Cine-TV News #52

Trailers και νέα από την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δεν μας έκανε τη χάρη αυτή η εβδομάδα στα trailers, καθώς δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κάτι πραγματικά αξιοπρόσεκτο. Εξαίρεση ίσως αποτελεί το The Beguiled, η νέα ταινία της Sofia Coppola, που θα μας μεταφέρει σε ένα ερωτικό θρίλερ. Κατά τα άλλα, το Marvel’s Cloak & Dagger μάλλον μόνο στους πλέον φανατικούς των κόμικ της εν λόγω

εταιρίας δείχνει να απευθύνεται εκ πρώτης όψεως, καθώς το άνευρο trailer δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ενδιαφέρον.

Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση για την προβολή του Avatar το 2020 δημιουργεί την εντύπωση ενός εγχειρήματος που είτε θα μας θαμπώσει όταν τελικά προβληθεί είτε απλά θα απογοητεύσει. Πάνω από δέκα χρόνια θα έχουν περάσει από την πρεμιέρα του πρώτου, μία ταινία που ακόμα και τώρα στέκεται σε υψηλά επίπεδα από καθαρά τεχνολογική πλευρά, οπότε δε γίνεται παρά να απορούμε για την τόσο μεγάλη απαιτούμενη αναμονή ώστε να φέρει εις πέρας το όραμά του ο Cameron για το σύμπαν. Ποιος ξέρει, ίσως αντί για γυαλιά 3D να μας δίνουν γυαλιά VR σε κάθε προβολή...

Trailers

The Beguiled
Σκηνοθέτης: Sofia Coppola (Lost in Translation)
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning
Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Αμερικής ένας τραυματισμένος στρατιώτης των Βορείων θα βρεθεί σε μία έπαυλη-σχολείο θηλέων. Οι εντάσεις (ερωτικές και μη) θα ανέβουν και αν κρίνουμε από το trailer ο εν λόγω φαντάρος μάλλον θα ήθελε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή. Ενδιαφέρον cast πάντως με τους γυναικείους ρόλους να απαρτίζονται από τρεις γενεές ταλαντούχων ηθοποιών.

American Assassin
Σκηνοθέτης: Michael Cuesta (Kill the Messenger)
Πρωταγωνιστούν: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Sanaa Lathan
Πρεμιέρα: 15 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Εάν αυτή είναι μία περιπέτεια με σασπένς και γρήγορο ρυθμό τότε το trailer δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά για να το διαφημίσει. Ένας νεαρός θα εκπαιδευτεί ως μυστικός πράκτορας της CIA κάτω από τις εντολές ενός βετεράνου του Ψυχρού Πολέμου (ο Michael Keaton σε μία μάλλον αναγκαία γνώριμη φυσιογνωμία για την προώθηση της ταινίας). Ο τελικός τους στόχος θα είναι να σταματήσουν έναν κακοποιό που επιθυμεί να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στη μέση ανατολή. Επίκαιρο σενάριο, δεν μπορούμε να πούμε...

Unbreakable Kimmy Schmidt
Πρεμιέρα: 19 Μαΐου (Netflix), 13 επεισόδια

Η συμπαθητική Ellie Kemper θα επιστρέψει για την 3η σαιζόν της ανάλαφρης χαζοκωμωδίας (καλής χαζοκωμωδίας όμως), υποδυόμενη την Kimmy Schmidt, μία νεαρή κοπέλα που για 15 χρόνια ήταν αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο σε ένα καταφύγιο.

Marvel’s Cloak & Dagger
Πρεμιέρα: 2018 (Freeform), 10 επεισόδια

Μία από τις πλέον άγνωστες σειρές κόμικ της Marvel θα έρθει στη μικρή οθόνη και πραγματικά πιστεύουμε ότι μόνον οι πλέον φανατικοί αναγνώστες του αμερικάνικου κολοσσού δεν θα χρειαστεί να ανατρέξουν στη Wikipedia για να δούνε περί τίνος πρόκειται. Το σενάριο θα αφορά την σχέση δύο εφήβων με διαφορετικές καταβολές που ανακαλύπτουν πως όχι μόνο έχουν υπερδυνάμεις αλλά και ότι λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται κοντά.

Disjointed, season 1
Πρεμιέρα: 25 Αυγούστου (Netflix), 20 επεισόδια

Ένα μικρό teaser, ουσιαστικά ανακοίνωση της πρεμιέρας της νέας κωμικής σειράς του Netflix. Η μοναδική Kathy Bates (ένας ικανός λόγος για να δούμε τη σειρά) θα υποδύεται την Ruth, μία υπέρμαχο της νομιμοποίησης της μαριχουάνας η οποία καταφέρνει να ανοίξει ένα μαγαζί εναλλακτικής ιατρικής που εμπορεύεται προϊόντα κάνναβης. Θετικό στοιχείο για την ποιότητα της σειράς αποτελεί και η συμμετοχή του Chuck Lorre ως showrunner, γνωστός από επιτυχίες όπως Two and a Half Men και The Big Bang Theory.

Cine-TV Νέα

Έφυγε στα 66 του χρόνια ο Στάθης Ψάλτης.
Η μοναδική φυσιογνωμία των 80s έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν ένας από τους γνωστότερους ηθοποιούς και παρουσίες στην εποχή του κινηματογράφου και της βιντεοκασέτας των 80s, πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες, ενώ ήταν τακτική παρουσία στις θεατρικές επιθεωρήσεις.

Ο King Kong θα έρθει σε επεισόδια.
Ανακοινώθηκε η ανάπτυξη τηλεοπτικής σειράς που θα καταπιάνεται με τον δημοφιλέστατο γορίλλα. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την παραγωγή, ωστόσο γνωρίζουμε πως δεν θα έχει σχέση με τις πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές, αν και εννοείται πως θα βασίζεται στη γενικότερη μυθοπλασία. Η σειρά θα καταπιάνεται με την ιστορία του Skull Island, δηλαδή το νησί όπου κατοικεί ο King Kong.

Σύνοψη των δύο πρώτων σαιζόν του Twin Peaks.
Το Showtime προέβαλε μία ανακεφαλαίωση δυόμιση λεπτών από τις δύο πρώτες σαιζόν του Twin Peaks (1990-1991). Φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της κανονικής προβολής της σειράς για όποιον δεν την έχει δει, αλλά αποτελεί ένα καλό φρεσκάρισμα για όποιους είχαν την τύχη να τη δουν στο παρελθόν.

Πολύ μακριά ακόμα το “σήριαλ” των Avatar.
Με σχετικό post στην επίσημη σελίδα του Facebook έγινε γνωστό πως το πρώτο sequel τελικά θα προβληθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, το δεύτερο το 2021 με τα τελευταία δύο να ακολουθούν διαδοχικά το 2024 και 2025. Είτε υπάρχουν πολλά προβλήματα στην παραγωγή είτε παραμένει ένα φοβερά φιλόδοξο εγχείρημα. Δεδομένου πάντως ότι επανειλημμένως έχει υποστηριχθεί από τον James Cameron πως γυρίζονται και τα τέσσερα sequels ταυτόχρονα είναι ίσως λίγο περίεργο το κενό τριών χρόνων μεταξύ του δεύτερου και τρίτου sequel.

Το κυνήγι για την αλήθεια θα επιστρέψει σε 10 νέα επεισόδια για τα X-Files.
Διαχρονική φαίνεται να γίνεται η σειρά του X-Files καθώς 15 χρόνια μετά απλά δεν σταματάει να επιστρέφει. Η Fox ανακοίνωσε τη συμφωνία για μία ακόμα σαιζόν των δέκα επεισοδίων, η παραγωγή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι. Όπως είναι φυσικό, για άλλη μία φορά θα επιστρέψουν οι Gillian Anderson και David Duchovny καθώς και ο Chris Carter ως showrunner.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα