Γιάννης Αγγελάκας 3 @ Fuzz Club

15:53 27/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι συστάσεις περιττεύουν όταν αναφέρεσαι σε ένα απ’ τα πιο σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Όποιος βρέθηκε στο Fuzz το βράδυ της Παρασκευής, αποχώρησε σίγουρα με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ο Αγγελάκας και η παρέα του μας χάρισαν ένα αψεγάδιαστο live με ένα setlist που ξεσήκωσε το κατάμεστο συναυλιακό χώρο.

Και ναι, μπορεί ο Γιάννης να έχει πιστούς ακόλουθους που τον αγαπάνε πολύ και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται live,

το αυτί του όμως δεν ιδρώνει στις διάφορες παρεγγελίες τους. Όσο πιο πολύ λυσσάγανε να ακούσουν την Αμνησία, τόσο ο Αγγελάκας χαμογέλαγε σαρδόνια και δεν τους έκανε το χατίρι. Κύριος.

Αυτό όμως που θαυμάζεις περισσότερο όταν παρακολουθείς τέτοιες συναυλίες είναι η χημεία που εκπέμπεται από τους δημιουργούς. Ο Στάθης Αραμπατζής, ο Χρήστος Χαρμπίλας και ο Ντίνος Σαδίκης άφησαν το προσωπικό τους στίγμα στη βραδιά, με τον τελευταίο να κερδίζει τις εντυπώσεις, (ποιός δεν τρελαίνεται με τον τρόπο που χτυπιέται πάνω από τον μπαγλαμά του;) ενώ ο Γιάννης Αγγελάκας τριγυρνούσε όλο το βράδυ πάνω στη σκηνή, άλλωτε με ένα ποτό στο χέρι άλλωτε με ένα τσιγάρο, μεταφέροντάς μας πόσο οικεία νιώθει εκεί πάνω.

Παίζοντας με διαδοχική σειρά τα Ακούω την Αγάπη, Δεν Χωράς Πουθενά, Μέσα στη Νύχτα των Άλλων και Σιγά μην Κλάψω, το Fuzz σειόταν από κάτω έως πάνω στην ίδια συχνότητα. Δεν πρέπει να παραληφθεί η αναφορά στον κρυστάλλινο ήχο που δημιούργησε ο Τίτος Καργιωτάκης από την κονσόλα, στοιχείο που απογείωσε την ερμηνεία των τεσσάρων κυρίων.

Προσωπικά, δεν χρήζει ιδιαίτερης σημασίας η αναφορά στα τραγούδια που επέλεξαν να ερμηνεύσουν ούτε η λεπτομερής καταγραφή της βραδιάς. Το ζητούμενο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν διαρκώς πόσο εμπνευσμένοι είναι, πόσο τους ενδιάφερει να εξελίσσουν την τέχνη τους και πως δεν μένουν προσκολλημένοι στα φαντάσματα του παρελθόντος.

Μεγαλύτερη απόδειξη το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της συναυλίας στάθηκα ανίκανη να μπω σε μια διαδικασία “κριτικής”, γιατί το συναίσθημα που δημιούργησαν θόλωνε τελείως το μυαλό μου. Και γι’ αυτό το λόγο οι συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα είναι πάντα πετυχημένες.

(Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα