Πάλι μπερδεύτηκε ο επαγγελματίας συνδικαλιστής!

13:31 7/7/2016 - Πηγή: Taxalia
Ρε Νίκο πλάκα με κάνεις; Καλείς τους ΔΑΚΙΤΕΣ να μην πάνε στο σπίτι τους;

Aθήνα, 6 Ιουλίου 2016

Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Προγράμματος της Ν.Δ., ο Τομέας Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής, συντονιστής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασιακών Θεμάτων κ. Βασίλης Οικονόμου σε συνεργασία με την Γραμματεία Παραγωγικών φορέων της οποίας την ευθύνη έχει ο κ. Θόδωρος Κόλλιας, πραγματοποίησαν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαβούλευσης με Συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ

Ι.Τ. και ΔΑΚΕ Δ.Τ. προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση – πρόταση για :

Α) Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Β) Ομαδικές απολύσεις

Γ) Συνδικαλιστικός νόμος

Δ) Κατώτατος μισθός

Η Παράταξή μας, όπως άλλωστε όφειλε, ανταποκρίθηκε στο εν λόγω κάλεσμα και συμμετείχε στο διάλογο καταθέτοντας σειρά ρεαλιστικών προτάσεων που συνδυάζουν την αναπτυξιακή στόχευση με το κοινωνικό πρόσημο και την εργασιακή δικαιοσύνη.

Έπειτα από δύο συναντήσεις στα γραφεία της Ν.Δ. διαπιστώσαμε ότι ο Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων σε συνεννόηση με τον Τομεάρχη Εργασιακών Θεμάτων, δρώντας αυτοβούλως, διεξήγαγαν ένα παράλληλο διάλογο με όλους όσους πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση και την κάθοδο του διασπαστικού ψηφοδελτίου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στερώντας από τη ΔΑΚΕ Ι.Τ. μια ιστορικά πρωτοφανή άνοδο των δυνάμεών της ενώ την ίδια ώρα πρωταγωνιστούσαν στη σκανδαλώδη μείωση των συνέδρων μας κατά τη διαδικασία της νομιμοποίησης.

Σε καμία περίπτωση η ΔΑΚΕ Ι.Τ., η μοναδική μαζική και αντιπροσωπευτική Συνδικαλιστική Οργάνωση του κοινωνικά φιλελεύθερου χώρου, δεν νοείται να αντιμετωπίζεται ισότιμα με ευκαιριακά μορφώματα ή συνδικαλιστικά πυροτεχνήματα.

Το “οξυγόνο” που χρειάζεται να εισέλθει στη Ν.Δ., όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη δυσοσμία των διασπαστών. Αυτοί για όσους γνωρίζουν εκπροσωπούν το “χρεωκοπημένο” στα Συνδικάτα και το παλιό –ή μάλλον το προηγούμενο– στα κομματικά δρώμενα.

Το Πρόγραμμα της Ν.Δ. που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της επόμενης κρίσιμης Διακυβέρνησης για τον Τόπο είναι πολύ σοβαρή εθνική δουλειά για να αντιμετωπίζεται από κάποιους με όρους “δημοσίων σχέσεων” για την (επαν)εκλογή τους. Εξάλλου όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει καμία πρόταση από τους διασπαστές…

Είναι ξεκάθαρο και προφανές ποιοι κρύβονταν πίσω από τους διασπαστές πατρονάροντας εκείνους που με λύσσα και αθέμιτες πρακτικές επιτέθηκαν ενάντια στη ΔΑΚΕ Ι.Τ., πίεζαν, εκβίαζαν ή σε πολλές περιπτώσεις απειλούσαν τα στελέχη μας. Τα στελέχη μας, όμως, δεν κιότεψαν δίνοντάς τους αλλεπάλληλα μαθήματα ενότητας, αξιοπρέπειας και αντοχής που αποδεικνύουν με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο ότι η ΔΑΚΕ είναι συμπαγής, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πάρα πολύ μακριά.

Η Παράταξή μας, ήδη, κινείται με θεσμικό τρόπο για την αποκατάσταση αυτής της στρέβλωσης. Μέχρι να λυθεί η “παρεξήγηση” που σκοπίμως και ιδιοτελώς δημιούργησαν, καθώς και εκ του γεγονότος ότι η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων χωρίς συνεννόηση και ενημέρωση της Κεντρικής ΔΑΚΕ Ι.Τ. προσκαλεί μεμονωμένα στελέχη μας, καλούμε –και ως ένδειξη διαμαρτυρίας– όσους έχουν προσκληθεί να μη συμμετέχουν στην προσεχή σχετική συνάντηση, προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη στις 18:30.

Είμαστε παρόντες σε αυτή την προσπάθεια, όμως οφείλουν να επιλέξουν στρατόπεδο.

Ή με τους πολλούς ΔΑΚΙΤΕΣ ή με μια “χούφτα” διασπαστών.

Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δεν γίνεται.

Ούτε ίσοι είμαστε ούτε ίδιοι είμαστε!!!

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., με προσήλωση στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, συνεχίζει αταλάντευτα την ανοδική της πορεία παραμένοντας η μοναδική αξιόπιστη συνδικαλιστική δύναμη στους εργασιακούς χώρους.

Με επίκεντρο το δίκαιο αγώνα του κόσμου της μισθωτής εργασίας δίνει μάχες για την αναπτυξιακή προοπτική, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δημοσιονομική εξισορρόπηση της Πατρίδας μας με την κοινωνία όρθια.

Με ρεαλιστικές, προοδευτικές και νηφάλιες προτάσεις, χωρίς άναρθρες κραυγές, επαναστατική γυμναστική, “χαλασμένα τηλέφωνα” ή παιχνίδια “κάτω από τραπέζι”.

Οι θέσεις και η στάση μας δικαιώνονται καθημερινά γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται!!!

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. Δεν χειραγωγείται - Δεν εκβιάζεται - Δεν μεταλλάσσεται

Νικόλαος Κιουτσούκης

Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ι.Τ.


Keywords
Τυχαία Θέματα