Keep Shelly In Athens @ Bios

Μπροστά σε ένα sold-out Bios, οι Keep Shelly In Athens εδωσαν το πρώτο τους live επί ελληνικού εδάφους. Τα κατάφεραν;  Σε γενικές γραμμές ναι.

Πρώτα απ’ όλα να πούμε εδώ πως το Bios front αποδειχθηκε -μάλλον αναμενομενα αν συνυπολογίσει κανείς την προσμονή πολλών, την περιέργεια ακόμα περισσότερων,  το hype και το ιδιαίτερα

φθηνό εισιτήριο- πολύ μικρό για να στεγάσει την πρώτη εμφάνιση των “Κυψελιωτών” και έμεινε δυστυχώς απ’ έξω και αρκετός κόσμος που επιθυμούσε να τους δει διακαώς.

Οι KSiA εμφανίστηκαν με τετραμελή μπάντα για ένα περίπου 50λεπτο σετ (+encore) που κινήθηκε ανάμεσα στα τραγούδια που τους γνωρίσαμε (‘Cremona Memories’, ‘Fokionos Negri Street’) και σε αρκετά καινούρια (‘Lazy Noon’, ‘Our Own Dream’, κλπ). Ένα σετ που σαφώς όμως δίχασε το κοινό και αυτό ήταν εμφανές στα …”πηγαδάκια” μετά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το live σχήμα δούλεψε ικανοποιητικά προσφέροντας μια νέα οπτική στα τραγούδια τους – βλέπε π.χ. η χρήση της κιθάρας στο ‘Cremona Memories’,  οι πιο “ζωηρές” εκτελέσεις των ‘Running Out Of You’ και ‘A Tear In My I’, κλπ. Προσωπικά θα προτιμούσα μια ακόμα πιο “περιπετειώδη” χρήση τόσο των ζωντανών οργάνων -π.χ. ο drummer ήταν επαρκής αλλά κάπως μονότονος-  όσο και των samples που ακούστηκαν κάπως “στεγνά” και λίγο-πολύ αυτούσια όπως στις στούντιο ηχογραφήσεις.

Υπήρξε φυσικά παραπάνω από αρκετό τρακ και άγχος επί σκηνής το οποίο εγγράφεται περισσότερο στην μικροσκοπική σαν ξωτικό αλλά συμπαθέστατη ως παρουσία Sara P. Αποδειχθηκε ικανή όσον αφορά την αποδοση των φωνητικών “ζωντανά” και οι δυνατότητες για ακόμα περισσότερα σαφώς και υπάρχουν. Αρκεί να της φύγει το άγχος.

Ως σύνολο λοιπόν η εμφάνιση των KSiA δεν με κάλυψε πλήρως αλλά ούτε και με απογοήτευσε διότι παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, ατέλειες ή αδυναμίες έδειξε καθαρά πως είναι μια μπάντα με πολύ καλό πρωτόλειο υλικό, πολύ καλές ιδέες και ικανότητα για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Ίσως είναι και αδικό εντέλει να περιμένεις κάτι μεγαλειώδες στην πρώτη, ουσιαστικά, εμφάνιση μιας μπάντας. Ακόμα και στην εποχή που διανύουμε, όπου το attention span μετριέται σε δευτερολεπτα πλέον, χρειάζεται πάντα να δώσουμε τον απαραιτητο χρόνο και αέρα να “ψηθεί” μια μπάντα – ακόμα και αν αυτή περιβάλλεται από τον ενίοτε πνιγηρό αέρα του hype όπως οι KSiA.

Δεν αμφιβάλλω ότι η επερχόμενη περιοδεία μπροστά σε αμερικάνικα ακροατήρια θα είναι μια τεράστια και σπάνια για ελληνικό όνομα ευκαιρία για τέτοιου είδους  “ψήσιμο” και υπό αυτό το πρίσμα θα είχε σαφώς ενδιαφέρον να τους ξαναβλέπαμε “ζωντανά” μετά την περιοδεία.

Προς το παρόν ας ευχηθούμε στα μέλη των KSiA καλό ταξίδι και να πάνε τα πράγματα όσο καλύτερα γίνεται στις Η.Π.Α. και έχουμε καιρό για τις επομένες κινήσεις τους.

(Φωτογραφίες : Βαγγέλης Πατσιαλός)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Keep Shelly In Athens @ Bios,