Περιμένοντας το νέο άλμπουμ των Swans

14:05 4/4/2014 - Πηγή: Mixtape

Μόλις πριν 4 χρόνια ο Michael Gira το πήρε απόφαση να επιστρέψει δισκογραφικά με το όνομα Swans. Τα 10 χρόνια σιωπής των Κύκνων, έχει πλέον διαδεχθεί μια ασταμάτητη δημιουργία. To “My Father Will Guide Me A Rope to the Sky” του 2010, ακολουθήθηκε από το live album, “We Rose From Your Bed With the Sun

in Our Head” και αυτό, από το κολοσσιαίο “The Seer”, το οποίο έτυχε αναγνώρισης από κοινό και music media.

Ο σκοπός της κυκλοφορίας ενός live album ανάμεσα από τις στούντιο ηχογραφήσεις, ήταν η χρηματοδότηση του επόμενου album. Ο σκοπός επιτεύχθηκε την πρώτη φορά. Έτσι και την περσινή χρονιά, κυκλοφόρησε το “Not Here / Not Know”. Στο live album αυτό υπάρχει ελάχιστο παλιότερο υλικό καθώς επικεντρώνεται στο υλικό που ήδη ετοίμαζαν για το νέο album. Οι Swans δεν δείχνουν να επιθυμούν να αναπαράγουν τα κομμάτια τους όπως στην στούντιο ηχογράφηση αλλά να γίνονται κάτι εντελώς διαφορετικό επί σκηνής.

Το “A Little God In My Hands”, είναι το πρώτο δείγμα από το “To Be Kind” που ο Michael Gira επέτρεψε να εμφανιστεί στο διαδίκτυο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 13 του Μάη.

Οι Swans στο κομμάτι αυτό θα λέγαμε ότι εξερευνούν έναν διαφορετικό ήχο. Κρατάνε την επανάληψη και την δύναμη που συναντήσαμε στο “Τhe Seer” αλλά κινούνται σε πιο ψυχεδελικούς δρόμους. Οι Angles of Light -δηλαδή το σχήμα που χρησιμοποίησε ο Michael Gira τα χρόνια που οι Swans έμειναν ανενεργοί- με την freak folk τους φαίνονται να “επιστρέφουν” στην τραγουδοποιία των Swans.

Να θυμίσουμε ότι το The Seer βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των συντακτών του mixtape.gr για το 2012, ενώ στα πλαίσια της εμφάνισής τους στη χώρα μας, ο Michael Gira μας είχε παραχωρήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ακούστε το A Little God In My Hands στο παρακάτω lnk:

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα