Ο Φερέιρα έπαθε... Μαρτίνς γιατί έψαχνε τον εαυτό του

10:32 2/12/2019 - Πηγή: Contra

Το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το καλύτερο εφετινό του, θα έπρεπε να είναι οδηγός για το ντέρμπι του Φαλήρου. Ναι, ο Δικέφαλος δεν είχε απέναντί του την ΑΕΚ, πόσω μάλλον εκείνη την ΑΕΚ που παρατάχθηκε με... αυτοκτονικές τάσεις, αλλά αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός.

Ένας Ολυμπιακός γεμάτος κίνητρα και επιτακτική ανάγκη για ψυχολογική ανάταση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα πήγε στην ορθολογική επιλογή του 4-3-3 κι αν στο 1ο μέρος, σε συνδυασμό με το 0-1, δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, στο 2ο είδε έναν ΠΑΟΚ να αδυνατεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής κράτησε μέσα στο ματς τους Γιόσιπ Μίσιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο, οι οποίοι, πέραν των κίτρινων καρτών που είχαν 'φορτωθεί', ήταν ένα 'κλικ' πιο κάτω από τους υπόλοιπους, δίνοντας τη δυνατότητα στους 'ερυθρόλευκους' να πάρουν ό,τι είχαν χάσει στο 1ο ημίχρονο: τη δημιουργία. Την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε βάλει δύσκολα και πίεζε για την ισοφάριση, ο Πορτογάλος προπονητής του Δικεφάλου άφηνε εκτός αγώνα τον πιο σημαντικό 'game changer' του και έδειχνε να περιμένει καρτερικά το... μοιραίο. Αν για κάτι κατηγορούν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού τον Πέδρο Μαρτίνς είναι για τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους στα παιχνίδια. Την Κυριακή, ο συμπατριώτης του Φερέιρα... έπαθε Μαρτίνς.

Κανονικά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε μία μέτρια προς κακή εμφάνιση στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά πέτυχε δύο σημαντικά πράγματα: προηγήθηκε και 'φόρτωσε' με άγχος τους αντιπάλους και κατάφερε έστω κι έτσι να φύγει (σχεδόν) αλώβητος από το Φάληρο. Αυτό σημαίνει διατήρηση της θέσης στην κορυφή και συνάμα διατήρηση του αήττητου, που σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει μέγιστο ρόλο.

Το ντέρμπι στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' δεν θα έκρινε απολύτως τίποτα στο βαθμολογικό κομμάτι. Και είναι νωρίς και είναι ένα πρωτάθλημα το εφετινό, που θα κριθεί στα πλέι οφ. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι δυο τους θα το πάνε μέχρι τέλους, κοντά ο ένας στον άλλον και όποιος αντέξει στην τελική ευθεία του έξτρα πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Ο Φερέιρα περισσότερο αδίκησε τον εαυτό του και τις δυνατότητες της ομάδας, παρά πίστεψε στο διπλό. Ακόμα και τώρα, 12 αγωνιστικές μετά και έχοντας πάρει ένα αήττητο πρωτάθλημα, διατηρώντας και εφέτος το... αλώβητο, ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι καλύτερος. Ακόμα και ότι είναι καλύτερος από τον περσινό Δικέφαλο.

Το κατόρθωμα του Πορτογάλου προπονητή είναι ότι δεν είχε απώλειες στην ξαφνική μετάβαση στη μετά-Ραζβάν Λουτσέσκου εποχή, διατηρώντας τον ΠΑΟΚ σε υψηλά στάνταρς. Έχει, όμως, να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό, εκείνη την εμφάνιση με την ΑΕΚ στο 2-2 του ΟΑΚΑ. Αυτόν τον ΠΑΟΚ κυνηγά ο Φερέιρα και με αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλει να το πάει έως τέλους. Πάντως, αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν τον είδαμε σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Έχει σημασία το αποτέλεσμα του ντέρμπι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα