Watch This: Metal From Hellas Documentary

15:44 25/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Ντοκυμαντέρ …φαραωνικών διαστάσεων (σχεδόν δύο ώρες) που έγινε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας δύο φοιτητών (Νίκος Παπακώστας, Παναγιώτης Σιμόπουλος) του Τ.Ε.Ι. Μουσικών Οργάνων και Ακουστικής και παρουσίαζει την πορεία του Heavy Metal στην Ελλάδα από τα 80s μέχρι και σήμερα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό αλλά και συνεντεύξεις από μέλη ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, ιδιοκτήτων δισκογραφικών εταιρείων και δισκάδικων, δημοσιογράφων, του Σάββα

Κωφίδη (εννοείται ότι χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά, έτσι;), φανς, κλπ.

Τα πρωτόλεια γραφικά, το επικό σπικάζ στην εισαγωγή αλλά και διάσπαρτα στο ντοκυμαντέρ, η φρασεολογία που χρησιμοποιείται από πολλούς συνεντευξιαζόμενους, η θεματολογία που ξεκινά από πραγματικά σοβαρά ζητήματα (π.χ. οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες μπάντες του είδους ή η προκαταληψη απέναντι στο είδος στα 80s) και φτάνει στo …σουρεάλ -π.χ. το τμήμα που αναφέρεται στο ότι πολλοί fans ή/και μουσικοί εγκαταλείπουν το είδος λόγω της …έλλειψης γυναικών (!!!) ή η αναφορά στον γνωστό αστικό μύθο(;) εντός του είδους πως η Noise Records παραλίγο να υπογράψει τους Vavel στην θέση των Helloween!- σαφώς και κάνουν το Metal From Hellas -ο τίτλος είναι παρμένος από τραγούδι των Battleroar- να αγγίζει ή και να ξεπερνά τα όρια του cult.

Παρ’ όλα αυτά, σε πάλαι ποτε metal fans (όπως η…αφεντιά μου) θα θυμήσει πολλά πράγματα και θα προκαλέσει απίστευτη νοσταλγία ενώ και οι νεώτεροι φανς του είδους θα ενθουσιαστούν λογικά – έστω και αν τείνει περισσότερο στον κλασικό heavy ήχο ως προτίμηση. Πάρτε μερικές μπύρες, αράξτε αναπαυτικά και δείτε το ολόκληρο παρακάτω (έχει ανέβει με την άδεια των δημιουργών σύμφωνα με το description). Και όπως εύγλωττα δηλώνουν οι Battleroar στο κλείσιμο του ντοκυμαντέρ: “Heavy Metal ρε μ****α!“. (thanks Aggelos K for the tip!)

Metal From Hellas Documentary

Keywords
Τυχαία Θέματα