Stream This: Dub albums από τους Mark Stewart και Peaking Lights

11:48 4/12/2012 - Πηγή: Mixtape

Κατά πως φαίνεται η μόδα των dub albums από μη-reggae καλλιτέχνες έχει επιστρέψει -θυμηθείτε π.χ. το επιτυχημένο dub reworking του Vanishing Point των Primal Scream ως Echo Dek το 1997. Από την μία ο …παλιόφιλος Mark Stewart (βλ. The Pop Group,

κλπ), ακόμα δεν έχω ξεχάσει εκείνη την επική εμφάνιση του στο πάλαι ποτέ Synch Festival που είχε τον …ατελείωτο,  με την βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων φίλων -Lee ‘Scratch’ Perry, Daddy G (Massive Attack)- μετατρέπει το συμπαθες αλλά άνισο The Politics Of Envy (2012, Future Noise) σε The Exorcism Of Envy (μόλις κυκλοφόρησε) με επίσης αρκετά συμπαθητικά αποτελέσματα και με μια ροπή προς τον modern dub ήχο μπολιασμένο me dance και industrial στοιχεία. Το ακούς παρακάτω μέσω του The Quietus. Ε, αφού θα είστε εκεί διαβάστε και την πολύ ωραία συνέντευξη που έδωσε παράλληλα.

Mark Stewart – Exorcism Of Envy (Stream via The Quietus).

Από την άλλη το ντουέτο και στην ζωή των Peaking Lights αναλαμβάνει μόνο του το dub re-working (το mastering έχει γίνει από μια άλλη παλιά “καραβάνα”, τον Sonic Boom!) του πρόσφατου και πάρα πολύ καλού Lucifer ως Lucifer In Dub (κυκλοφορεί 10 Δεκέμβρη από την Weird World). Εδώ το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο του απολαυστικά παλιομοδίτικου εξώφυλλου: πιο “κλασσικότροπη” dub αλλά βρίσκει και χώρο και “τρυπώνει” και η ψυχεδελική χροιά των κανονικών ηχογραφήσεων της μπάντας.

Peaking Lights – Lucifer In Dub (Stream via Self-Titled)

Keywords
Τυχαία Θέματα