Μετρήστε την πίεσή σας

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας σας είναι η υπέρταση.

Τα αποτελέσματα μίας έρευνας είναι πραγματικά σοκαριστικά όσο αναφορά το θέμα της υπέρτασης. Η υπέρταση ευθύνεται ως αιτία θανάτου σε κάθε ένα από τα τέσσερα περιστατικά εμφράγματος ή εγκεφαλικού. Η θεωρία πολλών ανθρώπων ότι η πίεση αφορά μόνο τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους είναι λάθος. Η συγκεκριμένη νόσος είναι κύρια θανάτου από την ηλικία των 15 έως τα 49.
Επίσης πολλοί πιστεύουν ότι θα το αισθανθούν αν τους ανέβει η πίεση, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο. Γνωστοί επίκουροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι δεν είναι

απόλυτο ότι η πίεση θα δημιουργήσει κάποιο σύμπτωμα όπως έντονος πονοκέφαλος, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή. Με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς δεν προλαβαίνουν το εγκεφαλικό ή το έμφραγμα αλλά και άλλες αλλοιώσεις διάφορων σωματικών οργάνων που προκαλούνται.
Η θεραπεία βασίζεται σε αλλαγές του καθημερινού τρόπου ζωής. Αρχικά το αλάτι είναι απαγορευμένο στους ανθρώπους με υπέρταση, όπως και το τσιγάρο. Επίσης είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή από συνταγές ειδικών γιατρών. Τέλος ο καθημερινός έλεγχος με τη βοήθεια του πιεσόμετρου είναι απαραίτητη.

The post Μετρήστε την πίεσή σας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα