Δυο biopics για την Janis Joplin στα σκαριά

H ζωή της Janis Joplin είναι το ιδανικό υλικό για μια ζουμερή μυθοπλασία και είναι απορίας άξιον πώς μέχρι τώρα δεν εχει γυριστεί ταινία για τη ζωή της. Φαίνεται όμως πως αυτό σύντομα θα αλλάξει, αφού όχι μία αλλά δυο ταινίες για τη ζωή της θα γυριστούν σύντομα.

Η πρώτη θα σκηνοθετηθεί από τον πολλά υποσχόμενο Sean Durkin που σκηνοθέτησε το Martha Marcy May Marlene, μια από τις αξιολογότερες ταινίες του 2011 με τις καταπληκτικές ερμηνείες των Elizabeth Olsen

και John Hawkes. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δοκιμαστεί η βραβευμένη με Tony Nina Arianda. To όνομα και μόνο του σκηνοθέτη κάνει το πρότζεκτ αυτό πολλά υποσχόμενο. Τώρα όμως αποκτά ισχυρό ανταγωνισμό από το  ήδη τιτλοφορημένο Get It While You Can με πρωταγωνίστρια στο ρόλο της ροκ σταρ τη γνωστότερη Amy Adams και σκηνοθέτη τον Lee Daniels, το οποίο θα αρχίσει γυρίσματα μέσα στον επόμενο χρόνο. Θυμίζουμε ότι ο Daniels είχε σκηνοθετήσει το προπέρσινο Precious που προκάλεσε αρκετή αίσθηση και έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες για Oscar. Η επόμενη δουλειά του μετα το Precious είναι το Paperboy (δείτε πιο κάτω το trailer), το οποίο θα δούμε εδώ την 1η Νοεμβρίου και το οποίο αποτέλεσε εμπορική αποτυχία στις ΗΠΑ ενώ δεν αγαπήθηκε και από τους κριτικούς, παρά τα ηχηρά ονόματα στο cast (Nicole Kidman, Zac Efron, Matthew McConaughey κ.α.). Σύμφωνα με το IMDb η ταινία θα επικετρώνεται σε μια μέρα από τις ζωή της Joplin, η οποία να θυμίζουμε πώς πέθανε από υπερβολική δόση το 1970 σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Πριν τη διαφαινόμενη συμφωνία των παραγωγών με τον Lee Daniels, είχε ακουστεί και το όνομα του Fernando Meirelles, όπως και πολλά ονόματα πρωταγωνιστριών σαν τις Renee Zellweger και Reese Witherspoon. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα στεριώσει το project ενώ ο “ανταγωνιστής” Durkin φαίνεται πως έχει τα δικαιώματα για τα περισσότερα από τα κομμάτια της Joplin.

Keywords
Τυχαία Θέματα