Η συναυλιακή επιστροφή των Closer

16:38 28/4/2014 - Πηγή: Mixtape

Ένα από τα συγκροτήματα που σημάδεψαν όσο λίγα την ανεξάρτητη μουσική στη χώρα μας για περισσότερο από μια δεκαετία, οι Closer, επιστρέφουν, τουλάχιστον συναυλιακά, την επόμενη Παρασκευή 9 Μαΐου στο Death Disco.

Οι Closer σχηματίστηκαν το 1991 και πέντε χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, το 45” Fly

In The Milk, στη Studio II, στην οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και το πρώτο τους άλμπουμ In The Market, ένα από τα καλύτερα εγχώρια άλμπουμ όλων των εποχών κατά τη γνώμη μας.

Ακολούθησε η μεταπήδησή τους στο ρόστερ της Minos-EMI, στην οποία κυκλοφόρησαν το επίσης εξαιρετικό δεύτερο άλμπουμ τους, …Suddenly Comes, δύο singles από αυτό το άλμπουμ (Universe και Mystery Falls Down) καθώς και το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, το ομώνυμο Closer.

Φέτος λοιπόν, οι Closer επιστρέφουν στο προσκήνιο με την ανακοίνωση ενός live καθώς και των σχεδίων τους για κυκλοφορία ενός νέου single μέσα στο 2014 και με τέσσερα από τα αρχικά τους μέλη στη σύνθεση του γκρουπ, η οποία πλέον περιλαμβάνει τους Βαγγέλη Παππά (μπάσο, δεύτερα φωνητικά), Αντρέα Παππά (φωνητικά), Νίκο Ζωγράφο (τύμπανα), Γιάννη Βερβερή (κιθάρα) και Βάσω Νικολοπούλου (βιολί).

Στο Death Disco θα τους δούμε μαζί με τους Mani Deum, οι οποίοι ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν οσονούπω το νέο τους άλμπουμ. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00, με το εισιτήριο να κοστίζει 7 ευρώ.

Μέχρι να ακούσουμε το νέο τους υλικό, ας θυμηθούμε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που θεωρούμε τους Closer μια από τις καλύτερες μπάντες που πέρασαν ποτέ από αυτή εδώ τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα