Ποιος φοβάται τον Michael Fassbender;

13:24 21/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Κατά τη γνώμη μας ο ατζέντης του, με τον οποίο πρέπει να κάνει καμιά κουβεντούλα και να του ζητήσει να του εξασφαλίζει ρόλους (και) σε άλλες ταινίες. Κι αυτό διότι, κατά την ταπεινή και εντελώς υποκειμενική μας γνώμη, το Shame ήταν ένα καταπληκτικό κομμάτι αισθητικής αλλά όχι ακριβώς ταινία.

Κατά τη γνώμη, όμως, του Steve McQueen, σκηνοθέτη της ταινίας Shame στην οποία πρωταγωνιστεί, τον φοβούνται οι Αμερικάνοι. Δηλαδή

όχι ακριβώς τον ίδιο αλλά αυτό που ενσαρκώνει στην ταινία που δεν είναι άλλο από το sex. Ναι, ναι το σεξ, στο οποίο ο Michael Fassbender δίνει σάρκα και οστά.

Το γεγονός πως η (εξαιρετική, είναι η αλήθεια) ερμηνεία του στον ρόλο του sex addict με το απύθμενο υπαρξιακό κενό και την αδυναμία στενού συσχετισμού με έτερο έμψυχο ον στην ταινία Shame (κατά τη διάρκεια της οποίας κυκλοφορεί ως επί το πλείστον full frontal γυμνός προκαλώντας αναστεναγμούς μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες) δεν κατέστη αρκετή ώστε να του χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ φέτος οφείλεται, σύμφωνα με τον Steve McQueen, στο ότι οι Αμερικάνοι φοβούνται το σεξ.

“Στην Αμερική φοβούνται πολύ το σεξ, γι αυτό δεν είναι υποψήφιος” είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας στη συνέντευξή του στο Press Association. “Κοιτάζεις τη λίστα με τους υποψηφίους για Καλύτερο Ανδρικό Ρόλο και λες ‘ο Michael Fassbender δεν είναι σε αυτή τη λίστα;’, αλλά έτσι είναι, πρόκειται για ένα Αμερικάνικο βραβείο”.

Ο Ιρλανδογερμανός Michael Fassbender φωτογραφήθηκε πρόσφατα χωρίς πουκάμισο (δηλαδή πολύ λιγότερο αποκαλυπτικός από ότι στην ταινία Shame) για το εξώφυλλο του περιοδικού The Hollywood Reporter στο οποίο μίλησε για το ρόλο του ως Brandon στην ταινία και για πολλά ακόμα, ανάμεσα στα οποία και για το πόσο περήφανος ένιωσε ο μπαμπάς του όταν είδε τη γυμνή σκηνή του γιου του στη μεγάλη οθόνη, στη Βενετία όπου παρακολούθησαν μαζί, πατέρας και γιος, το Shame.

Ο Fassbender ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα την οποία, τελικά, κέρδισε ο George Clooney για την ταινία Οι Απόγονοι ευχαριστώντας τον, με το γνωστό του χιούμορ, για το ότι τον απάλλαξε από την υποχρέωση να εμφανίζεται γυμνός αντικαθιστώντας τον επάξια. Επάξια δε λες τίποτα, αυτό τουλάχιστον σας το επιβεβαιώνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα