Sébastien Tellier @ Bios

15:59 23/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Θεότρελος ; Εκκεντρικός; Εξαιρετικός μουσικός; Αμφιλεγόμενος performer; Όπως και να χαρακτηρίσεις τον  Sébastien Tellier, η αλήθεια είναι ότι «χάρισε» στο Bios για τα δέκατα γενέθλιά του, μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχει φιλοξενήσει ο πολυχώρος της Πειραιώς.

O Sébastien Tellier για σχεδόν 90 λεπτά μετέτρεψε τον κυρίως χώρο του Bios σε προσωπικό του  ναό, ένα αισθησιακό μπλε τέμενος μίας

στυλιζαρισμένης ντεκαντάνς. Ο σπουδαίος Γάλλος επισκέπτης μας στήνει ένα σχεδόν one-man show, που υποστηρίζεται βέβαια από δύο πολύ καλούς μουσικούς σε ντραμς και πλήκτρα και, φυσικά, moog. Κυρίως, όμως, υποστηρίζεται από την εντυπωσιακή περσόνα που είναι – ή παρουσιάζει – κρυμμένος πίσω από το μούσι του και τα γυαλιά ηλίου του καθώς κυριαρχεί πάνω στη σκηνή είτε κρατώντας την Flying V κιθάρα του, είτε καθώς λικνίζεται προς χάρη των θαυμαστριών του – που ακόμα και λεοπάρ στριγκάκια του πέταξαν –  είτε όταν κάθεται μπροστά από το πιάνο του.

Πρωταγωνιστής ο ίδιος της περίφημης Γαλλικής ηλεκτρονικής σκηνής, ο  Sébastien  Tellier σε ένα show με άριστο ήχο και εντυπωσιακά προσεγμένο φωτισμό έλαμψε στην μικρή σκηνή του Bios με ένα σχεδόν best-of σετ. Άψογος ερμηνευτής και performer μεγάλης κλάσης ο Tellier και εξίσου μάγος της ηλεκτρονικής «μπάλας» ο ψιλόλιγνος συνεργάτης του πίσω στα πλήκτρα και στο moog, μαζί αναπαρήγαγαν ζωντανά με τέλεια πιστότητα στις ηχογραφήσεις τα τραγούδια που περιμέναμε να ακούσουμε, από το πανσεξουαλικό “Cochon Ville” (κανείς μας  δε γδύθηκε, παρά την προτροπή του μπλε θεού να το πράξουμε αν το επιθυμούμε) και το ποπ διαμάντι που είναι το “Divine”, ως τα κλασικά πια θέματα του “La Ritournelle” και του σπαρακτικού “L’Amour Et La Violence” και το slow jam του “Kilometer”.

Και, φυσικά, ως μέρος της περσόνας που έχει δημιουργήσει ο  Sébastien Tellier είχαμε και την πρόζα ανάμεσα στις συνθέσεις του, μία πρόζα που επαναλαμβάνει στις συναυλίες του και αποτελεί μέρος της performance του – όπως οι ιστορίες για την οικογένειά του ή το LSD λόγου χάρη –, οι θεατρινισμοί του «παραπατώντας» ως άλλος Serge Gainsbourg on acid.

Και αν το καλοσκεφτείς, εκ της εμπειρίας του live, η επιλογή του Sebastien Tellier από την δημιουργική ομάδα του Bios για τα 10 χρόνια του, ήταν και η ιδανική: Πρωτοποριακά ηλεκτρονικός και  ειρωνικά pop, θεατρικός και διαδραστικός, αλλά και εκκεντρικός με τις παραξενιές  και ιδιαιτερότητες του, ο Γάλλος. Χαρακτηριστικά που ταιριάζουν και στα 10 χρόνια ύπαρξης του Bios, δε νομίζεις;

(Σημείωση: Δυστυχώς φωτογραφίες δεν έχουμε να σας παρουσιάσουμε, ύστερα από παράκληση του καλλιτέχνη να μην επιτραπεί η είσοδος σε φωτογράφους την οποία και σεβαστήκαμε. Παραθέτουμε ορισμένα youtube fan videos )

Keywords
Τυχαία Θέματα