Puzzlemusik – Code: Fresh! (1ο μέρος)

11:01 5/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Η Puzzlemusik, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της. To “αφεντικό” του label, ο Χρήστος Αλεξόπουλος αναλάμβάνει χρέη “ξεναγού”, και μας μιλάει για όλα τα συγκροτήματα και τους μουσικούς που συμμετέχουν στο Puzzlemusik Festival – Code: Fresh! , το οποίο θα πραγματοποιείται έως και

το τέλος του μήνα σε μία σειρά συναυλιών σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως έχουμε επαναλάβει.

Baby Trio

Ο Γιώργος (Κοντραφούρης) ήταν από τους πρώτους μουσικούς που πίστεψε στην Puzzlemusik. Και έκτοτε την στηρίζει με διάφορους τρόπους. To The Storyteller αποτέλεσε την δεύτερη κυκλοφορία της, πίσω στο 2007. Μας έφερε σε επαφή ο Δημήτρης Βασιλάκης. Έκτοτε τον «κυνηγάω» να με ενημερώνει έγκαιρα για τις δραστηριότητες του προκειμένου να κοινοποιούνται στα Δελτία Τύπου της εταιρείας. Live, ευρωπαϊκές και όχι μόνο περιοδείες κλπ. Τις μισές φορές που τον παίρνω τηλέφωνο το σηκώνει και μου απαντάει: «Έλα Χρήστο! Είμαι στο …» Και ακούω μια διαφορετική πόλη του κόσμου κάθε φορά. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό. Δεν θα έχω ποτέ έγκαιρη ενημέρωση από το Γιώργο. Αλλά δεν πειράζει. Είναι ο the one and only. Ο «Φούρης».

Στο πλαίσιο του πρώτου “Puzzlemusik Festival – Code Fresh!” το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη εμφανίζεται την Κυριακή 7 Απριλίου στο Booze Upstairs Cooperativa. Ανοίγουν το Φεστιβάλ δηλαδή.

Click here to view the embedded video.

The 3rd Man Element (Socos & Χρήστος Αλεξόπουλος)

Με τον Socos γνωριστήκαμε το 2000 όταν κάποιος «επαγγελματίας» (ειρωνικά τα εισαγωγικά) κιθαρίστας μου ανακοίνωσε τηλεφωνικώς ότι δεν θα έρχονταν στο live την μεθεπόμενη μέρα γιατί θα πήγαινε σε ένα άλλο λάιβ με ένα άλλο σχήμα γιατί θα έβγαζε περισσότερα λεφτά (!). Καλό; Το καλύτερο είναι ότι 13 χρόνια μετά δεν έχω δει το όνομα του ποτέ και πουθενά. Την κατάσταση ήρθε να σώσει ο Socos μετά από σύσταση του Γιώργου Πρινιωτάκη. Κι ήρθε ο Socos κι έπαιξε στο live έχοντας κάνει μόνο μία πρόβα. Και ακολούθησαν πολλές πρόβες και λάιβ και ηχογραφήσεις. Και γίναμε και φίλοι εκτός από συνεργάτες. Κι έχει σταθεί στο πλευρό μου όσο λίγοι. Και στο πλευρό της Puzzlemusik επίσης. Με τα χρόνια αρχίσαμε να ελαττώνουμε τις πρόβες. Μέχρι που… τις μηδενίσαμε τελείως. Δεν είναι απαραίτητες πια. Συνενοούμαστε στη σκηνή και χωρίς αυτές. Είναι κανόνας και είναι αληθινός κανόνας και όχι επικοινωνιακό τρικ: Στους The 3rd Man Element απαγορεύονται οι πρόβες…

Στο πλαίσιο του πρώτου “Puzzlemusik Festival – Code Fresh!” εμφανιζόμαστε με το σχήμα μας ελεύθερου αυτοσχεδιασμού The 3rd Man Element. Ο 3rdMan αυτή τη φορά θα είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης σε organ και live electronics. Το Σάββατο 13 Απριλίου στο BIOS Front.

Click here to view the embedded video.

Jane Doe

Με τους Jane Doe γνωριζόμαστε ελάχιστο καιρό. Κατοικούμε και σε διαφορετικές πόλεις έτσι κι αλλιώς. Με τον Πρόδρομο μιλάω κυρίως. Τους είχα τσεκάρει από το πρώτο τους άλμπουμ και τους είχα υπόψη μου. Υπήρξε μια σχετική αναστάτωση τον περασμένο Νοέμβριο με μια κυκλοφορία της Puzzlemusik που θα καθυστερούσε να ετοιμαστεί τελικά και αυτό άφηνε μια ανεπιθύμητη «τρύπα» στη ροή των κυκλοφοριών μας. Κοιτούσα το short list με τις «στα υπόψην» προτάσεις που κατά καιρούς μας στέλνουν κι αναρωτιόμουν αν κανείς από όλους αυτούς τους ανυποψίαστους, για το τι σκεφτόμουν, καλλιτέχνες θα μπορούσε να ετοιμαστεί για άμεση κυκλοφορία σε εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς. Και τότε ήρθε με e-mail η πρόταση των Jane Doe… Και είχαν προχωρήσει έτη φωτός από εκεί που τους είχα αφήσει. Και ήταν ήδη έτοιμοι. Και με το The Enormous Head of King Splendid γράφουν ιστορία.

Στο πλαίσιο του πρώτου “Puzzlemusik Festival – Code Fresh!” εμφανίζονται την Κυριακή 14 Απριλίου στο Six d.o.g.s. Μαθαίνω ότι ήδη έχουν να παίξουν και κάποια καινούργια κομμάτια.

Click here to view the embedded video.

Playground Theory

H Μάρσια ήταν μέσα στην πρώτη φουρνιά των ενδιαφερομένων που εμφανίστηκαν για να παρακολουθήσουν το «Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού» που συντονίζω από το 2010 στο Ωδείο Ορφείο. Υπήρχαν κι άλλοι που έγραφαν ήδη σχετικά ολοκληρωμένα αλλά υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο στην ματιά της, στο τρόπο που έστηνε τα τραγούδια και που αφομοίωνε την εκάστοτε καινούργια γνώση. Και μία άνεση. Σχεδόν κάθε εβδομάδα μας παρουσίαζε ένα καινούργιο τραγούδι. Και τα τραγούδια γίνονταν όλο και μεστότερα και ουσιαστικότερα. Το συγκρότημα ήταν ήδη στα σκαριά τότε. Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε και οι Playground Theory έχουν εντωμεταξύ ξεκινήσει ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Τουλάχιστον τα μισά κομμάτια του άλμπουμ τα είδα να γεννιούνται και να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μου μέσα από τη διαδικασία του Εργαστηρίου.

Στο πλαίσιο του πρώτου “Puzzlemusik Festival – Code Fresh!” εμφανίζονται πριν από τους Jane Doe. Θα ανοίξουν τη συναυλία τους.
Το τραγούδι που ακολουθεί είναι demo version από τις ηχογραφήσεις που έκαναν πριν μπουν στο στούντιο

Click here to view the embedded video.

Ακολουθεί και δεύτερο μέρος ….

Για το συνολικό πρόγραμμα του Puzzlemusik Festival : Code Fresh δείτε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα