Λιωμένο Βούτυρο Revisited

17:48 5/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Τέτοια εποχή περίπου, τρία χρόνια πριν, πέρασα το κατώφλι του θεάτρου Χώρα για να παρακολουθήσω μια παράσταση που μπήκε για πάντα στο top10 μου και, ακόμα και αν αλλάζει θέσεις, θα έχει πάντα μία κρατημένη αποκλειστικά. Και, αν θέλετε να μάθετε γιατί, διαβάστε εδώ.

Το Λιωμένο Βούτυρο, η παράσταση σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα και κείμενο του Σάκη Σερέφα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Εθνικό και έκτοτε έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη “καριέρα”. Ο Σίμος Κακάλας κέρδισε τον Έπαινο Σκηνοθεσίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών ενώ η Έλενα Μαυρίδου τιμήθηκε με τα βραβεία ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ

& ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ για την ερμηνεία της.

Βασισμένη σε ένα αληθινό, εμπνευσμένη από ένα πρωτοσέλιδο στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 60, που έπεσε στα χέρια του Σάκη Σερέφα, για ένα έγκλημα ερωτικού πάθους η ιστορία είναι απλή: Ένας σκοτώνει έναν. Ένας αρσενικός άνθρωπος σκοτώνει ένα θηλυκό άνθρωπο. Πρώτα, ο αρσενικός ταΐζει φαγητό στο θηλυκό. Ύστερα, τον πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο και τον αγκαλιάζει. Μετά, βγαίνει από το δωμάτιο, βρίσκει ένα παρατημένο ρουλεμάν, ξαναμπαίνει μέσα και τον κοπανάει με αυτό στο κεφάλι. Ιδρώτας, σπέρμα, αίμα ποτίζουν τα σεντόνια. Ο αρσενικός άνθρωπος ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, καθισμένος πλάι στο πτώμα του θηλυκού. Μόλις ξημερώνει, πηγαίνει στην αστυνομία και παραδίνεται. Τέλος.

Το περιστατικό που έγινε η αφορμή για το δεύτερο θεατρικό έργο του συγγραφέα πρώτα μετουσιώθηκε σε νουβέλα με τον τίτλο “Θα Γίνω Ντιζέζ”, έπειτα ο Πάνος Καρκανεβάτος έκανε την (τηλε)ταινία “Ρουλεμάν” και έπειτα ανέβηκε στη σκηνή ως εκείνη η επιτυχημένη παράσταση για την οποία μιλούσαν όλοι το 2007-2009.

Η νέα της εκδοχή ξέραμε καιρό πως θα παρουσιαστεί φέτος και περιμέναμε πώς και πώς την επίσημη ανακοίνωσή της για να μοιραστούμε και μαζί σας τον ενθουσιασμό μας. Η παράσταση ολοκλήρωσε ήδη έναν πολύ επιτυχημένο κύκλο περιοδείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και παρουσιάζεται στην Αθήνα. Με την ελπίδα πως το νέο καστ και η νέα ανάγνωση θα είναι αντάξια της προηγούμενης παράστασης αδημονούμε να βρεθούμε στο Θησείον όπου παρουσιάζεται το Λιωμένο Βούτυρο Revisited φέτος, από αρχές Φεβρουαρίου.

Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν / Μάρθα Φωκά
Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμός: Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή
Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο-Λυκόφως

2 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00
Κυριακή 20.30

Τιμές εισιτηρίων
20 €, 16 € φοιτητικό
Προπώληση (έως μία μέρα πριν από κάθε παράσταση): 16 € γενική είσοδος, 12 € φοιτητικό
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)/ Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567/ Online: www.ticketservices.gr

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Ψυρρ

Keywords
Τυχαία Θέματα