Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον κύριο Μπουνιά

Αλκίνοος Μπουνιάς. Τι; δεν τον ξέρετε; Λογικό. Κ θα μου πείτε, εσύ γιατί αναφέρεσαι στον κύριο άγνωστο; Ο λόγος είναι γιατί εμείς οι μικρότεροι χρειάζεται να βάζουμε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους κάποια στιγμή. Ο κύριος Μπουνιάς, λοιπόν, ο οποίος εκτός των άλλων, επαγγέλεται και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Espresso έχει πέσει επανειλλημένα σε δημοσιογραφικά ατοπίματα. Με άλλα λόγια, ο συντάκτης – ο Θεός να τον κάνει- της καθημερινής εφημερίδας έχει ως χόμπυ να παίρνει κειμενάκια εν δυνάμει δημοσιογράφων και να τα κατοχυρώνει

ως δικά του. Αυτό βέβαια δεν γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό διότι τα κείμενα που παίρνει (ας χρησιμοποιήσουμε light εκφράσεις) γράφονται και “ανεβαίνουν” σε sites μικρότερης εμβέλειας από την Espresso.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 15.11.2011 τόσο στην ηλεκτρονική μορφή (http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=3&artID=1455983), όσο και στην έντυπη μορφή της εφημερίδας. Το συγκεκριμένο άρθρο όμως ο κύριος Μπουνιάς το διάβασε προφανώς πρώτα από το site www.tralala.gr και έπειτα το οικειοποιήθηκε. Δείτε το: http://www.tralala.gr/music-news/item/26479-paparizou-sxedia-single

Κύριε Μπουνιά στο άρθρο 6 του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας αναφέονται οι θεμελιώδεις αρχές:

α)Να σέβεται την προσωπικότητα των συναδέλφων του. Να μην εκτοξεύει εναντίον τους ασύστατες κατηγορίες και να αποφεύγει τις προσωπικές αντεγκλήσεις, δημόσια και στους χώρους εργασίας.

β)Να θεωρεί σοβαρότατη αντιεπαγγελματική πράξη κάθε λογοκλοπή.

γ)Να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων.

δ)Να μνημονεύει την πηγή των πληροφοριών, που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταδοθεί.

Τι από τα παραπάνω τηρήσατε εσείς ο ίδιος; Μήπως τίποτα; Και είναι η 3η φορά που υποπέπτετε σε τέτοιο…παραστράτημα!

υ.γ. Συγγνώμη για τη φωτογραφία αλλά πατώντας στο google δεν κυκλοφορεί καμία άλλη δική σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα