Sébastien Tellier

12:14 17/9/2012 - Πηγή: Mixtape


Ο μπλε Θεούλης (κυριολεκτικά, σχεδόν, κατά τη γνώμη του) Sébastien Tellier ετοιμάζεται να στήσει τον κόσμο του στο Bios, με τις ευλογίες μας.


Ο Sebastien Tellier είναι Γάλλος, μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής, μοιάζει ημίτρελος (αλλά κάτι μας λέει πως δεν είναι καθόλου) και το διασκεδάζει αφάνταστα υποδυόμενος διάφορους χαρακτήρες μέσω της μουσικής του η οποία κυκλοφορεί με ένα σωρό συνοδευτικά, όπως, ας πούμε ο virtual κόσμος που έχει φτιάξει για το τελευταίο

του άλμπουμ My God is Blue και στον οποίο μπορείτε να εισχωρήσετε εδώ.

Έχει πολύ ήλιο στο Παρίσι; (σ.σ. εμφανίστηκε στο Skype με μαύρα γυαλιά)

Φοράω μαύρα γυαλιά για να υπογραμμίσω τη σοφιστικέ πλευρά της μουσικής μου, έχω τα μαλλιά μου μακριά για να αναδείξω τη θηλυκή πλευρά της μουσικής μου και αφήνω μούσι για να τονίσω τη μυστηριώδη υπόσταση της μουσικής μου.

Της μουσικής που συνοδεύεται από έναν ολόκληρο κόσμο, όπως στο τελευταίο σου άλμπουμ My God Is Blue

Αρχικά έφτιαξα το άλμπουμ το οποίο είναι, βέβαια, μουσική και μετά έστησα αυτή την κοινότητα γύρω από τη μουσική μου με στόχο να δημιουργήσω ένα πάρκο ψυχαγωγίας για ενήλικους, το alliancebleue, ένα χώρο ελευθερίας. Γιατί στην Ευρώπη κανείς μας δεν είναι, στα αλήθεια, ελεύθερος. Δε μπορείς, για παράδειγμα, να οδηγήσεις γρήγορα και να πέσεις με το αυτοκίνητό σου σε ένα ζαχαροπλαστείο ή να σκαρφαλώσεις στα δέντρα της πόλης. Και, κάπως έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτόν τον χώρο, ο οποίος βρίσκεται όχι στο πλάι της πραγματικότητας αλλά εντός της και στον οποίο οι ενήλικοι έχουν απόλυτη ελευθερία.

Μια εικονική κοινότητα απόλυτης ελευθερίας, δηλαδή; 

Θα ήθελα να μην είναι αποκλειστικά εικονική αλλά δε διαθέτω τα χρήματα να τη χτίσω στα αλήθεια και χρειάζομαι, πραγματικά, αυτή την κοινότητα, αυτόν τον κόσμο στον οποίο θα μπορώ να ζήσω το όνειρό μου. Η μουσική είναι ένα όνειρο -και από μόνη της δεν αρκεί για να εξηγήσω όλα όσα έχω μέσα στο κεφάλι μου- αλλά, παράλληλα, είναι και πραγματικότητα. Είναι κάτι πολύ αληθινό, απλώς χρειάζεται ένα σκηνικό μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει και αυτό το σκηνικό έχτισα. Τελικά, όμως, αυτή η κοινότητα δεν είναι μόνο virtual αλλά και πολύ πραγματική αφού αυτό είναι το μέρος στο με οποίο συναντιέμαι τους followers μου, πολλούς από τους οποίους καταφέρνω, τελικά, να γνωρίσω και από κοντά στις συναυλίες μου.

Και όσον αφορά στην πνευματικότητα; Ο τίτλος My God Is Blue μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είσαι, στα αλήθεια, θρήσκος. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πνευματικότητα γιατί είναι μια πολύ σημαντική πλευρά της ζωής μας και στη σύγχρονη δυτική κοινωνία δεν της δίνουμε την απαραίτητη σημασία και αξία και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Πιστεύω στο Θεό των Καθολικών γιατί αυτό έμαθα από την οικογένειά μου αλλά, φυσικά όταν πηγαίνω στην εκκλησία πλήττω αφόρητα. Αλλά δεν έχει σημασία σε ποιο Θεό πιστεύει κανείς μια που είναι ελεύθερος να τον επιλέξει. Αρκεί να έχει πίστη σε κάτι. Όταν ήμουν μικρός, ας πούμε, πίστευα στον Άγιο Βασίλη και ήταν μεγάλη η

Keywords
Τυχαία Θέματα