Επιβεβαιώθηκε από την Apple: Αυτό είναι το design του iPhone 8

18:29 31/7/2017 - Πηγή: Xblog

Μετά από αμέτρητες φήμες και διαρροές, τελικά έχουμε (αν)επίσημη επιβεβαίωση από την ίδια την Apple για το πώς θα μοιάζει το επόμενο iPhone 8 (ή όπως και αν ονομάσει το επετειακό μοντέλο). Η συγκεκριμένη επιβεβαίωση δεν έρχεται από τα χείλη της Apple, αλλά βρίσκεται στο επίσημο λογισμικό του HomePod (iOS 11.0.2) το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

Το HomePod είναι το επερχόμενο έξυπνο

ηχείο της Apple. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC 2017, όμως ο Tim Cook έκρυψε πολλά από τα χαρακτηριστικά του επειδή θα ακολουθήσει μια αναλυτική παρουσίαση αργότερα μέσα στο έτος. Απ’ ότι φαίνεται ήταν μεγάλο λάθος για την Apple να κάνει διαθέσιμο στο κοινό το iOS 11.0.2 για το HomePod, αφού το κατέβασαν οι προγραμματιστές, το ανέλυσαν και ανακάλυψαν νέα χαρακτηριστικά τόσο για το ηχείο όσο και για το νέο iPhone.

Μέσα στο λογισμικό του HomePod υπάρχουν αναφορές για το μοντέλο D22, δηλαδή το επετειακό iPhone 8, καθώς και μια εικόνα-«μικρογραφία» του που θα χρησιμοποιείται στο iOS για την απεικόνιση του κινητού. Η εικόνα επιβεβαιώνει όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από διαρροές και renders τρίτων: έχει ελάχιστα περιθώρια τριγύρω από την οθόνη, και το πάνω μέρος της οθόνης χωρίζεται στο κέντρο για την τοποθέτηση της εμπρόσθιας κάμερας, των αισθητήρων και του ακουστικού.

Λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί αυτό, διέρρευσε επίσης μια φωτογραφία από τη συσκευασία του iPhone 8 που υποτίθεται δείχνει μια αναπαράσταση της Apple για το πώς αφαιρείται η κάρτα SIM. Στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι αν είναι αληθινή, αλλά τώρα φαίνεται γνήσια.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone 8 θα έχει Quad HD ανάλυση, όπως οι Android ναυαρχίδες

Επιπλέον, το HomePod “μαρτύρησε” πως το iPhone 8 έρχεται με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (μέσω του BiometricKit framework). Σύμφωνα με φήμες, η Apple θα ονομάσει αυτό το χαρακτηριστικό “Face ID“ και θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του κινητού. Μάλιστα, φαίνεται ότι θα υπάρχουν και υπέρυθρες για την αναγνώριση του προσώπου ακόμα και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε σκοτεινό δωμάτιο.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτοί που μελέτησαν το λογισμικό του HomePod, το χαρακτήρισαν ως “ένα iPhone χωρίς οθόνη.“ Η βασική εφαρμογή του ονομάζεται SoundBoard (παρόμοιο με το SpringBoard των iPhone/iPad) και οι προγραμματιστές έμαθαν ότι η οθόνη στο πάνω μέρος του θα μπορεί να προγραμματιστεί -αν το επιτρέψει η Apple- για να δείχνει βασικές πληροφορίες, όπως τις ειδοποιήσεις του κινητού και τον καιρό – για την ώρα, πάντως, δεν φαίνεται να υποστηρίζει εφαρμογές τρίτων. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι θα υποστηρίζει το VoiceOver.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 8 μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, και έπειτα το HomePod κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

So the #HomePod probably has a screen like this. If it’s the right density could easily show basic things like temperature & weather icons

Keywords
Τυχαία Θέματα