Cine-TV News #67

The Disaster Artist, νέος σκηνοθέτης για το Star Wars και άλλες ειδήσεις...

Δεν θυμόμαστε να είχαμε δει κάπου παλιότερα πως το Good Omens έχει μπει στην παραγωγή, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς μιλάμε για ένα πραγματικά ξεκαρδιστικό βιβλίο από τους κορυφαίους Terry Pratchett και Neil Gaiman. Ελπίζουμε σε μία καλή μεταφορά που θα μπορέσει να προσφέρει άφθονο γέλιο (το cast πάντως δείχνει ενδιαφέρον σε πρώτη ανάγνωση).

Σε σχετικό-άσχετο θέμα, είχε

αναφερθεί σε προηγούμενο webcast πως η ποιότητα του τηλεοπτικού The Mist ήταν... τραγική. Ο γράφων δεν πτοήθηκε και την είδε (λίγο-λίγο κάθε βράδυ για να έρχεται γλυκά-γλυκά ο ύπνος) και με τη σειρά θα του θα ενισχύσει αυτήν την άποψη για τα ποιοτικά στάνταρ που θέτει η ταινία. Με λίγα λόγια, τα κλισέ βρίσκονται σε έξαρση, η ηθοποιία είναι... οσκαρική και οι χαζομάρες που εκτυλίσσονται επί της οθόνης προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τον επόμενο θάνατος ή εξέλιξη, μοναδικής ευρηματικότητας.

Trailers

The Shape of Water
Σκηνοθέτης: Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth)
Πρωταγωνιστούν: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ο Guillermo Del Toro επιστρέφει στη θεματική που τον καταξίωσε, με μία σκοτεινή ιστορία που παραπέμπει σε παραμύθι για ενήλικους. Μία κωφάλαλη καθαρίστρια (Sally Hawking) θα ανακαλύψει κατά λάθος ένα αμφίβιο ανθρωπόμορφο πλάσμα που βρίσκεται φυλακισμένο σε ένα κυβερνητικό εργαστήριο. Όπως είναι φυσικό, μία ιδιόμορφη σχέση θα αναπτυχθεί. Ως εμπόδιο θα βρει μπροστά της τον προϊστάμενο του εργαστηρίου στο πρόσωπο του Michael Shannon. Ελπίζουμε σε επιστροφή του Μεξικανού σκηνοθέτη σε πλήρη φόρμα.

All the Money in the World
Σκηνοθέτης: Ridley Scott (The Martian)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Charlie Plummer, Michelle Williams, Mark Wahlberg
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Η πραγματική ιστορία της απαγωγής του δεκαεξάχρονου John Paul Getty III, εγγονός του Jean Paul Getty (ιδρυτής της Getty Oil και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων). Σύμφωνα με την πραγματική ιστορία (spoilers βέβαια για όσους θέλουν να πάνε ανυποψίαστοι στην ταινία) ο εν λόγω μεγιστάνας αρχικά αρνήθηκε να δώσει τα 17 εκατομμύρια δολάρια στους απαγωγείς, θεωρώντας ότι είναι μία σκηνοθετημένη απάτη από τον εγγονό του προκειμένου να βγάλει λεφτά. Έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις (και ένα αυτί λιγότερο από τον όμηρο για διαπιστευτήρια) ο Jean Getty υπέκυψε τελικά στην πληρωμή 2.2 εκατομμύριων δολαρίων (ποσό πολύ μικρότερο από τη συνολική του αξία, κάτι που παραπέμπει σε “τσιγκουνιά”, κάτι που βέβαια θα αποτελεί και τη βασική παράμετρο της ταινίας).

Red Sparrow
Σκηνοθέτης: Francis Lawrence (The Hunger Games: Catching Fire)
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker
Πρεμιέρα: 2 Μαρτίου, 2018 (Αμερική)

Η Jennifer Lawrence σε ρόλο αμείλικτης Ρωσίδας κατασκόπου, με αποστολή να αποπλανήσει Αμερικανό πράκτορα της CIA. Το σχέδιο θα στραβώσει όταν θα δημιουργηθεί πραγματικό αίσθημα μεταξύ τους. Η οσκαρική (ουδέν σχόλιο) ηθοποιός έρχεται και πάλι σε συνεργασία με τον Francis Lawrence των Hunger Games.

Downsizing
Σκηνοθέτης: Alexander Payne (About Schmidt)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig, Jason Sudeikis
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ως λύση για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της Γης, Νορβηγοί επιστήμονες θα εφεύρουν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν ανθρώπους σε μεγέθη που δεν ξεπερνάνε τα 20 εκατοστά, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι και οι διάφορες ανάγκες θα χρειάζονται πολύ λιγότερους πόρους για να καλυφθούν. Η ταινία θα κυμαίνεται στα μονοπάτια της κοινωνικής σάτιρας, ακολουθώντας την πορεία ενός μεσοαστού ζεύγους (Matt Damon και Kristen Wiig) που θα αποφασίσουν να κάνουν το βήμα σε αυτήν τη μη αναστρέψιμη διαδικασία.

The Disaster Artist
Σκηνοθέτης: James Franco (The Institute)
Πρωταγωνιστούν: James Franco, Zac Efron, Seth Rogen, Alison Brie
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το Disaster Artist θα δώσει τη δική του, σαρκαστική ματιά στην παραγωγή του The Room, μίας δραματικής ταινίας του 2003, στην οποία ο Tommy Wiseau είχε τα καθήκοντα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου καθώς και πρωταγωνιστή. Η ποιότητα του The Room ήταν τόσο διαβόητα χαμηλή που έφτασε σε σημείο να γίνει σχετικά διάσημο ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αποκτώντας cult διαστάσεις.

Coco
Σκηνοθέτες: Lee Unkrich (Toy Story 3), Adrian Molina (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Benjamin Bratt, Gael Garcia Bernal, Renee Victor, Anthony Gonzalez
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου

Επιστροφή της Pixar στη δημιουργία νέου υλικού έπειτα από τα δύο πρόσφατα Finding Dory και Cars 3 (δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιμένει στο δεύτερο…). Άρωμα Grim Fandango στο Coco, με τον μικρό πρωταγωνιστή να ταξιδεύει στο λατινογενή κόσμο των νεκρών, όπου θα βρει διάφορα μυστικά της οικογένειάς του που σχετίζονται με το πάθος του για τη μουσική. Δεν μπορούμε παρά να έχουμε ψηλά τον πήχη της προσμονής.

The Foreigner
Σκηνοθέτης: Martin Campbell (Green Lantern)
Πρωταγωνιστούν: Jackie Chan, Pierce Brosnan
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου

Παρά τα 63 του χρόνια ο Jackie Chan παραμένει σε φόρμα και δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν όλα τα επικίνδυνα “κασκαντεριλίκια” τα εκτελεί μόνος του και εδώ (όπως το συνηθίζει άλλωστε). Αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με τρομοκράτες σε βρετανικό έδαφος, όταν σε επίθεσή τους η κόρη του βρεθεί ανάμεσα στις παράπλευρες απώλειες.

Lore, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Amazon Prime), 6 επεισόδια

Έξι αυτοτελείς ιστορίες βασισμένες στα ομώνυμα και ιδιαίτερα επιτυχημένα podcasts όπου οι παραγωγοί αφηγούνται διάφορες τρομαχτικές και υπερφυσικές ιστορίες. Σιγά σιγά να παίρνουν σειρά τα webcasts του GameOver.

Curb Your Enthusiasm, 9η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου (HBO), 5 επεισόδια

Έπειτα από απουσία έξι ετών ο νευρωτικός Larry David επιστρέφει στη δημοφιλή, κωμική σειρά του HBO. Μία από τις ιδιαιτερότητες της σειράς είναι το μεγάλος εύρος αυτοσχεδιασμού που κυριαρχεί στους διαλόγους, καθώς ο Larry David απλά παραδίδει τον σεναριακό σκελετό κάθε σκηνής στους ηθοποιούς.

Tales From the Tour Bus, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Cinemax), 6 επεισόδια

Έπειτα από το επιτυχημένο Silicon Valley ο Mike Judge επιστρέφει στα χνάρια της πρώτης του επιτυχίας, Beavis and Butt-Head, με το νέο του animation, το Tales From the Tour Bus. Η νέα μίνι σειρά θα αποδίδει διάφορες πραγματικές ιστορίες γνωστών μουσικών της αμερικάνικης Country σκηνής σε αυτοτελή επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη σαιζόν θα παρακολουθήσουμε ιστορίες των: Johnny Paycheck, Jerry Lee Lewis, George Jones, Tammy Wynette, Billy Joe Shaver, Waylon Jennings και Blaze Foley.

Cine-TV Νέα

Δύο short videos, prequels του άκρως αναμενόμενου Blade Runner 2049.

Πριν την επικείμενη πρεμιέρα του Blade Runner 2049 (στις 5 Οκτωβρίου) ο Denis Villeneuve έδωσε την ευκαιρία στον Luke Scott (γιο του Ridley Scott) να σκηνοθετήσει τρία short video που εκτυλίσσονται πριν τα γεγονότα της ταινίας. Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τα δύο εξ αυτών. Το 2036: Nexus Dawn δίνει μία πρώτη ματιά στον Niander Wallace (Jared Leto), ιδρυτή της νέας γενιάς των replicants (ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη).

Στο 2048: Nowhere to Run θα δούμε τον φυγά Sapper Morton (David Bautista), ένα replicant που προσπαθεί να κρυφτεί από δολοφόνους (υποθέτουμε από τη νέα γενιά των Blade Runners).

Ανακοινώθηκε το cast του τηλεοπτικού Good Omens.
Φυσικά μιλάμε για τη μεταφορά του μοναδικά χιουμοριστικού βιβλίου των Terry Pratchett και Neil Gaiman, μία ξεκαρδιστική παρωδία σχετικά με τον ερχομό του αντίχριστου και την επικείμενη Αποκάλυψη. Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Ned Dennehy (Hastur), Ariyon Bakare (Ligur), Michael McKean (Shadwell), David Tennant (Crowley) και Michael Sheen (Aziraphale). Μπορεί σαν ονόματα να μην σας θυμίζουν κάτι σε πρώτη ανάγνωση, αλλά με μία βόλτα στο Google θα αναγνωρίσετε φυσιογνωμίες από τα Jessica Jones και Better Call Saul -μεταξύ άλλων. Η σειρά αναμένεται να προβληθεί το 2019 στο Amazon Prime ενώ showrunner δεν είναι άλλος από τον Neil Gaiman.

Τον Μάιο του 2019 το John Wick: Chapter Three.
Ουσιαστικό σενάριο μπορεί να μην υπάρχει, όσο κι αν παλεύει ο Derek Kolstad (σεναριογράφος) να δημιουργήσει “κομιξάδικη” μυστική κοινωνία δολοφόνων, όμως το σίγουρο είναι πως ο Chad Stahelski μπορεί να σκηνοθετήσει ευδιάκριτη και εντυπωσιακά χορογραφημένη δράση.

Ο J.J. Abrams αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά καθήκοντα του Star Wars: Episode IX
Να θυμίσουμε εδώ ότι μέχρι πρότινος, σκηνοθέτης του ένατου κεφαλαίου ήταν ο Colin Trevorrow, υπεύθυνος για τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του Jurassic World αλλά και της αποτυχίας του Book of Henry (κάτι που ίσως να διαδραμάτισε καίριο λόγο στην καθαίρεσή του). Κανένα άγχος, όμως, καθώς η Lucasfilm έσπευσε να ανακοινώσει την αντικατάστασή του από τον J.J. Abrams, ο οποίος βέβαια φαντάζει μία απόλυτα ασφαλής επιλογή, όντας σκηνοθέτης του επιτυχημένου Star Wars: The Force Awakens.

Πέρα από παράπονα περί soft reboot υφής του σεναρίου που είχε το Force Awakens, θεωρούμε ότι τουλάχιστον σε επίπεδο σκηνοθεσίας τα πήγε εξαιρετικά, αποδίδοντας μία συγκρατημένη απεικόνιση που προσέγγιζε με όμορφο τρόπο την παλιά καλή τριλογία. Ως εκ τούτου βλέπουμε αισιόδοξα αυτήν την αλλαγή. Η πρεμιέρα του Episode IX έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο του 2019. Να θυμίσουμε ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα έχουμε την πρεμιέρα του Star Wars: The Last Jedi, δια χειρός Rian Johnson (Looper) ενώ το Μάιο του 2018 θα δούμε το spin-off με θέμα τα χρόνια της νιότης του Han Solo σε σκηνοθεσία Ron Howard (The Da Vinci Code).

Πληροφορίες για το δεύτερο μέρος του It.
Έπειτα από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που ήδη έχει κερδίσει το It στις πρώτες ημέρες προβολής του, ο Andy Muschietti σίγουρα πήρε τα πάνω του, μιλώντας ήδη για το επερχόμενο sequel. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο θα γνωρίζουν ότι η εφιαλτική περιπέτεια των πρωταγωνιστών μάς μετέφερε εναλλάξ μεταξύ της ανήλικης και ενήλικης ζωής τους και επαφής με το "Αυτό". Η δομή της ταινίας ακολούθησε διαφορετική δομή, προβάλλοντας στο πρώτο μέρος της αποκλειστικά την περιπέτεια των ανήλικων πρωταγωνιστών.

Όπως έγινε γνωστό, οι μικροί ηθοποιοί θα επιστρέψουν και στο δεύτερο μέρος, με τον Muschietti να υπόσχεται πως η παρουσία τους θα είναι καίρια και δεν θα έχει το σκοπό απλώς σύντομων flashbacks. Επιπλέον, ο εν λόγω σκηνοθέτης αποκάλυψε πως ο χαρακτήρας του Mike Hanlon θα έχει διαφορετική εξέλιξη σε σχέση με το βιβλίο. Ο ενήλικος Mike Hanlon ήταν ο μόνος από την παρέα των παιδιών που έμενε στο Derry, έχοντας την ευθύνη να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους σε περίπτωση που το Αυτό επανεμφανιζόταν. Σε αντίθεση με τη σχετικά φυσιολογική ζωή που είχε στο βιβλίο ο Muschietti αναφέρει πως στη δική του εκδοχή ο Hanlon θα είναι ένα ψυχολογικό ράκος, κάτι που τον έχει οδηγήσει και στα ναρκωτικά. Τουλάχιστον συνεχίζει να έχει το επάγγελμα του βιβλιοθηκάριου.

Η Jamie Lee Curtis θα επιστρέψει στο Halloween.
Μία από αυτές τις σειρές ταινιών που δεν είχαν τίποτα απολύτως να πουν μετά το πρώτο μέρος τους, καθώς καμία από τις υπόλοιπες εννιά ταινίες του franchise δεν κατάφερε να φτάσει σε μαεστρία και επιρροή το αρχικό Halloween του John Carpenter. Να θυμίσουμε ότι τα δύο τελευταία Halloween ήταν κομμάτι του reboot (κακής ποιότητας) που επιμελήθηκε ο Rob Zombie. Η καινούρια ταινία θα συνεχίζει την ιστορία των παλιών Halloween, αν και μάλλον θα αφαίρει από το canon της σειράς το ανεκδιήγητο Halloween: Resurrection, όπου (spoilers!) ο χαρακτήρας της Curties πέθανε. Τη σκηνοθεσία της 11ης στάσης έχει αναλάβει ο David Gordon Green (Manglehorn) και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου του 2018.

Η Patty Jenkins θα επιστρέψει στα σκηνοθετικά καθήκοντα για το Wonder Woman 2.
Η Warner Bros. έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Patty Jenkins, και γιατί όχι άλλωστε, καθώς το Wonder Woman ήταν γενικά μία άρτια blockbuster επιτυχία. Η ημερομηνία του sequel έχει οριστεί για το Δεκέμβριο του 2019. Θα έχουμε βέβαια τη χαρά να ξαναδούμε πιο σύντομα την Gal Gadot ως Wonder Woman στο επερχόμενο Justice League, η πρεμιέρα του οποίου έχει οριστεί για τις 16 Νοεμβρίου.

Το Last Week Tonight ανανεώθηκε για τρεις ακόμα σαιζόν.
Η καυστική τηλεοπτική εκπομπή με τον John Oliver δείχνει να έχει κερδίσει πλήρως το κοινό, καθώς το HBO φαίνεται πεπεισμένο πως θα συνεχίσει ακάθεκτο για τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια, με 30 επεισόδια έκαστον.

cinetv
Keywords
news, news, cine, the hunger games, gael garcia bernal, jerry lee lewis, ridley scott, kevin spacey, εν λόγω, hunger games, jennifer lawrence, matt damon, james franco, zac efron, toy story, jackie chan, jared leto, wonder woman, star, ειδήσεις, shape, hawking, scott, john, paul, iii, red, hunger, games, jennifer, cia, alexander, jason, λύση, σημαίνει, james, zac, room, tommy, cult, lee, garcia, pixar, cars, coco, πήχη, green, pierce, amazon, gameover, hbo, david, bus, mike, animation, νέα, johnny, videos, blade, runner, video, nexus, dawn, leto, run, google, δραση, world, book, henry, reboot, jedi, Johnson, howard, sequel, halloween, franchise, επιρροή, zombie, canon, resurrection, patty, woman, warner, bros, league, tonight, nexus s, www.google.gr, αξια, galaxy nexus, Καλή Χρονιά, κοινωνια, jennifer lawrence, ημερομήνια, hbo, βημα, γλυκα, εμπορικη, ηθοποιοι, ηθοποιος, θανατος, θεμα, μουσικη, ναρκωτικα, ονοματα, ταινιες, το βημα, amazon, cars, cia, cult, games, iii, james, runner, scott, shape, star, αγχος, αποκαλυψη, απλα, αρωμα, αυτι, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γελιο, γινει, δευτερο, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δομη, δωσει, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εν λόγω, εξελιξη, εξι, επιρροή, επιτυχια, ερχεται, ετων, ευθυνη, ζωη, ζωης, ηθοποιια, λαθος, λεφτα, λύση, λογια, λογο, ματια, μινι, μικρο, μυστικα, νεα γενια, ομωνυμα, οντας, παθος, πεθανε, ποιοτητα, ρομποτ, ρολο, σαιζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σχεδιο, τρια, φυσικα, φυσικο, φορμα, φορα, χαζομαρες, χαρα, green, alexander, animation, blade, book, bus, canon, sequel, coco, dawn, david, επεισοδια, franchise, garcia, gael garcia bernal, gameover, john, halloween, howard, head, henry, hunger games, hunger, ιδιαιτερα, jackie chan, james franco, jason, jedi, jerry lee lewis, johnny, jennifer, kevin spacey, κομματι, league, lee, matt damon, μπροστα, nexus, room, paul, ομηρο, mike, woman, πήχη, pierce, pixar, ridley scott, resurrection, reboot, run, σημαίνει, tonight, tommy, videos, wonder woman, world, warner, zac efron, bros, zac, zombie
Τυχαία Θέματα