Νύχτες Πρεμιέρας: Το Πρόγραμμα

15:16 13/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  Cosmote ενηλικιώθηκε και το γιορτάζει κινηματογραφικά, από τις 19 εως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε και ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ καθώς να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ – www.aiff.gr. Σύντομα θα διαβάσετε και τον δικό μας αναλυτικό οδηγό και τις ταινίες που σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, για όγδοη συνεχή χρονιά οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE

διατηρούν την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ για όλες τις βραδινές προβολές, συνεχίζουν τις πρωινές προβολές με εισιτήριο αξίας 4 ευρώ ενώ εγκαινιάζουν ένα νέο εισιτήριο αξίας 5 ευρώ για τις απογευματινές προβολές (17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00, 18.30, 18.45 από τις 19:00 και μετά το εισιτήριο επανέρχεται στα 6 ευρώ). Η προπώληση ξεκίνησε σήμερα και για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ωράρια και τα ταμείο πατήστε εδώ.

Σχετικά με τις κάρτες, υπάρχουν ακόμα των 20 και 25 προβολών – οι κάρτες 10 προβολών εξαντλήθηκαν μέσα σε είκοσι λεπτά. Οι αγοραστές των μεγάλων καρτών θα παίρνουν και ένα κουπόνι για να παραλάβουν την πρόσκληση της πρεμιέρας, την οποία θα μπορούν να παραλάβουν τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, 17 – 19 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 18:00 από το γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ – 1ος Όροφος Βιβλιοπωλείου Ιανός, Σταδίου 24. Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).

Εκτός από τις ταινίες φυσικά, δε θα λείψουν τα Μaster Classes, με πολύ σημαντικόυς ξένους και έλληνες δημιουργούς, αλλά και τα πάρτι στα πιο όμορφα σημεία και μπάρες της πόλης.

Στο κινηματογραφικό κομμάτι θα απολαύσουμε ορισμένες από τις ταινίες του ελληνικού σινεμά που κατακτούν το διεθνές κοινό και για τέταρτη συνεχή χρονιά θα βραβευθούν οι πιο αξιόλογες κινηματογραφικές δημιουργίες, με την απονομή των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών: σκηνοθέτη και ηθοποιών (άνδρα και γυναίκας).

Παράλληλα θα τρέξει και ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα, αυτό των ελληνικών μικρού μήκους ταινιών.

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων θα παρακολουθήσουμε ένα στον Γουίτ Στίλμαν, τον χαμένο κρίκο ανάμεσα στον Γούντι Άλεν και τον Γουές Άντερσον και ένα ακόμα με τίτλο Nikkatsu: Η ιστορία του Ιαπωνικού σινεμά.

Φυσικά το δυναμικό σκέλος Μουσική & Φιλμ θα ξεσηκώσει μουσικόφιλους και μη θεατές και φέτος με το Shut Up and Play the Hits, στο οποίο αποτυπώθηκε το κύκνειο άσμα των LCD Soundsystem, το Neil Young Journey για τον θρύλο της μουσικής κ.α.

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει η προβολή της ταινίας “Σώμα με Σώμα” (De Rouille et D’os), του Ζακ Οντιάρ με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σενέρτς και το au revoir θα το πούμε με την ταινία “Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου” (Beasts of the Southern Wild) του Μπέν Τσάιτλιν.

Καλό Φθινόπωρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα