Τζώνυ Καλημέρης: Τι λέει για την κατάργηση της κλήρωσης για την σειρά των τραγουδιών

Ο Τζώνυ Καλημέρης μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν στον τρόπο λειτουργίας του διαγωνισμού της Eurovision, κάνοντας λόγο για «χαμένη αθωότητα» σε έναν κατά τα άλλα δίκαιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο esctoday: «Πάντα έλεγα ότι ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ο πιο δημοκρατικός διαγωνισμός σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό γιατί το κοινό και μόνο το κοινό αποφάσιζε με την ψήφο του ποιοι θα περάσουν στον τελικό καθώς

και την τελική κατάταξη των τραγουδιών. Όταν ήταν υπό συζήτηση εκ νέου η σύσταση της κριτικής επιτροπής, είχα εκφράσει μέσω του εκπροσώπου μας στο Reference Group, τις αντιρρήσεις μου καθώς και τις υποψίες μου για την αντικειμενικότητα της κρίσης της επιτροπής. Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι, ένα μέρος της «αθωότητας» που είχε ο διαγωνισμός, χάθηκε με την εκ νέου σύσταση της επιτροπής. Οι τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή η κατάργηση της κλήρωσης που αναδείκνυε τη σειρά των διαγωνιζόμενων τραγουδιών, «παίρνει» ακόμα ένα μέρος της «αθωότητας» που ανέφερα πριν και ενισχύει τις υποψίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα