Οι γιοι του "Ψηλορείτη" σε ντοκιμαντέρ

Τρεις γενιές μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη, δύο χώρες και ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair).

Η ιστορία της πιο διάσημης οικογένειας της Κρήτης, που ξεκινά από τον παππού Ψαραντώνη και συνεχίζεται με τον γιο του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, όπως αναφέρει η Espresso, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου. Πρωταγωνιστές του

είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Η «Οικογενειακή υπόθεση» είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρείας Αnemon, που έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συμπαραγωγές με εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο και σημαντικά διεθνή βραβεία. Συμπαραγωγός είναι η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής Unicorn Films και η ανάπτυξη της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Media της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα