Μέσα στο Δεκέμβρη στις αίθουσες το Inherent Vice του Paul Thomas Anderson

15:51 26/2/2014 - Πηγή: Mixtape

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πια ότι ο Paul Thomas Anderson αποτελεί ένα από τους μεγάλους του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά.

Η επόμενη ταινία του με τίτλο Inherent Vice φαίνεται ακόμα πιο υποσχόμενη λόγω του ότι αποτελεί κινηματογραφική διασκεύη του ομώνυμου μυθιστορήματος του Thomas Pynchon και η ανακοίνωση πως θα ανοίξει στις 12 Δεκέμβρη στις αίθουσες των Η.Π.Α. (και ελπίζουμε πριν το τέλος του 2014 και εδώ) είναι μια αφορμή να θυμηθούμε τους συντελεστές του.

Ο PTA έχει λοιπόν γράψει και το σενάριο ενώ ο Jonny

Greenwood των Radiohead και τακτικός πια συνεργάτης του σκηνοθέτη ολοκλήρωσε την ηχογράφηση της μουσικής. Όσο για το καστ είναι και αυτό εκθαμβωτικό: Joaquin Phoenix, Benicio Del Toro, Owen Wilson, Reese Witherspoon, και Josh Brolin.

Σε δεύτερους ρόλους συναντάμε τους Martin Short, Jena Malone, Kevin J. O’Connor, Katherine Waterston, Timothy Simons, Peter McRobbie, Sasha Pieterse αλλά και τη μουσικό Joanna Newsom, την υπερσυμπαθή σε μας Maya Rudolph και τον Eric Roberts.

Ο Joaquin Phoenix (στη δεύτερη συνεργασία του με το σκηνοθέτη μετά το The Master) υποδύεται ένα καμένο από τα ναρκωτικά ντετέκτιβ, τoν Doc Sportello, που προσλαμβάνεται για να εντοπίσει μια εξαφανισμένη γυναίκα, η οποία τυγχάνει επίσης πρώην του και σύντομα πλέκεται σε ένα δίχτυ καλιφορνέζικης δολοπλοκίας και μυστηρίου. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στη δεκαετία του ’70.

Λογικά η ταινία πριν τη διανομή της θα κάνει πρεμιέρα είτε στις Κάννες (όπου ο PTA κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για το κατ’ εμέ υποτιμημένο Punch-Drunk Love) είτε στη Βενετία (όπου έφερε το The Master) είτε στο Τορόντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα