Επανακυκλοφορεί το άλμπουμ-αποκάλυψη των Statues In Motion

10:55 9/5/2013 - Πηγή: Mixtape

Για το γηγενές τριο των Statues In Motion και το μοναδικό άλμπουμ που άφησαν στα μουσικά δρώμενα της χώρας, τα είχαμε πει προ δεκαμήνου σε μια εκτενή αναδρομή μέσα από τη στήλη Greek2Speak. Το εν λόγω δισκογραφικό πόνημα του 1983 κυκλοφορεί ξανά εκεί έξω και πάλι σε βινύλιο, σε μια φροντισμένη επανέκδοση από την ντόπια ετικέτα της

Geheimnis Records, η οποία ευθύνεται και για το reissue των δυο καταθέσεων των επίσης εξαιρετικών Reporters. Τα αντίτυπα ανέρχονται σε 325 και σε ένα δίκαιο κόσμο θα εξαφανίζονταν άμεσα, μιας κι αυτό το σκοτεινό synth pop/post punk αριστούργημα αξιώνει πέρα από επαναληπτικές ακροάσεις και μια θέση στα σπουδαιότερα ηχογραφήματα του τόπου μας, ανεξαρτήτως ύφους και εποχής.

Έχοντας αφουγκραστεί τα κελεύσματα των τότε καιρών και αφομοιώσει τα ακούσματά τους, οι Βασίλης Παλαιοκώστας (με το ψευδώνυμο Billy Knight), Γιώργος Δαλαμπίρας (Alvin Dean) και Ηλίας Μητσάκης (Elli Kane) ξεκινούν την κοινή μουσική τους πορεία το 1981. Έκτοτε, θα εμφανιστούν ενώπιον κοινού με μικρή συχνότητα και εν τέλει λίγες φορές, προτού διασπαστούν οριστικά πριν το Νοέμβρη του 1983. Τον Δεκέμβριο του προαναφερθέντος έτους εκδίδεται το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο είχε ήδη ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 82′.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στην νεοφερμένη μορφή του δίσκου συναντάμε και μία ακόμη σύνθεση ονόματι “Pinky Complex”, η οποία προστίθεται στη λίστα με τις υπόλοιπες εννιά. Το εν λόγω κομμάτι προϋπήρχε από την περιόδο που καταστρώνονταν το άλμπουμ, εντούτοις, επαναηχογραφήθηκε για τις ανάγκες αυτής της αναθεωρημένης έκδοσης.

Παρακάτω ακολουθεί μια μίνι γεύση από το LP.

Keywords
Τυχαία Θέματα