The ARK Festival Αθήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

17:38 10/8/2012 - Πηγή: Mixtape

Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη (Γκάζι) την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 επώνυμους και ανερχόμενους καλλιτέχνες (μεταξύ αυτών και ένα όνομα έκπληξη) για πρώτη φορά σε 2 σκηνές -όπως σας είχαμε ξαναπεί- ενώ παράλληλα ο χώρος θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα συμπληρώσουν τις συναυλίες. Ακολουθεί τo αναλυτικό line-up του διημέρου (τα σχόλια για

κάθε όνομα είναι από το δελτίο τύπου):

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

Νίκος Πορτοκάλογλου
Ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς που γιόρτασε φέτος την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Τρεις δεκαετίες αξέχαστων μελωδιών, και οι καλύτερες υποσχέσεις για τη συνέχεια με μερικά νέα τραγούδια.

Maraveyas Ilegal
Τα πολλά πρόσωπα του Κωστή Μαραβέγια (τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, συγγραφέας, fashion icon) ξεδιπλώνονται σε ένα σόου για γερά χορευτικά πόδια, με συμπρωταγωνίστρια την ηρωίδα του τελευταίου του δίσκου Λόλα.

Τιγρέ Σποράκια
Η ανίερη συμμαχία του Τάκι Τσαν και του Εισβολέα θα ταρακουνήσει την κεντρική σκηνή του ARK Festival, με αντισυμβατική διάθεση, κοφτερές ρίμες και το groove που χρειαζόταν αυτή η διοργάνωση.

Nalyssa Green
Μια drama princess που απογείωσε το DIY και το lo-fi στο ντεμπούτο της Barock, με θέρεμιν αντί για μαγικό ραβδί και επιρροές από post-punk, indie rock, folk και την εποχή της αθωότητας και του ρομαντισμού.

Imam Baildi
Η αγαπημένη μουσική κολεκτίβα που αναδείχθηκε ως το ταχύτερα ανερχόμενο ελληνικό σχήμα στην Ευρώπη σε μια καλά δοκιμασμένη εξίσωση ρετρό παραδοσιακών ντόπιων ήχων με ένα ευρύ φάσμα επιρροών από reggaeton μέχρι R’n’B.

Wedding Singers
H απόλυτη word of mouth live εμπειρία της σεζόν για πρώτη φορά στο ARK Festival, παρέα με τις ανατρεπτικές διασκευές της από disco, synth, pop, rock και rock ‘n’ roll από τα 80s και τα 90s μέχρι και σήμερα.

Bangies
Τύμπανα με εκρηκτικά beats, αυτοσχέδια εμπρηστικά κρουστά, ηλεκτροφόρες κιθαριστικές χορδές και άφθονες λεκτικές χειροβομβίδες από την ανανεωμένη μπάντα που αναδείχθηκε από το Jumpingfish.gr με το κομμάτι «Αυτά τα Χρόνια».

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ο μοναχικός καουμπόι του ελληνικού τραγουδιού σε μια θριαμβευτική επάνοδο, 29 χρόνια μετά το πάρτυ στην Βουλιαγμένη, με την πνευματώδη προσωπικότητά του να λειτουργεί ως απαραίτητο αντίδοτο στον αρνητισμό, το λαϊκισμό και την ανοησία της εποχής.

The Burger Project & Takim
Οι εφευρετικοί διασκευαστές και διασκεδαστές The Burger Project σε μια εμπνευσμένη σύμπραξη με την 9μελή παραδοσιακή μπάντα με βυζαντινά όργανα Takim που συνδυάζει χιούμορ, trans-rave τσιφτετέλια και τα πιο γνωστά ρεφρέν του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds
H Ματούλα Ζαμάνη με τα δροσερά της αγόρια, Angry Birds, θα παρουσιάσει το πρώτο της άλμπουμ Varli

Keywords
Τυχαία Θέματα