Preview: The Oh Fuck Moment! @ Bios

11:01 8/11/2012 - Πηγή: Mixtape

Ας γιορτάσουμε, επιτέλους, τα λάθη μας. 

Αν σας τρομάζουν κι εσάς όπως και εμάς οι αλληλεπιδραστικές θεατρικές παραστάσεις να ξέρετε πως έχετε την αμέριστη κατανόησή μας. Αλλά, μαζί με την κατανόησή μας, στη συγκεκριμένη παράσταση, έχετε και την υπόσχεση/ επιβεβαίωση πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να νιώσετε άβολα ή αμήχανα. Και αυτό γιατί ο βασικός στόχος του The Oh Fuck Moment! που ανεβαίνει στο Bios από τις 15 Νοεμβρίου είναι ακριβώς αυτός: να πάψουμε να νιώθουμε άβολα. Για τα λάθη μας. Για όλες εκείνες τις

στιγμές που τα σκατώσαμε. Που οι πράξεις και οι επιλογές μας μόνο μια απάντηση είχαν και αυτή δεν ήταν άλλη από ένα «Oh Fuck». Ένα απλό «γαμώτο».

Η Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, programmer και ψυχή του Bios, επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθεσία -με την οποία γιορτάζουν, μαζί με πολλές άλλες εκδηλώσεις, τα δέκα χρόνια του- μια παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο θεατρικό φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου. Εκεί, η Hannah Jane Walker και ο Chris Thorpe αποφάσισαν να μοιραστούν με τους θεατές μερικές από τις γαμωστιγμές τους, να μάθουν και τις δικές τους (με την υπόσχεση πως δε θα τις κυκλοφορήσουν εκτός τειχών) και να στήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα με τιμώμενα πρόσωπα τα λάθη μας. Μερικές φορές, όταν τα σκατώνεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Και αν πιστεύεις πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε εσένα καθώς οι λοιποί παραμένουν αναμάρτητοι και έτοιμοι να πετάξουν τον πρώτο λίθο, κάνεις (ένα ακόμα) λάθος.

Γύρω από ένα τραπέζι, είκοσι θεατές κάθε φορά, μαζεύονται όχι μόνο για να μάθουν τα λάθη των πρωταγωνιστών της παράστασης, της Γιούλας Μπούνταλη και του Στέλιου Παρρή αλλά και για να μοιραστούν, με τόλμη και δίχως τύψεις, τα δικά τους. Τα δικά μας, δηλαδή. Αλλά μη φοβάστε. Κανείς δε θα σας αναγκάσει. Αν θέλετε απλώς να μάθετε τις ντροπιαστικές στιγμές των άλλων καθίστε αναπαυτικά και ακούστε. Στο τέλος θα καταλάβετε πως, στα αλήθεια, ακόμα και η πιο εξευτελιστική, φαινομενικά, στιγμή δεν αξίζει τις τύψεις και τις ενοχές μας αφού όλοι (μα όλοι) διαθέτουμε από (τουλάχιστον) μία.

Η Γιούλα Μπούνταλη και ο Στέλιος Παρρής έχουν κατανόηση. Και ένα στοκ λαθών. Δεν μας κοιτάζουν από απέναντι ως δεινοί κριτές. Στέκονται ανάμεσά μας, και μας τα διηγούνται. Ζητούν από εμάς ένα πατ πατ στην πλάτη και προσφέρουν απλόχερα το δικό τους, στις δικές μας παρεκτροπές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με την απαραίτητη δόση χιούμορ, φυσικά. Γιατί πώς αλλιώς να αντιμετωπίσει κανείς την τραγικότητα ορισμένων μουσκεμένων στιγμών; Τα σκατώσαμε. Ας ψηφίσουμε το χειρότερο επίτευγμα. Δώρο ένα ποίημα που εκθειάζει τα λάθη μας. Τινάζουμε από τους ώμους μας τις τύψεις και τις ενοχές. Και τώρα τι; Τίποτα. Πάμε παρακάτω.

Η παράσταση -που δεν είναι ακριβώς μια τυπική παράσταση αλλά περισσότερο μια κωμικοτραγική συνάντηση- μοσχοβολάει τη φρεσκάδα των συντελεστών της και αυτό είναι ένα ακόμα δυνατό της σημείο.

15 Νοεμβρίου  – 9 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 9 μ.μ.

Τιμή

Keywords
Τυχαία Θέματα