frank Grillo, Bojana Novakovic, Iko Uwais
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Θυμάται κανείς το Skyline του 2010; Ένα sci-fi όπου εξωγήινοι σήκωναν ανθρώπους από τη Γη προς τα διαστημόπλοιά τους; Εκείνη την ταινία που πήγε συμπαθητικά στο box office αλλά έπιασε πάτο σε κριτικές; Ε, για κάποιο λόγο θα έχει sequel με μία αγαπημένη θεματική, δηλαδή την εισβολή εξωγήινων στη Γη υπό τη συνοδεία τεράστιων όντων και ρομπότ.

Stranger Things, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου (Netflix), 9 επεισόδια

Ο καιρός φτάνει για να επιστρέψουμε στον Αντίστροφο Κόσμο σε μία από τις καλύτερες εκπλήξεις της περασμένης τηλεοπτικής χρονιάς. Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες επιστρέφουν για να αντιμετωπίσουν για άλλη μία φορά απόκοσμες δυνάμεις στα 80s (μία δεκαετία που πλέον έχει περάσει για τα καλά στην ιστορία).

X-Files, 11η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2018 (Fox), 10 επεισόδια

Η μπογιά του X-Files καλά κρατεί, αυξάνοντας τα επεισόδια για τη νέα σαιζόν από τα μόλις έξι της 10ης στα 10. Φυσικά, όλα τα αγαπημένα πρόσωπα θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν την επιτυχία που ξεκίνησε το μακρινό 1993. "Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω" κ.λπ.

Castle Rock, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2018 (Hulu), 10 επεισόδια

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την επερχόμενη σειρά του Castle Rock, πέραν από την αναφορά της πλοκής σε πολυάριθμα μυθιστορήματα του Stephen King. Άλλωστε, το ίδιο το όνομα Castle Rock αναφέρεται στη φανταστική πόλη του Maine όπου έχουν εκτυλιχθεί διάφορα μυθιστορήματα του συγγραφέα, όπως τα The Dead Zone, Cujo και Needful Things.

Cine-TV Νέα

Ο Sylvester Stallone θα είναι ο σκηνοθέτης του Creed II.

Φυσικά ο διάσημος ηθοποιός δεν είναι χθεσινός στο επάγγελμα του σκηνοθέτη, καθώς (μεταξύ άλλων) έχει σκηνοθετήσει όλα τα Rocky πλην του πρώτου και του πέμπτου. Όσον αφορά την υπόθεση, αρκέστηκε να πει πως ο πρωταγωνιστής (Michael B. Jordan) θα έρθει αντιμέτωπος με έναν διαφορετικής στόφας αντίπαλο, ο οποίος “θα είναι ένας άγριος και ογκώδης Ρώσος”. Να θυμίσουμε εδώ ότι θα ξαναδούμε τον Dolph Lundgren στον ρόλο του Ivan Drago (υποθέτουμε βέβαια ότι δεν θα είναι αυτός που θα έρθει αντιμέτωπος με τον γιο του Apollo Creed).

Το Catan τώρα και σε ταινία!

Το διάσημο γερμανικό επιτραπέζιο ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή για την κινηματογραφική του μεταφορά. Πραγματικά έχουμε τεράστια απορία να δούμε τι έμπνευση θα μπορέσει να αποτελέσει το Catan για τον επίδοξο σκηνοθέτη που θα το αναλάβει. Στο Catan οι παίκτες προσπαθούν να υπερτερήσουν χτίζοντας οικισμούς και δρόμους. Αν και σαν επιτραπέζιο τα έχει καταφέρει πολύ καλά, αδυνατούμε να διακρίνουμε το πώς η απλή θεματική του θα μπορούσε να γίνει αναγνωρίσιμη σε μία ταινία.

Η οικογένεια Addams θα επιστρέψει.

Αυτήν τη φορά θα δούμε τη μακάβρια οικογένεια να μεταφέρεται ως animation και η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του σκηνοθέτη, Conrad Vernon, δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο λόγος; Γιατί ήταν ένας από τους υπεύθυνους του αποτρόπαιου Sausage Party.

cinetv
Keywords
news, news, cine, wonder woman, box office, sylvester stallone, jedi, star, Johnson, twitter, tweets, adam, john, oscar, fisher, josh, henry, fox, professor, evans, woman, women, συλληψεις, william, rush, τραπεζες, ιθύνοντες, skyline, εξωγηινοι, box, office, sequel, netflix, καιρος, νέα, castle, rock, hulu, king, zone, sylvester, rocky, jordan, ivan, apollo, animation, party, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, Charles Addams, δουλεια, εικονες, ηθοποιος, ταινιες, office, oscar, rush, star, αξιζει, απλα, βρισκεται, γινει, δειτε, δειχνει, εγινε, εμπνευση, εξι, επιτυχια, ζωη, ιδια, ιδιο, υπομονη, υποθεση, μηχανες, ιθύνοντες, κεφαλαιο, λογο, οδηγος, οικογενεια, ονομα, οπωσδηποτε, ουσιαστικο, περιβαλλον, ποιοτητα, ρομποτ, ρολο, σαιζον, σεναριο, συνεχεια, σειρα, συλληψη, σκηνες, στα ακρα, συμπαν, φυσικα, φτανει, φορα, animation, adam, apollo, box office, box, castle, sequel, skyline, επεισοδια, evans, fisher, fox, john, henry, εισβολη, ivan, jedi, joy, josh, king, κομματι, ληστες, men, μια φορα, woman, πληροφοριες, professor, party, rock, rocky, sylvester stallone, sylvester, taylor, τραπεζα, tweets, william, women, wonder woman, ξεκινησε, zone
Τυχαία Θέματα