Οίκοι Ανοχής στο Bios

12:53 19/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια χώρα μπουρδέλο, ένας οίκος που τρίζει, μια παράσταση ενοχή στην ανοχή.

Έξι ηθοποιοί σε έξι καρέκλες: έδρες εξουσίας, θρόνοι, οίκοι.
Κάθε μια ιδιαίτερη: κουτσή, τερατόμορφη, ξεκοιλιασμένη, παλαιά και ανθεκτική ή ετοιμόρροπη.
Παίρνουν δημόσια τo βήμα πάνω τους, τις σέρνουν ξοπίσω τους σαν καταδίκη και κληροδότημα, τις καταχρούνται ή παραμορφώνονται και αλλοιώνονται από την σχέση τους με αυτές.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η πολιτική, η θρησκεία, ο στρατός, η άρχουσα τάξη.
Δημαγωγοί, βίαιοι,

βάναυσοι, με ψεύτικα παγωμένα χαμόγελα που κρύβουν πίσω τους τον τρόμο, στηριγμένοι σε κουτσές καρέκλες συνεχίζουν να προσποιούνται. Όλοι συμμετέχουν σε ένα εθνικό πανηγύρι, έναν επίπονο Τσάμικο εθνικής περηφάνιας και παρακμής.

‘Ολοι εκτός από μία, την ελληνίδα καταναλωτή, βουλιαγμένη, βαλτωμένη και κατάκοιτη μέσα στον δικό της οίκο, τόσο παραγεμισμένο με άχρηστα πράγματα που καλύπτει και κρατάει φυλακισμένη την αληθινή του εξουσία. Κλειδαμπαρωμένη σπίτι της, αποκομμένη από την πραγματικότητα, αδηφάγα και σκουπιδολάγνα, κολλημένη στο γυαλί, παθητικός θεατής, παρακολουθεί τα πάντα γύρω της σημαντικά και ασήμαντα να διαβρώνονται, να καταρρέουν και να ξεπουλιούνται.

Η ομάδα Επτά επιστρέφει μετά το περσινό Από την Αρχή με τη νέα τους performance για ένα περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Basement του Bios. Εξερευνούν  μια νέα θεματική φόρμα/άξονα, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική τους, σχεδόν ερευνητική, αποδομητική εικαστική μέθοδο βασισμένη στην επινόηση και την οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης και παντρεύοντας κείμενα του Σοφοκλή, Σαίξπηρ, Κολτές, Δημητριάδη, Εγγονόπουλου, Χριστιανόπουλου, Morrison με δικούς τους προσωπικούς οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς. Το αποτέλεσμα είναι μια έντονη και κουραστική όσο πρέπει παράσταση-σύμβολο των καιρών, ωμή, βάναυση και απαραίτητη, ίσως υπερβολικά κωδικοποιημένη και κλειστή στον μέσο θεατή, αλλά διασκεδαστική μέσα στο γενικό τρόπο που σου γαμάει αλύπητα την ψυχολογία.

Κατεδαφίζουν τον οίκο σου. Θα το ανεχτείς και εσύ από την καρέκλα σου;

Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη – Μιχάλης Γεωργίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Γεωργίου, Ξένια Καλαντζή
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Απέργη
Σκηνικά – Κουστούμια – Φωτισμοί: Αγγελική Μπόζου
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Παραγωγή: Ομάδα Επτά
Παίζουν: Ελεάνα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Λιάκου, Μάριος Παναγιώτου και Βαγγέλης Παπαδάκης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
(μέχρι τις 28/2)

Τιμές εισιτηρίων
15€ – Κανονικό, 10€
Φοιτητές/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/Πολύτεκνοι (ΑΣΠΕ)

Basement-Βios
Πειραιώς 84 & Σαλαμίνος
Τηλ: 210 3425335
www.bios.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα