R.I.P. Bill Doss (1968-2012)

17:38 10/8/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο Bill Doss των Οlivia Tremor Control -που μαζί με τους Neutral Milk Hotel και τους Apples in Stereo συγκροτούν την αγία τριάδα της indie κολεκτίβας/δισκογραφικής Elephant6- απεβίωσε δυστυχώς, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το site του συγκροτήματος εχθές. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνηστα.

Ο

γεννημένος στη Λουϊζιάνα Doss γνώρισε τους Will Cullen Hart, Robert Schneider και Jeff Mangum στη γενέτειρά του και αφού μετακόμισαν στην Αθήνα της Georgia σχημάτισαν τη θρυλική κολεκτίβα Elephant6 στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Αν και δεν έχει τονιστεί όσο θα της άξιζε (με εξαίρεση ενδεχομένως τους Neutral Milk Hotel και το δίσκο τους In the Aeroplane Over The Sea), η επίδραση της στο σημερινό αμερικάνικό indie είναι ιδιαίτερα σημαντική. Eκτείνεται από το DIY ήθος της, τις παραγωγές και την ενορχήστρωση μέχρι τη θεματολογία των στίχων, τη δομή των δίσκων και πολλά πολλά ακόμη που διαμόρφωσαν το μοναδικό μείγμα πειραματισμού και ποπ μαζί με μπόλικη ψυχεδέλεια στην περίπτωση των Olivia Tremor Control.

Ο Βill Doss (μαζί με τον Will Cullen Hart) ήταν ο βασικός τραγουδοποιός και ιθύνων νους πίσω από τους Olivia Tremor Control. Xωρίς πολλά παραπάνω λόγια ξανάκούστε ή ψάξτε να βρείτε το δίσκο τους Μusic From the Unrealized Film Script: Dusk at Cubist Castle για να (επαν)εκτιμήσετε τους Olivia Tremor Control που κατά κάποιο τρόπο έμειναν πάντοτε στη σκια των Neutral Milk Hotel.

Nα σημειώσουμε ότι οι Olivia Tremor Control είχαν επανενωθεί πρόσφατα για κάποιες εμφανίσεις αλλά και ηχογράφηση νέων κομματιών. Ανάμεσα στις εμφανίσεις αυτές ήταν και το σετ τους στο Casa Da Musica στο Πόρτο, στα πλαίσια του Primavera Οptimus. Παρόλο που ο χώρος (κάτι σαν τη δικιά μας Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) ήταν κάπως αποστειρωμένος και δεν τους ταίριαξε καθόλου ήταν σε μεγάλα κέφια μας χάρισαν ένα καταπληκτικό σετ κατά τη διάρκεια του οποίου ανέβηκε στη σκηνή και o Jeff Mangum που ακολούθησε μετά. Μια σπάνια εμφάνιση που μετά το θάνατο του Bill Doss αποκτά δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερη αξία για όσους είχαμε την τύχη να είμαστε εκεί.

R.I.P. Bill Doss (1968-2012)

The Olivia Tremor Control – ‘Love Athena’

The Olivia Tremor Control – ‘Jumping Fences’

The Olivia Tremor Control – ‘The Game You Play Is In Your Head’ (Live at Pitchfork Music Festival 2012)

Keywords
Τυχαία Θέματα