Introducing…Blame The Trees

11:42 16/1/2014 - Πηγή: Mixtape

Με το πρώτο τους άλμπουμ Synapses να κυκλοφορεί ήδη, οι Blame The Trees έρχονται να συστηθούν στους αναγνώστες του mixtape.gr.

Με ένα αρκετά εμπνευσμένο όνομα και με επιρροές που ξεκινάνε από τους Mogwai και τους God Is An Astronaut και φτάνουν μέχρι τους Massive Attack και την Tori Amos, οι Blame The Trees είναι μια νέα φιλόδοξη μπάντα που έχουμε τη χαρά να σας συστήσουμε μέσω του σημερινού Introducing.

Το

πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί ήδη και το συγκρότημα από την Αθήνα μας καλεί να το ακούσουμε ζωντανά το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Κ44, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε δύο αναγνώστες του mixtape.gr να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του άλμπουμ σε cd, σε μια καλαίσθητη digipack συσκευασία.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2011 από τους Ναταλία Αρβανιτάκη (Talina Blame/ στίχοι – τραγούδι) και τον Χάρη Λαμπίρη (Harry Lite/ κιθάρα). Αργότερα προστέθηκαν στο σχήμα ο drummer Πάνος Ροδόπουλος, ο μπασίστας Αλέξανδρος Μαυρογιάννης και ο Γιώργος Καριώτογλου στα πλήκτρα και στα samples.

Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο είδος στο μυαλό μας. Η πηγή προήλθε από τον συνδυασμό των ακουσμάτων του καθενός. Ο καθένας έπιανε το όργανό του και ύστερα απλά ξεκινούσε ένα ατελείωτο τζαμάρισμα. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε τη μουσική μας. Συνήθως αυτό που χρησιμοποιούμε είναι μια μίξη ατμοσφαιρικής rock μουσικής με trip hop στοιχεία. Αλλά και πάλι δεν το καθορίζει και απόλυτα, καθώς έχουμε και κάποια πολύ progressive σημεία. Μπορείς πολύ εύκολα να χαθείς ανάμεσα σε τίτλους, ταμπέλες και είδη, οπότε ας πούμε ότι απλά 5 διαφορετικά μυαλά συνθέτουν μουσική. Η μουσική μας συνήθως γράφεται παράλληλα από όλους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Τον περασμένο Δεκέμβρη οι Blame The Trees κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους με τίτλο Synapses ως ανεξάρτητη παραγωγή

Όταν αποφασίσαμε να βγάλουμε τον δίσκο είδαμε ότι, αν και υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες, μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μας πέρασε και από το μυαλό να προσεγγίσουμε κάποια εταιρεία. Στο μέλλον όλα είναι πιθανά. Τα κομμάτια μας διατίθενται δωρεάν για downloading στο internet και αυτό θα θέλαμε να συνεχίσουμε να το παρέχουμε.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε από τους Σταύρο Γ. και Δημήτρη Κ. και mastering από τον Ιορδάνη Χουβαρδά, οι οποίοι λειτούργησαν και ως παραγωγοί του δίσκου. Το artwork του δίσκου το έχει επιμεληθεί η Λια Παλαιογιάννη με τη μοναδική της φαντασία και το καταπληκτικό της χέρι μιας και όλα είναι ζωγραφισμένα από εκείνη. Στο Κ44 θα βρίσκεται μαζί μας και ο Αντώνης Καντζουράκης (ADK studio) ο οποίος επιμελείται το live video art και είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για το παρακάτω teaser.

Click here to view the embedded video.

Οι Blame The Trees θα εμφανιστούν ζωντανά το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Κ44, μαζί με τους Distorted Function. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Αν θέλετε να διεκδικήσετε ένα από τα δύο αντίτυπα του άλμπουμ Synapses δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα e-mail με το ονοματεπώνυμό σας στη διεύθυνση [email protected]. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail και θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από το Κ44 την ημέρα του live.

Links:

blamethetrees.com
facebook.com/blamethetrees

Keywords
Τυχαία Θέματα