ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ / Χρήση #4

12:14 21/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Η Κίνηση Μαβίλη δίνει στο ΕΜΠΡΟΣ την παλιά του αίγλη και τον παλιό του ρόλο, φυσικά, και το ξανακάνει θέατρο.

Μία πρεμιέρα, μία επανάληψη, μία work in progress performance, ένα εργαστήριο και μια σειρά ερευνητικών παρουσιάσεων που δοκιμάζουν τις δυνατότητες και τα όρια της θεατρικής πρακτικής, συγκροτούν το αμιγώς θεατρικό

πρόγραμμα της Χρήσης #4 και προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο (αν και, για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα υπάρχει προτεινόμενη συμβολική τιμή).

Το πρόγραμμα

Τριγμός
Κώστας Κουτσολέλος, ομάδα MAG  / Γεωργία Μαυραγάνη, ομάδα Χάπι Εντ

Μια βουβή πράξη για το τέλος του ανθρώπου.

Επτά επί Θήβας-Δεύτερο σχεδίασμα
Ανέστης Αζάς / ομάδα Προτζέκτορ

Η ομάδα ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡ καταπιάνεται με την αρχαία τραγωδία του Αισχύλου, έχοντας στο νου της το παρόν: σε μια αδιέξοδη κοινωνία, όπου η αρρώστια της εξουσίας διαφθείρει τους κυβερνώντες και τρομοκρατεί τους πολίτες, είναι δυνατόν – και υπό ποιες προϋποθέσεις – να αναδυθεί μια γνήσια δημοκρατική συνείδηση;

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων «Οι τραγικοί μύθοι σήμερα» το Σεπτέμβριο του 2011, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Οι κότες και οι ψύλλοι 
Βασίλης Νούλας / Nova Melancholia

Εν εξελίξει περφόρμανς για την επιθυμία και τη ματαίωση, βασισμένη σε 2 πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου από τη συλλογή Για ένα φιλότιμο του 1964.

Εορτασμοί: Ανοιχτή διαδικασία

Γκίγκη Αργυροπούλου / ομάδα ΜKULTRA

Η ΜKULTRA μας προσκαλεί σε μια εβδομάδα ερευνητικών παρουσιάσεων και “Εορτασμών” που θα περιλαμβάνει ανοιχτά συμμετοχικά εργαστήρια, συζητήσεις, συλλογική έρευνα, διαδραστικές διαδρομές και παραστατικές παρουσιάσεις που θα εξελίσσoνται καθημερινά. Στόχος της είναι να μοιραστεί με το κοινό για πρώτη φορά τη διαδικασία δημιουργίας, έρευνας και παρουσίασης ενός έργου.

Παράλληλα η Αργυρώ Χιώτη / ομάδα Vasistas  οργανώνει κάθε Δευτέρα workshop (Αρχές Πρόβας) στη σκηνή του θεάτρου με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους.

Για τις προηγούμενες δράσεις της κίνησης Μαβίλη και πληροφορίες σχετικά με το Εμπρός kinisimavili.blogspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα