New Adventures In Hi-Fi vol. 2

11:24 26/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Τέλος με το γυμνό. Μάζεψα τα περισσότερα λάικ που έχω πάρει ποτέ μου (εικονικά και αληθινά) στο ντεμπούτο αυτής της στήλης και τώρα θα υπηρετήσω τον πραγματικό καλλιτεχνικό σκοπό μου (ή μέχρι να αποφασίσω να γράψω για την Katy Perry – oops i did it again!!).


The Jon Spencer Blues Explosion – “Meat + Bone”
(Boombox)

Οκτώ χρόνια πριν, στο Damage, πειραματίστηκαν με τον Dj Shadow, τον David

Holmes, τον Chuck D αλλά και παλιότερα έχουν περάσει από τα αυλάκια των δίσκων τους ο Dr. John, ο Steve Albini, ο Elliot Smith, ο Rufus Thomas και ο Dan The Automator. Στο 10ο τους χωρίς guests και με δική τους παραγωγή, κάνουν zoom στα κρέατα των Edgar Broughton Band και το προϊόν ξουρίζει καλύτερα κι από τις 17 νέες επαναστατικές λεπίδες τις Gillette. Με ωμό punk-blues και funk σηκωμάρες, χωρίς τις μοντερνιές του Orange ή του Acme, η μεσήλικη τριάδα του Jon Spencer μαστόρεψε το καλύτερο της άλμπουμ εδώ και χρόνια (στα συν το pre-order από το site τους που περιλαμβάνει μια ποδιά και το Blues Exploder, μια συσκευή αναπαραγωγής των ήχων τους που συνδέεται και με κιθάρα!).

Tracks For Your Mixtape: “Bag of bones”, “Get your pants off”, “Zimgar”

Video: ”Black Mold”

John Frusciante – “PBX Funicular Intaglio Zone”
(Record Collection)

Για ένα λόγο τρέφω μια συμπάθεια για τον Frusciante. Γιατί βγαίνει από μια μπετομένη μπάντα σαν τους Peppers και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Τη μία κυκλοφορεί απανωτά 6 δίσκους σε μια χρονιά, την άλλη μας πιάνει στον ύπνο με το ψυχεδελικό του αριστούργημα το The Empyrean, ενώ μέχρι σήμερα έχει αλλάξει καμιά δεκαριά μουσικά στυλ. Αυτό κάνει κι εδώ φυσικά. Μπλέκεται μέχρι το λαιμό με την ανεκπλήρωτη επιθυμία του, την ηλεκτρονική μουσική. Ο δίσκος δεν είναι καλός. Δεν ξέρω αν είναι καν μέτριος. Είναι όμως εξ’ ολοκλήρου δικός του. Break-beats (“Guitar”), drum’n’bass (“Bike”), electronica (“Mistakes”), abstract αυτοσχεδιασμοί (σχεδόν όλο το υπόλοιπο). Στο 10” ep που κυκλοφόρησε λίγο πριν από το PBX είχε μέχρι και ένα πράγμα σαν σπασμένο hip-hop. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν έχει καεί τελείως. Θα περιμένω και την επόμενη κεραμίδα του.

Tracks For Your Mixtape: “Hear say”, “Ratiug”, “Bike”      

Video: “Ratiug”

Six Organs Of Admittance – “Ascent”
(Drag City)

Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει κάτι για το Ascent για να καταλάβεις από το πρώτο του δευτερόλεπτο ότι κάποιοι μουσαφίρηδες μπήκαν στο σπιτικό του Ben Chasny. Η παλιά μπάντα του Ben και του Ethan Miller, Comets On Fire, επιστρέφει στο 13ο άλμπουμ των Six Organs. Το αποτέλεσμα είναι ένα πανέμορφο Καλιφορνέζικο ψυχεδελούργημα, με τα ξεσπάσματα του (“Waswasa”, “Even if you knew”), τις γλύκες του (“They called you near”, “Your ghost”), τα καψιματάκια του (“One thousand birds”, “Visions”). Την παραγωγή έχει αναλάβει ο ίδιος ο Chasny μαζί με τον έμπειρο Tim Green (μέλος των Fucking Champs, έχει δουλέψει για τους Citay και τους Howlin Rain-την άλλη σπουδαία μπάντα του E.Miller). Εγώ απλώς ανάβω ένα κεράκι κ

Keywords
Τυχαία Θέματα