Cine-TV #218

Δύο δυνατά ονόματα από βιντεοπαιχνίδια έρχονται σύντομα, καλύπτοντας και το σκηνικό των κινηματογραφικών παραγωγών και των τηλεοπτικών σειρών. Φυσικά ο λόγος για τα Uncharted και Halo. Στην μεν πρώτη περίπτωση η μακρά ιστορία των αλλεπάλληλων χλιαρών και κακών ταινιών που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια δεν μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις νεανικές περιπέτειες του Nathan Drake. Ποτέ δεν ξέρει κανείς βέβαια και ίσως να είμαστε τυχεροί ώστε να δούμε την πρώτη

παραγωγή υψηλότατου budget που να είναι έστω αξιοπρεπής (θυμίζουμε βαρύγδουπες περιπτώσεις Prince of Persia και Warcraft). Αν προσφέρει διασκεδαστική και φαντασμαγορική, καλοστημένη δράση θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Όσον αφορά στο Halo, η εικόνα που είδαμε δείχνει σαφέστατα πως θα αποτελεί μία παραγωγή υψηλού budget. Αν μπορούμε να κάνουμε μία υπόθεση από το trailer, στη σειρά μάλλον θα δούμε την εναλλακτική αποτύπωση των πρώτων περιπετειών του Master Chief και ευελπιστούμε αυτό να επιτρέψει στο σενάριο και το lore να μεταφερθεί κατάλληλα για το φορμάτ των τηλεοπτικών παραγωγών.

Δεδομένης της λακωνικής προσωπικότητας του Master Chief έχουμε περιέργεια να δούμε πως θα μεταφερθεί και αν θα έχει την ίδια φειδώ στους διαλόγους του όπως και στα βιντεοπαιχνίδια, εάν και εφόσον βέβαια η σειρά τον διαχειριστεί ως πρωταγωνιστή. Από την άλλη πλευρά το The Mandalorian απέδειξε ότι ένας λιγομίλητος πρωταγωνιστής, ο οποίος μάλιστα έχει το “θράσος” να φοράει κράνος καθόλη τη διάρκεια, μπορεί να λειτουργήσει, δίχως να έχει επίπτωση στη σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα ικανού να δημιουργήσει ενδιαφέρον.

Trailers

Uncharted
Σκηνοθέτης: Ruben Fleischer (Zombieland)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Η πολυτάραχη ανάπτυξη της κινηματογραφικής μεταφοράς μίας εκ των ισχυρότερων ναυαρχίδων του PlayStation βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Ως γνωστόν, η μεταφορά sτη μεγάλη οθόνη θα επιχειρήσει να αποδώσει την πρώτη περιπέτεια που είχαν μαζί οι Nathan Drake (Tom Holland) και Victor Sullivan (Mark Wahlberg). Το trailer φαίνεται να “μαρτυρά” τα δυνατά χαρτιά της ταινίας όσον αφορά στις κορυφώσεις της δράσης, προδιαθέτοντας για ξέφρενες καταστάσεις στα πρότυπα των παιχνιδιών. Ποιος ξέρει, ίσως ο Tom Holland καταφέρει να μας πείσει ότι τελικά ήταν καλή επιλογή για την ενσάρκωση του νεαρού Nathan Drake.

The Burning Sea
Σκηνοθέτης: John Andreas Andersen (The Quake)
Πρωταγωνιστούν: Kristine Kujath Thorp, Henrik Bjelland, Rolf Kristian Larsen
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Κάπου στη θάλασσα της Νορβηγίας ένα ατύχημα θα καταστρέψει ολοκληρωτικά μία πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Μία ομάδα ερευνητών θα βρεθεί στα συντρίμμια όπου θα ανακαλύψουν ότι αυτό το συμβάν είναι μόνο η αρχή μίας καταστροφής αποκαλυψιακής διάστασης. Η νορβηγική εταιρία παραγωγής Nordisk Filmdistribusjon συνεχίζει το σερί της με ταινίες που καταπιάνονται με την καταστροφολογία, έπειτα από το αρκετά συμπαθητικό The Wave (2015), που αφορούσε πλημμύρα και το The Quake (2018) με κεντρικό θέμα έναν ισχυρότατο σεισμό.

Tollbooth
Σκηνοθέτης: Ryan Andrew Hooper (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Michael Smiley, Annes Elwy, Iwan Rheon
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Όπως προδίδει ο τίτλος, η ταινία θα έχει ως κεντρικό σημείο έναν μοναχικό σταθμό διοδίων, κάπου στην Ουαλία. Μοναδικός υπάλληλος είναι ο Brendan (Michael Smiley), ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την πρότερη ζωή στην παρανομία. Εντούτοις, ένα περιστατικό θα οδηγήσει στην αναγνώριση της τοποθεσίας του από άτομα του υποκόσμου που ακόμα τον κυνηγάνε για εκδίκηση.

Pinocchio
Σκηνοθέτης: Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth)
Πρωταγωνιστούν: Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley, Catel Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Christoph Waltz, Tilda Swinton
Πρεμιέρα: Δεκέμβριος (Netflix)

Ο Guillermo del Toro αναλαμβάνει τη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Πινόκιο, ως ένα musical και μάλιστα με stop-motion τεχνική, κάτι που θα εφαρμόσει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του del Toro, το Πινόκιο αποτελεί μία ιστορία που τον είχε σημαδέψει από μικρό και η κινηματογραφική μεταφορά του αποτελούσε πάντοτε μία μεγάλη του επιθυμία.

Halo, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου (Paramount+), 10 επεισόδια

Το νέο trailer του Halo δείχνει την εκτενέστερη εικόνα, έως τώρα, της live-action μεταφοράς ενός εκ των πιο εμβληματικών FPS, ανακοινώνοντας παράλληλα και την ημερομηνία της πρεμιέρας. Τα υψηλά production values είναι έκδηλα και μένει να δούμε αν το lore και οι χαρακτήρες των Halo έχουν δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα σε αυτήν την εναλλακτική απόδοση της μάχης του Master Chief εναντίον των Covenant.

Murderville, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου (Netflix), 6 επεισόδια

Το Murderville ακολουθεί τα πρότυπα των εγκληματολογικών σειρών που επικεντρώνονται στη δουλειά ενός ντετέκτιβ και της προσπάθειάς του να διαλευκάνει φόνους. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Will Arnett, ο οποίος σε κάθε επεισόδιο θα έχει και έναν διαφορετικό συνεργάτη.

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με άλλες σειρές του είδους έρχεται στο πρόσωπο του συνεργάτη, ο οποίος σε κάθε επεισόδιο θα είναι ένας guest star ηθοποιός που κατά τα γυρίσματα δεν γνώριζε τη σεναριακή εξέλιξη αλλά ούτε είχε λάβει τα κείμενα για την πλοκή και τους διαλόγους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ο guest star θα πρέπει να αυτοσχεδιάζει για τη συμπεριφορά και τις ατάκες του. Ενδιαφέρουσα ιδέα, μένει να δούμε αν στην πράξη θα λειτουργήσει.

Cine-TV Νέα

Το Percy Jackson and the Olympians θα μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική σειρά από την Disney

Η πενταλογία των βιβλίων Percy Jackston and the Olympians του Rick Riordan εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή όπου όμως η μυθολογία του δωδεκάθεου είναι πραγματική, παρότι μυστική από την ανθρωπότητα. Η ιστορία ακολουθεί τον δωδεκάχρονο Percy Jackson, ο οποίος θα ανακαλύψει ότι είναι ο ημίθεος γιος του Ποσειδώνα, οδηγώντας φυσικά σε διάφορες περιπέτειες. Τα σκηνοθετικά καθήκοντα, τουλάχιστον του πιλοτικού επεισοδίου, έχει αναλάβει ο James Bobin (Alice Through the Looking Glass).

Τα πρώτα βιβλία είχαν μεταφερθεί ως ταινίες με τα Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) και Percy Jackson: Sea of Monsters (2013), δίχως όμως να καταφέρουν να κερδίσουν κριτικούς και ταμεία, οδηγώντας τελικά στην ακύρωση περαιτέρω sequels.

Ο Dwayne Johnson εργάζεται πάνω σε μία νέα ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι

Μέσω συνέντευξής του o Dwayne Johnson έκανε ένα teaser για την επόμενη παραγωγή που ετοιμάζει με το στούντιό του, το Seven Bucks Productions (Rampage, Jumanji, Shazam!). Σύμφωνα με τη δήλωσή του ανέφερε ότι μία πιο λεπτομερής ανακοίνωση θα ακολουθήσει εντός του έτους αλλά προς το παρόν είναι σε θέση να μας πει πως ετοιμάζονται να μεταφέρουν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο “badass” παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα παιχνίδι που έπαιζε για χρόνια. Ευελπιστούμε σε ένα Gears of War και όχι καμιά έκπληξη τύπου Fortnite.

LOS ANGELES, CA – DECEMBER 10: Dwayne Johnson is seen at ‘Jimmy Kimmel Live’ on December 10, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by RB/Bauer-Griffin/GC Images)

Δόθηκε το πράσινο φως για το sequel του Mortal Kombat

Παρά την αρνητική αποδοχή του περσινού Mortal Kombat και τις χλιαρές επιδόσεις του στο box office, τελικά το σχετικά χαμηλό budget (περίπου $55 εκατομμύρια) μάλλον “έσωσε” την παραγωγή τουλάχιστον ενός ακόμα sequel. Μέχρι στιγμής η μόνη πληροφορία που γνωρίζουμε είναι πως ο Jeremy Slater θα είναι ο σεναριογράφος της νέας ταινίας, δουλειά του οποίου είχαμε δει στα Fantastic Four (2015) και σύντομα θα δούμε στο Moon Knight.

Τα αρχικά σχέδια για την ταινία πάντως ήταν μεγαλεπήβολα καθώς ο Joe Taslim, ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Sub Zero, είχε δηλώσει πως το συμβόλαιό του περιλάμβανε την πιθανότητα συμμετοχής για συνολικά πέντε ταινίες στο σύμπαν του Mortal Kombat.

Ταινία με τον Arnold Schwarzenegger σε ρόλο Δία;

Με post στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ο Arnold Schwarzenegger δημοσιοποίησε την αφίσα που βλέπετε εδώ, όπου φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στον ρόλο του Δία (μούσια, αστραπή στο χέρι κ.λπ.). Η αφίσα αναφέρει τον Φεβρουάριο ως ημερομηνία για… κάτι που ίσως σημαίνει την προβολή ενός trailer. Δεδομένου πάντως πως το Super Bowl θα προβληθεί τον Φεβρουάριο δεν αποκλείεται η αφίσα να μην απευθύνεται σε ταινία αλλά απλά σε κάποιο διαφημιστικό spot.

Βρέθηκε ο show runner του τηλεοπτικού System Shock

Όπως είχε γίνει γνωστό το θρυλικό System Shock έχει βρει ήδη τον δρόμο του για τη μεταφορά του ως live-action τηλεοπτική σειρά, προς όφελος της συνδρομητικής υπηρεσίας Binge. Η παραγωγή φαίνεται να προχωράει κανονικά καθώς ανακοινώθηκε ο showrunner στο πρόσωπο του Greg Russo, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Ο ιδιαίτερα άπειρος Russo έχει στο βιογραφικό του μόλις μία δουλειά, αυτήν του σεναρίου για την περσινή ταινία Mortal Kombat. Ίσως η εντελώς φρέσκια ματιά του στον χώρο να μας δώσει κάτι αντάξιο της κληρονομιάς του System Shock.

Ο Jason Momoa προστέθηκε στην “οικογένεια” των Fast & Furious

Η αειθαλής σειρά ταινιών Fast & Furious πρόσθεσε τον Jason Momoa στο πλούσιο cast του franchise. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hollywood Reporter ο Momoa είναι πολύ πιθανό να έχει το ρόλο του villain για την επερχόμενη 10η ταινία της σειράς.

Το live-action Masters of the Universe βρήκε τον He-Man του

Όπως ήταν ήδη γνωστό, το Netflix έχει αναλάβει να μεταφέρει ένα από τα αγαπημένα animations των νεανικών μας χρόνων σε μία live-action ταινία. Ως Adam/ He-Man θα δούμε τον Kyle Allen, τον οποίο είδαμε πρόσφατα στο remake του West Side Story αλλά και στο American Horror Story.

The post Cine-TV #218 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, gears of war, american horror story, ewan mcgregor, dwayne johnson, los angeles, mortal kombat, box office, arnold schwarzenegger, uncharted, halo, budget, δραση, master, holland, playstation, john, πετρελαιο, wave, quake, ryan, smiley, mcgregor, david, fps, netflix, star, σημαίνει, jackson, james, glass, sea, monsters, sequels, dwayne, Johnson, νέα, shazam, photo, φως, sequel, box, office, moon, knight, arnold, schwarzenegger, instagram, super, bowl, runner, system, jason, franchise, hollywood, reporter, universe, adam, west, gameover, βιβλια, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, live, instagram, dwayne johnson, ημερομήνια, american horror story, δυνατα, δουλεια, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, καριερα, ονοματα, παιχνιδια, ταινιες, φως, ewan mcgregor, fps, james, office, runner, ryan, star, αειθαλης, απλα, απειρος, ατυχημα, αφισα, βρισκεται, γινει, γυρισματα, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, εξελιξη, εποχη, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ζωη, ιδεα, ιδια, υποθεση, εικονα, ματια, μυθολογια, μικρο, ντετεκτιβ, ομαδα, ουαλια, οθονη, οφελος, πινοκιο, πλημμυρα, ρολο, σειρες, σεναριο, σερι, συντομα, σειρα, συμπαν, σχεδια, τιτλος, φειδω, φυσικα, φορα, χερι, arnold, arnold schwarzenegger, super, budget, bowl, box office, box, sequel, david, dwayne, ευθεια, εκδικηση, franchise, gears of war, gameover, john, halo, holland, hollywood, ιδιαιτερα, jackson, jason, κειμενα, knight, los angeles, mcgregor, monsters, moon, mortal kombat, master, netflix, παιχνιδι, πληροφοριες, quake, wave, reporter, σημαίνει, schwarzenegger, sequels, smiley, system, uncharted, universe, west, sea
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over