Νικ Ντ’ Αλοΐσιο: Αυτός είναι ο νέος Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Είναι μόλις 17 ετών, ασχολείται με τον προγραμματισμό υπολογιστών από την ηλικία των 12 ετών, έχει δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή για τα iPhone και έχει καταφέρει ήδη να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών από όλο τον κόσμο.

 

Ο λόγος για τον Νικ Ντ' Αλοΐσιο, ο οποίος, όπως αναφέρει η Espresso, αν και ζει με την οικογένειά του στο Γουίμπλεντον κι εξακολουθεί να ζει με το χαρτζιλίκι

των γονιών του, δημιούργησε την εφαρμογή «Summly». Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο αλγόριθμο δημιουργεί την περίληψη οποιασδήποτε είδησης μέσα σε μόλις τρεις παραγράφους.

«Σχεδίασα τη «Summly», γιατί ένιωσα ότι η δική μου γενιά δεν αφομοιώνει τις ειδήσεις με τον παραδοσιακό τρόπο πια. Δεν υπάρχει άλλος αλγόριθμος που να το κάνει αυτό. Υπάρχουν δώδεκα μήνες σοβαρής έρευνας και ανάπτυξης πίσω από το project. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια κορυφαία εφαρμογή για το είδος της, που καταφέρνει να κάνει περιλήψεις κειμένων καλύτερα και από τις περιλήψεις που κάνουν οι μαθητές στις εξετάσεις τους» εξηγεί ο Ντ' Αλοΐσο ενώ τονίζει ότι η εφαρμογή αυτή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ήδη 700.000 Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα