Πάρτυ-παρουσίαση για την κυκλοφορία του βιβλίου “Έχω όλους τους δίσκους τους” του Μπάμπη Αργυρίου

O Μπάμπης Αργυρίου έχει σίγουρα όλους τους δίσκους πολλών συγκροτημάτων. Ψυχή του αγαπημένου μας MiC.gr – και από τους καλύτερους μουσικογραφιάδες της γενιάς του, κατά την άποψή μου – παλιός φανζινάς ως εκδότης του Rollin Under και μετέπειτα ιδιοκτήτης του ομώνυμου δισκοπωλείου στη Θεσσαλονικη, ραδιοφωνατζής κάποτε στο Ράδιο Free της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης της

θρυλικής πια Lazy Dog Records και πλέον και συγγραφέας.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Μπάμπη Αργυρίου έχει τίτλο “Έχω όλους τους δίσκους τους“, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Απόπειρα και φυσικά μέσα στις σελίδες του η μουσική – και οι εμμονές που δημιουργεί στους φανατικούς ακροατές της- κυριαρχεί.

Αυτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, από τη 1 έως τις 5 το απόγευμα, στο Six D.O.G.S. η ομάδα του mic.gr θα γιορτάσει την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του αρχισυντάκτη της, ακούγοντας – και χορεύοντας μεσημεριάτικα – μουσική που “ακούγεται” μέσα στις σελίδες, θυμηθούν τα ελληνικά ‘80s και θα επανέλθουν στις ποστ πανκ εμμονές τους ενώ θα έχει και βιβλία για χριστουγεννιάτικες αγορές και διαγωνισμό-έκπληξη με δώρο αναμενόμενο, καθώς και “ζεστά κοκτέιλ με τσάι και συμπάθεια“. Γιατί είμαστε και μιας ηλικίας πλέον. Προφανώς με είσοδο δωρεάν.

Ακολουθεί μία εισαγωγή στο βιβλίο όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο:

Ο Σίμος Μπάνσης δεν είναι ένας συνηθισμένος μουσικόφιλος και οι γνώσεις του δεν εξαντλούνται σε δισκογραφικά θέματα. Γνωρίζει φερ’ ειπείν τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Robert Wyatt με τον Vic Chesnutt και πώς χλεύασε η πανκ εμπροσθοφυλακή τον Neil Young, όταν τους έβαλε ν’ ακούσουν το “Like A Hurricane” που μόλις είχε γράψει. Ο ίδιος βοήθησε την Patti Smith σ’ένα σημαντικό στίχο της και είναι ικανός να φτιάξει το προφίλ του Morrissey, του Mark E. και του Robert Smith, διαβάζοντας απλώς τους στίχους τους.

Στο παρελθόν είχε την ευχέρεια να απορρίπτει δουλειές που δεν ήταν του γούστου του, όμως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και αναγκάζεται να εργαστεί σαν νυχτερινός συνομιλητής. Η τύχη θα φέρει στο δρόμο του μουσικούς, άξεστους πότες, διευθυντές και ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών, σκηνοθέτες, αλλά και την Μαρίνα Λινάρδου η οποία εργάζεται σαν dj σε μπαρ της πόλης, αγαπάει τους δίσκους και θαυμάζει τους ανθρώπους που διαθέτουν ευφυΐα, χιούμορ και φαντασία. Ο Σίμος βιάστηκε να της αποκαλύψει ότι θα φτιάξει ένα πανκ remake της ταινίας “Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα”.

Όμως η ζωή δεν γεμίζει μόνο με μουσική, σινεμά, εκδρομές και ξενύχτια με φίλους. Έχει χώρο για συμπεριφορές που προκαλούν οργή, διλήμματα, απώλειες, δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτα που προξενούν μεγάλο πόνο. Και τότε, η μόνη διέξοδος είναι προς τα πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα