Ο Ράντκλιφ ζήτησε από τον CEO της Γιουνάιτεντ να κρατήσει το ταύρο από τα κέρατα

14:08 26/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ απαίτησε από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Μαν Γιουνάιτεντ Ομάρ Μπεραντά να είναι σκληρός με τους υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές. Το νέο αφεντικό στα αγωνιστικά των "Κόκκινων Διαβόλων" αναγνώρισε αμέσως το αψυχολόγητο μισθολογικό κόστος στο Ολντ Τράφορντ ως κάτι που πρέπει να διευθετηθεί για να επιστρέψει ο σύλλογος στην κορυφή.

Ο Ράτκλιφ πρόκειται να γίνει σκληρός με τους ακριβά αμειβόμενους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εισάγοντας μια νέα δομή απολαβών με μπόνους,

η οποία θα προβλέπει ότι οι παίκτες θα εισπράττουν χρήματα μόνο αν είναι επιτυχημένοι στην πράξη.

Ο Ράτκλιφ έθεσε ως αποστολή του να θέσει υπό έλεγχο το διογκούμενο μισθολογικό κόστος της Γιουνάιτεντ, όταν του δόθηκε πρόσβαση στα λογιστικά βιβλία του συλλόγου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την εξαγορά του ποσοστού του. Έτσι, μετέφερε στον Ομάρ Μπεράντα να υιοθετήσει το αντίστοιχο πλάνο με τα μπόνους που αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματικό στο Έτιχαντ και την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Το καλό παράδειγμα του Μπεράντα

Η Σίτι έγινε ο πρώτος σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ που εμφάνισε μισθολογικό κόστος άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών τον Νοέμβριο, όταν τα τελευταία στοιχεία της Γιουνάιτεντ έδειξαν ότι το μισθολογικό της κόστος ήταν λίγο πάνω από 330 εκατομμύρια λίρες. Όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ενεργοποίησε το τεράστιο πακέτο μπόνους λόγω κατάκτησης της Premier League, του Κυπέλλου Αγγλίας και του Champions League. Επομένως, η Σίτι κέρδισε 300 εκατομμύρια λίρες μόνο σε χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση του τρεμπλ και για αυτό είναι "καθαρή" ως προς αυτό το κομμάτι.

Αντίθετα, Η Γιουνάιτεντ έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για αποτυχημένες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια τα οποία υπονομεύουν τις προσπάθειες του συλλόγου για μεγάλες μεταγραφές και ευελιξία, ενώ οι πιέσεις από το FFP δεν περνούν απαρατήρητες. Ο στόχος είναι να υπάρξουν σταδιακά περισσότερα έσοδα από έξοδα και να γίνονται στοχευμένες κινήσεις μεταγραφικά με λογικές απολαβές.

Διαβάστε περισσότερα

Απογοητευμένοι οι Κέιν και Ντάιερ με την απόφαση για Τούχελ

Η επόμενη μεταγραφή των 100 εκατομμυρίων, η Τσέλσι είναι παντού, θέλει να χαλάσει μεταγραφή ανταγωνίστριας

Keywords
Τυχαία Θέματα