Η επιστροφή του Monsieur Minimal

12:45 3/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Θυμάσαι πριν από μερικά χρόνια που, κυκλοφορώντας στα χιπ σημεία της Αθήνας, πετύχαινες συχνά πυκνά αθώες λαϊκές κορασίδες να λικνίζουν τα ποπ κορμιά τους, σα να μην υπάρχει αύριο, υπό τα αμόλυντα, τότε, lyrics του Χρήστου Τσιτρούδη; Μάθαμε όλοι εγγλέζικα εκείνο τον καιρό για να μπορούμε να φωνάζουμε στη δικιά μας/δικό μας, “are you beautiful,

you’re my beautiful” ενώ 2 χρόνια περίπου μετά απενοχοποιήσαμε εκ νέου τον ελληνικό στίχο εκτιμώντας την βίντατζ αξία του και μουρμουρίζοντας κάθε τόσο το ‘Call Girl‘ πεσμένοι στα πατώματα.

4 χρόνια μετά το Lollipop λοιπόν και εν μέσω της χείριστης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας από την περίοδο της μεταπολίτευσης και “δώθε”, ο Monsieur Minimal μπαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τον τρίτο – και καλύτερο θα τολμήσω να πω – δίσκο της καριέρας του. Βαθιά αισθαντικό, αμετανόητα προοδευτικό και ξεκάθαρα χορευτικό, το νέο άλμπουμ του Χρήστου από τα Γιαννιτσά περιέχει ιστορίες από την εφηβεία μας και το πολύ πρόσφατο παρελθόν μας.  Αναφέρεται στη γενιά μου (25-34), φέρει αγγλόφωνο στίχο, μεθυσμένες κιθάρες και μια καταπληκτική ενορχήστρωση από τα χέρια του Monsieur.

Ο Monsieur Minimal θα εμφανιστεί live αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, 21:30 στο Six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) με είσοδο μόλις 8 ευρώ και πλήρη ορχήστρα επί σκηνής. Για προθέρμανση, φορέστε τα καλά σας ακουστικά και απολαύστε ένα απόσπασμα - ο Trentemoller συναντά τους Deep Dish και τον John Digweed - από το επερχόμενο άλμπουμ, χορεύοντας αγκαλιά με τη νοσταλγία του υπέροχου, ξεχασμένου, χορευτικού ήχου.

Full Band
Γιώργος Γοργογέτας : Loops, programming
Λεωνίδας Kουγιουμτζόγλου : Drums
Πέτρος Σταμέλος : Μπάσο
Τζένη Χατζοπούλου : Πλήκτρα- Φωνητικά
Κώστας Λαγός : Hλεκτρική Κιθάρα
Ήχος: Γιάννης Παπαιωάννου

Monsieur Minimal VS Spinnet – ‘Infinity’

Keywords
Τυχαία Θέματα