Space Blanket, Mary’s Flower Superhead + Digital Riot @ Bios

15:14 27/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Σάββατο βράδυ, σε ένα γεμάτο Bios, οι Space Blanket παρουσίασαν το πρώτο τους ΕΡ και μας χάρισαν μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική εμπειρία.

Είτε σου αρέσει η μουσική τους, είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς πως η επαγγελματική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα από τα ίδια τα μέλη του γκρουπ (with a little help from their friends φυσικά) είναι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας,

η κυκλοφορία του Cosmic EP, αλλά και το στήσιμο του εξαιρετικού visual projection, παράλληλα με τη διοργάνωση μιας –όπως αποδείχτηκε- επιτυχημένης βραδιάς.

Καλεσμένοι σε αυτό το release party, οι Θεσσαλονικείς Mary’s Flower Superhead, οι οποίοι άνοιξαν τη βραδιά με τον κιθαριστικό dance ήχο τους και οι Digital Riot οι οποίοι έκλεισαν τη βραδιά με ένα dj set. Οι Mary’s Flower Superhead, βαδίζοντας στα ίδια μονοπάτια που έκαναν γνωστά συγκροτήματα όπως οι Radio 4, βασίστηκαν κυρίως στις συνθέσεις του Sway αλλά και στα νέα τους κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σε ΕΡ μέσα στον Απρίλιο. Δεμένη και συμπαγής μπάντα, επιβεβαιώσουν τα εγκωμιαστικά σχόλια αυτών που ήταν μάρτυρες σε προηγούμενες εμφανίσεις τους.

Το κυρίως πιάτο, που άκουγε στο όνομα Space Blanket, σερβιρίστηκε αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και το σκηνικό άλλαξε αμέσως, με την εντυπωσιακή κατασκευή από κύβους να αρχίζει να γεμίζει το χώρο με φως και κίνηση, δημιουργώντας  ένα φαντασμαγορικό συνοδευτικό visual.

Οι δύο SB, με τη συνδρομή του ράπερ Φιλόσοφου, του Ηλία, τραγουδιστή των MFS και του μόνιμου συνεργάτη τους Bookies, παρουσίασαν το Cosmic Disco Punk υβρίδιο τους, όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι ίδιοι, στηριζόμενοι κυρίως στις συνθέσεις του Cosmic EP. Δεν έλειψαν όμως κάποιες καινούριες συνθέσεις και τα δύο remix που έχουν κάνει για λογαριασμό των Mary’s Flower Superhead και των Underworld –κερδίζοντας μάλιστα και σχετικό διαγωνισμό-.

Οι Blanket έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στον ήχο τους εξίσου καλά τις εμφανείς -ή λιγότερο- επιρροές τους, προερχόμενες κυρίως από τη μεγάλη γαλλική dance σχολή της τελευταίας δεκαπενταετίας – Justice, Daft Punk, Les Rythmes Digitales-, κάνουν ένα πέρασμα από Chemical Brothers και τους Underworld και φτάνουν μέχρι τους πατριάρχες Kraftwerk.

Το σχεδόν μιας ώρας και κάτι show τους ήταν ένα δυναμικό, ρυθμικό δείγμα dance μουσικής που παραγματικά δεν νομίζω να υπάρχει αντίστοιχό του στην Ελλάδα σήμερα. Μετά από αυτή τη βραδιά, οι Space Blanket έδειξαν πως είναι μια ανερχόμενη δύναμη στην electro/dance σκηνή της χώρας και πως διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, όταν και αν θελήσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

(Φωτογραφίες: Βάλια Λιόντου)

Keywords
Τυχαία Θέματα