Banishers: Ghosts of New Eden | Review in Progress

Σε παραγωγή Don’t Nod και έκδοση Focus Entertainment, το Banishers: Ghosts of New Eden πρόκειται για ένα νέο narrative, action-rpg από τους δημιουργούς των Remember Me, Life is Strange και Vampyr. Οι Γάλλοι έχουν καταφέρει μέσα από τους τίτλους τους να καθιερωθούν στη συνείδηση του κοινού ως ένα στούντιο που εκφράζεται με ευλαβική προσήλωση μέσα

από αφηγηματικές εμπειρίες, χτίζοντας εκπληκτικούς κόσμους και ντύνοντάς τους με απλούς gameplay μηχανισμούς που έρχονται σε άμεση συνάρτηση με την κεντρική θεματική του κάθε τίτλου.

Η ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που δημιουργούν οι τίτλοι της Don’t Nod είναι το «σήμα κατατεθέν» του στούντιο, με τον παίκτη να βρίσκεται ενεργά στο ρόλο των τεκταινόμενων ακόμα και όταν στέκεται ως θεατής. Στο Banishers: Ghosts of New Eden θα μεταφερθούμε στη ζοφερή πραγματικότητα που παρουσιάζεται στην Αμερική του 17ου αιώνα, όταν μια Κατάρα πέφτει επάνω στην αποικία της New Eden με τη μορφή ενός άγνωστου Εφιάλτη που στοιχειώνει τις ήδη καταπονημένες ζωές των κατοίκων και διαταράσσει τις ισορροπίες μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών.

Ύστερα από πρόσκληση του καλού φίλου και μέντορα Charles Davenport, ο Red και η Antea, το ζεύγος των Banishers που ενσαρκώνουμε, καταφθάνουν στην New Eden με σκοπό να ερευνήσουν το φαινόμενο. Ως κείμενο πρώτων εντυπώσεων, καταθέτουμε την έκπληξή μας σχετικά με τον wide-linear σχεδιασμό του χάρτη, αντίστοιχο εκείνων ενός God of War, Final Fantasy 16 ή Last of Us 2 για το θέσουμε σε ένα πλαίσιο ως εικόνα, γεγονός που χωρίς αμφιβολία λειτουργεί υπέρ της ευχαρίστησης που λαμβάνουμε εξερευνώντας τον κόσμο.

Ένα δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τον ίδιο τον κόσμο που δημιούργησαν οι Γάλλοι, τους χαρακτήρες, τις σχέσεις τους και την κεντρική θεματική της ιστορίας. Κυριολεκτικά λατρεύουμε ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Η γραφή του παιχνιδιού είναι έξοχη. Να υπογραμμίσουμε ότι η ατμόσφαιρα του τίτλου είναι άκρως ζοφερή, και ειδικά εάν λάβετε την απόφαση να ακολουθήσετε το ένα από τα δύο ξεκάθαρα μονοπάτια αποφάσεων, δημιουργείται ένα μόνιμο σφίξιμο στο στομάχι.

Το review βρίσκεται σε κατάσταση “in progress” καθότι αφενός λάβαμε κωδικό για κάλυψη τη Παρασκευή 9 Φλεβάρη, με το τίτλο να κυκλοφορεί Τρίτη και 13 Φλεβάρη, αφετέρου μας είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα παίζαμε ένα χαλαρό, story-driven παιχνίδι του 15ωρου, μη λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα που θα μπορούσε να κρύβει από πίσω η περιγραφή του τίτλου ως action-rpg.

Η πρόοδός μας τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο ζήτημα είναι εάν έχει αγγίξει τη μέση του παιχνιδιού, έχοντας ήδη καταγράψει δέκα και πλέον ώρες. Επομένως, μέχρι να είμαστε σε θέση για μια σωστότερη κάλυψη καταθέτοντας συνολικά τις εντυπώσεις μας και την κριτική μας για το Banishers, θα σας αφήσουμε με ένα βίντεο των πρώτων δύο ωρών που αποτελούν και το εισαγωγικό τμήμα του τίτλου όπου ουσιαστικά ξεκινάμε εκείνη την ώρα να παίζουμε για πρώτη φορά.

Μείνετε συντονισμένοι για την κατάθεση της πλήρους κριτικής μας για το Banishers: Ghosts of New Eden, με τα πρώτα σημάδια ενασχόλησης να κρίνονται ως απολύτως θετικά. Εάν κάτι δεν στραβώσει πολύ στην πορεία, εδώ μάλλον μιλάμε για κάτι που ξεφεύγει εύκολα από την αγαπημένη κλίμακα του 7 της Focus και που διαθέτει τη δυναμική να ξεπεράσει ακόμα και το μεσαίο ταβάνι σε αξίες παραγωγής με το σύνολο της δημιουργίας του.

The post Banishers: Ghosts of New Eden | Review in Progress first appeared on GameOver.

The post Banishers: Ghosts of New Eden | Review in Progress appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα