Παρί: Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα

13:59 22/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας επιθυμεί να αλλάξει ρότα στο Παριζιάνικο πλοιάριο υιοθετώντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική από την μέχρι πρότινος επιλεγμένη. Από τα πολλά εκατομμύρια και τους λαμπερούς αστέρες η Παρί φαίνεται πως στοχεύει μακροπρόθεσμα με εμπιστοσύνη στο σωστό πλάνο και την σκληρή και ενδελεχή δουλειά.

Μετά από δισεκατομμύρια σε μισθούς και μεταγραφές, οι Παρί έχει μόνο να επιδείξει μία παρουσία σε τελικό Champions League και την κυριαρχία

της στις εγχώριες διοργανώσεις, οποίες όμως ουδέποτε αποτελούσαν τον κύριο στόχο. Ακόμη και η τελευταία ζαριά με την απόκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλητή Μέσι δεν βοήθησε. Η επιθετική τριπλέτα Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ μόνο στα χαρτιά ήταν μαγική και επί της ουσίας η αποτυχία της “Dream Team” σφράγισε την αλλαγή πλεύσης.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό, η Παρί αντιμετώπιζε προβλήματα και με την διαχείριση των μεγάλων αστέρων, όπως ο Νεϋμάρ και ο Εμπαπέ. Το σήριαλ μάλιστα του Εμπαπέ με την Ρεάλ στις προσπάθειες των ανανεώσεων ήταν ένα πολύ δυνατό “χαστούκι” για τον εγωισμό της διοίκησης. Τα άπλετα χρήματα δεν μπορούν να υποκαθιστούν τη λογική. Αυτό φαίνεται να έγινε αντιληπτό στο Παρίσι αφού κατανόησαν πως έπρεπε να μην κυνηγήσουν εκ νέου την υπογραφή του Εμπαπέ, έχοντας υποστεί τις τόσες πολυεπίπεδες συνέπειες με την προηγούμενη ανανέωση.

Η διοίκηση σε συνεργασία με τον Λουίς Ενρίκε έχει ρίξει το βάρος σε νεαρούς, εξελίξιμους παίκτες , όπως για παράδειγμα ο Τσάβι Σιμόνς που αναμένεται να επιστρέψει, με στόχο να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στις υποχρεώσεις της, αλλά συνάμα να κοιτά με διορατικότητα το μέλλον.

Η επόμενη λοιπόν μέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, αν και όχι βέβαιη, μπορεί επιτέλους να κοιτάξει με αισιοδοξία το αύριο, καθώς σε συνδυασμό με την οικονομική ισχύ θα επικρατήσει η λογική και επομένως από εδώ και πέρα θα κρίνεται η ικανότητα και δυναμική του εκάστοτε project με κριτήρια ποδοσφαιρικά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ζλάταν έκανε τον Μέσι να στέλνει χαρτάκια στον Πεπ, ο Αργεντινός ένιωθε ανασφάλεια για την θέση του

Τέλος στο αιώνιο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο και η τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη λύση;

Keywords
Τυχαία Θέματα