My Drunken Haze

14:46 24/1/2013 - Πηγή: Mixtape

Μιλήσαμε με τους My Drunken Haze λίγο πριν το επικείμενο live τους το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. για την κυκλοφορία του πρώτου EP τους.

Για όσους-ες δεν τους γνωρίζουν ή δεν θυμούνται την πρώτη γνωριμία μαζί τους από εδώ πριν περίπου ένα χρόνο (λίγο πριν την εμφανισή τους με τους Still Corners τότε), δε χρειάζεται παρά μόνο μια-δυο ακροάσεις τραγουδιών των My Drunken Haze για να καταλάβει κανείς ότι έχουν εμφανείς

επιρροές από το garage, τα 60′s, το όμορφο στυλ, τα αθώα κορίτσια και ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως εκκολάπτεται σε καπνισμένες και γλυκά μεθυσμένες, όπως άλλωστε υποδυκνείει και το όνομά τους, ατμόσφαιρες.

Η μουσική τους θα μπορούσε να αποτελεί soundtrack μιας ρετρό ερωτικής ιστορίας που στους τίτλους τέλους δείχνει μια δακρυσμένη γαλλιδούλα να ατενίζει το ηλιοβασίλεμα. Σκλήρά και τρυφερά, μοιάζουν να βγαίνουν από κάθε διακύμανση -λέγε με και συχνές αλλαγές τραγουδιστριών- αλώβητοι, με ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση και κέφι για δημιουργία, κάτι που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε.

Έτσι λοιπόν μας είπαν, όσο επιγραμματικά και ουσιαστικά μπόρεσαν, οι Σπύρος Φριλίγκος και Harry Eugene Kane…

Για το συγκρότημα με τη σημερινή του μορφή…
Η μπάντα αποτελείται από τη Ματίνα στα φωνητικά, το Νίκο στα drums, τον G.S.K στο μπάσο και εμάς τους δύο στις κιθάρες. Η τωρινή σύνθεση προέκυψε μετά από κάποιες ανακατατάξεις και εναλλαγές, αλλά φαίνεται να είναι η πιο δημιουργική από οποιαδήποτε άλλη ως τώρα.

Για το όνομα τους…
Το όνομα μας το πήραμε από τη σειρά Chuck που την έβλεπα όταν είχε βγει και σε μια σκηνή ο πρωταγωνιστής λέει “on my drunken haze” πικραμένος με ένα μπουκάλι στο χέρι και είπα ότι είναι μια πολύ ωραία φράση και ταιριάζει στην μουσική μας και στην ιδιοσυγκρασία μας.

Για τη σύνθεση των μελών που έχει αλλάξει πολλές φορές αλλά και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στη μουσική τους…
Από τη στιγμή που διαμορφώθηκε ένας σταθερός πυρήνας με εμάς τους δύο, η εναλλαγή των υπόλοιπων μελών δεν αλλοίωσε και τόσο πολύ το συνολικό ύφος της μπάντας.

Για τα αγαπημένα τους Ελληνικά συγκροτήματα…
Αγαπάμε πολύ τον Drug Free Youth, τους Social End Products, τους Circassian, τους A Victim of Society, τους Frequency On, τους Blue Square και τη May Roosevelt.

Τη γνώμη τους για την Ελληνική σκηνή…
Σίγουρα υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει τη μουσική, πηγαίνει σε live και στηρίζει, η εποχή δηλαδή που οι μπάντες είχαν για κοινό τους μόνο άλλες μπάντες-φίλους έχει περάσει. Και αυτό σίγουρα οφείλεται στην ποιότητα της μουσικής που παράγεται εγχώρια, που σίγουρα έχει βελτιωθεί κατά πολύ.

Για τις επιρροές τους…
Brian Jonestown Massacre, Death and Vanilla, Still Corners, Broadcast και Black Angels από πιο σύγχρονες μπάντες και Velvet Underground, Byrds και Doors από παλαιότερες.

Τη γνώμη τους για τον τρόπο διακίνησης της μουσικής και για την προτίμηση τους…
Προφανώς για μας ο καλύτερος τρόπος να ακούσεις μουσική είναι το βινύλιο, όχι μόνο λόγω ποιότητας ήχο αλλά κυρίως λόγω του ritual στo οποία σε υποβάλλει η ακρόασή του. Από κει και πέρα προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να διαδοθεί η μουσική σου είναι αναμφισβήτητα το Internet.

Για την πηγή έμπνευσης του φανερά νοσταλγικού τους ύφους…
Από τη μουσική που ακούμε, παλιές ταινίες, βροχερά απογεύματα και την ονειροπόληση που μας διαπνέει.

Για το πως είναι να ζουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα του σήμερα και της κρίσης…
Δεν μένουμε στην Αθήνα. Ως κάτοικοι προαστίων σίγουρα μπορούμε να απολαμβάνουμε στιγμές ηρεμίας μακριά από το χάος του κέντρου. Προφανώς όμως η όλη κατάσταση είναι δραματική για όλους, πόσο μάλλον για νέους μουσικούς. Βέβαια είναι αξιοθαύμαστο το πόσες μπάντες υπάρχουν αυτή τη στιγμή που προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό εν μέσω μιας τέτοιας συγκυρίας. Η έξαρση δημιουργικότητας που βλέπουμε τελευταία, σε μουσικές που ακούμε online ή στα live που πηγαίνουμε δε νομίζουμε πως υπήρχε τόσο έντονα πριν την κρίση.

Για το τι να περιμένουμε στο μέλλον από αυτούς…
Την κυκλοφορία του πρώτου μας ΕΡ, ηχογραφήσεις με στόχο την δημιουργία ενός full length album ίσως ως το τέλος του χρόνου και όσο το δυνατόν περισσότερες live εμφανίσεις.

Οι My Drunken Haze εμφανίζονται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους EP. Support act είναι οι The Pencils ενώ στο after party θα ακολουθήσει dj set από τους The Boys who Couldn’t Stop Dreaming. Οι πόρτες ανο ίγουν στις 21.30. Είσοδος ελέυθερη. Περισσότερες πληροφορίες.

My Drunken Haze – ‘Why Don’t Motherfuckers Dance’(B-Side)

My Drunken Haze – ‘Nouvelle Vague’ (Demo)

Keywords
Τυχαία Θέματα