Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok | Preview

Πριν από λίγες μέρες το GameOver αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ubisoft και συμμετείχε σε ένα κλειστό event, για τον ειδικό Τύπο, όπου και έγινε μια εκτενής παρουσίαση του Assassin’s Creed: Valhalla: Dawn of Ragnarok. Στο event, διάρκειας περίπου μίας ώρας, παρουσιάστηκαν οι πρώτες πληροφορίες για το νέο πακέτο περιεχομένου, ενώ είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε gameplay video

από τμήμα μιας κεντρικής αποστολής.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, το Dawn of Ragnarök αποτελεί το πρώτο πακέτο περιεχομένου που θα διατεθεί ως μέρος του Year 2 roadmap για το Assassin’s Creed: Valhalla. Το πακέτο επέκτασης αναπτύσσεται από την Ubisoft Sofia, στούντιο που έχει ήδη προσφέρει τα Assassin’s Creed III: Liberation και Assassin’s Creed: Rogue και αναμένεται να προσφέρει στους παίκτες μια περιπέτεια μυθολογικών προδιαγραφών.

Πρωταγωνιστής του Assassin’s Creed Valhalla Dawn of Ragnarok είναι ο ίδιος ο Πατέρας των Πάντων, ο Odin, ο οποίος ξεκινάει ένα ταξίδι μακριά από το Asgard για να ελευθερώσει τον γιό του, Baldr. Το ταξίδι του θα τον μεταφέρει στο Svartálfaheimr, το βασίλειο των Νάνων, το οποίο έχει κατακτηθεί από τους κατοίκους του Muspelheim, γνωστό και ως βασίλειο της φωτιάς στη Νορβηγική μυθολογία. Εκεί θα ανακαλύψει πως ο Baldr έπεσε θύμα απαγωγής από τον Glod, τον γιό του φύλακα του βασιλείου της φωτιάς, Surtr. Ο Glod είναι μισός γίγαντας φωτιάς (Muspel) και μισός γίγαντας πάγου (Jotun) και δρα υπό τις εντολές του πατέρα του, καταδυναστεύοντας τη φυλή των Νάνων και αποτελώντας ένα σοβαρό εμπόδιο για τον Odin.

Καθώς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε οι ίδιοι, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τους gameplay μηχανισμούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να αλλάζουν δραματικά από όλα όσα έχουμε δει στο Valhalla. Από τη δυνατότητα να ιππεύει, μέχρι και τη δυνατότητα χρήσης όπλων που έχουμε δει μέχρι στιγμής, το Dawn of Ragnarök δεν επιλέγει να κάνει κάποια σημαντική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα.

Εκεί, όμως, που φαίνεται να πρωτοτυπεί, είναι η εισαγωγή ενός νέου αντικειμένου, του Hugr-Rip. Καθώς ο Odin θα έρθει αντιμέτωπος με διάφορες μορφές ζωής από τα Εννέα Βασίλεια, το Hugr-Rip μπορεί να αποθηκεύει τη ζωτική ενέργεια που συλλέγεται μετά από κάθε θάνατο, δίνοντας στον Odin νέες ικανότητες. Για παράδειγμα, ο θάνατος ενός Muspel δίνει στον Odin τη δύναμη της φωτιάς, επιτρέποντάς του να περιφέρεται ανενόχλητος στις περιοχές που ελέγχονται από τους Muspel, όπως και ιδιαίτερη αντοχή σε επιθέσεις φωτιάς.

Αν ο Odin σκοτώσει ένα κοράκι, τότε μπορεί να αποκτήσει τη δύναμη του κορακιού, το οποίο και του επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε έναν λευκό κόρακα και να ταξιδεύει στο βασίλειο των Νάνων. Το Hugr-Rip μπορεί, επίσης, να αναβαθμιστεί, προσφέροντας νέες δυνατότητες σε κάθε δύναμη. Για παράδειγμα, στην προαναφερθείσα δύναμη του κορακιού, μια αναβάθμιση μπορεί να επιτρέψει στον κόρακα-Odin να χιμήξει από ψηλά και να σκοτώσει κάποιον αντίπαλο που περπατά αμέριμνος στο έδαφος.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια πληθώρα από δυνάμεις και αναβαθμίσεις. Το Hugr-Rip όμως επιτρέπει στον παίκτη να έχει μόνο δύο δυνάμεις ταυτόχρονα εξοπλισμένες, επομένως θα απαιτείται προσεκτική επιλογή στις δυνάμεις πριν ο Odin εμπλακεί σε δύσκολες καταστάσεις.

Με τη δράση να εκτυλίσσεται αποκλειστικά στο Svartálfaheimr, οι developers στην Ubisoft Sofia επέλεξαν να δημιουργήσουν έναν κόσμο μεγαλύτερο από τα μυθολογικά βασίλεια που είδαμε στο κεντρικό campaign του Valhalla, ενώ παράλληλα προτρέπουν τους παίκτες να εξερευνήσουν τον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Svartálfaheimr χαρακτηρίζεται από ψηλά βουνά, καταπράσινες πλαγιές, αλλά και πάρα πολλές σπηλιές, υπόγειες στοές και τούνελ, τα οποία πολύ συχνά μας οδηγούν στις κατασκηνώσεις που έχουν στήσει οι Νάνοι, για να κρυφτούν από τους Muspel.

Σε αυτές τις κατασκηνώσεις ο Odin θα μπορεί να αναβαθμίσει το Hugr-Rip, να ασχοληθεί με τα απαραίτητα εμπορικά αλισβερίσια με τους Νάνους καθώς αγοράζει και αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του, όπως επίσης και να αναλάβει τις αποστολές που θα τον οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία του Baldr.

Αυτά μοιράστηκε μαζί μας η Ubisoft για την ώρα. Περισσότερα για το Assassin’s Creed: Valhalla – Dawn of Ragnarök θα μάθουμε στις 10 Μαρτίου, όταν το πακέτο επέκτασης κυκλοφορήσει και επίσημα στους κατόχους κονσολών προηγούμενης και τρέχουσας γενιάς, υπολογιστές και streaming πλατφόρμες. Ένα ακόμα ταξίδι, εμπνευσμένο από τη Νορβηγική παράδοση, αναμένεται να ξεκινήσει και θα μάθουμε σύντομα αν είναι κάτι που θα τραβήξει την προσοχή των οπαδών της σειράς και των απανταχού παικτών.

The post Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok | Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα