Hanni El Khatib

11:35 15/7/2013 - Πηγή: Mixtape

Ο Αμερικάνος Hanni El Khatib είναι σίγουρα απο τις νέες σημαντικές μορφές της garage / rock σκηνής της Καλιφόρνια (Λος Άντζελες εμπιστευτικό), που βλέπει εδώ και καιρό μία μεγάλη αναβίωση (με πρωτεργάτες τα παλικάρια της Burger records). Τον αναζητήσαμε για να μας μιλήσει και τον βρήκαμε.

Με το νέο του άλμπουμ ‘Head In The Dirt’ να κυκλοφορεί ήδη επιτυχημένα (μαζί με κάποια φοβερά video clip), παραγωγή απο τον Dan Auerbach

των The Black Keys και μερικά killer κομμάτια που συνδυάζουν την garage με πιο παραδοσιακά blues και rock ‘n’ roll, την προσωπική του δισκογραφική Innovative Leisure (σαν συνιδρυτής) να έχει εκτοξευθεί εδώ και ένα χρόνο, νομίζουμε είναι ένα απο τα ονόματα που πρέπει να δούμε ζωντανά και στην Ελλάδα σύντομα (αφού τα ‘τεστ’ με Ty Segall, Thee Oh Sees, The Men, Radio Moscow, Allah-Las, ήταν άκρως επιτυχημένα και δείχνουν ότι ονόματα του σήμερα μπορούν να φέρουν και εισιτήρια).

Εν μέσω των καλοκαιρινών περιοδειών του, ο Hanni El Khatib (με ρίζες απο την Παλαιστίνη και τις Φιλιππίνες αν αναρωτιόσασταν για την προέλευση του ονοματεπώνυμού του ) ξέκλεψε λίγο χρόνο και μας μίλησε.

Γεια! Πως πάνε τα πράγματα εκεί; Έτοιμοι για καλοκαιρινή περιοδεία;

Τα πράγματα πάνε καλά. Είναι ωραίο να είσαι ‘στο δρόμο’ για συναυλίες ξανά. Οι καλοκαιρινές περιοδείες έχουν ήδη ξεκινήσει για εμάς. Ήμασταν σε tour για δύο μήνες σερί, διάλειμμα για δύο βδομάδες και τώρα ξανά συναυλίες μέχρι όσο πάει.

Η πρόσφατη περιοδεία σας με τους The Black Angels πως πήγε;

Αυτή η περιοδεία ήταν super fun. Νομίζω ήταν ένας καλός συνδυασμός μουσικά εμείς με τους The Black Angels. Περάσαμε επικές στιγμές όλοι μαζί.

Click here to view the embedded video.

Με το νέο σας άλμπουμ ‘Head In The Dirt’ (Innovative Leisure records) να έχει μόλις κυκλοφορήσει, πως νοιώθετε για αυτό;

Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους κυκλοφορεί, κυρίως για να μπορούμε να ξεκινήσουμε περιοδείες και να παίξουμε τα κομμάτια live. Οι αντιδράσεις είναι θετικές μέχρι στιγμής. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι είναι σκατένιο, αλλά όλα στο παιχνίδι είναι. Προσπαθώ να μην ακούω τίποτα από αυτά. Θετικά ή αρνητικά.

Πως ήταν να δουλεύετε με τον Dan Auerbach (The Black Keys) στην παραγωγή του άλμπουμ;

Δουλεύοντας με τον Dan ήταν πραγματικά εύκολα. Έχει μια πραγματικά laid back φιλοσοφία και ηρεμία γράφοντας μουσική. Ο δίσκος τελείωσε αρκετά γρήγορα και εύκολα. Και περάσαμε καλά στις ηχογραφήσεις. Στο τέλος κατέληξε να παίζει και ο ίδιος στο δίσκο σε κάποια κομμάτια, κάτι που ήλπιζα να γίνει από την αρχή. Έχουμε καλή χημεία μουσικά και μοιραζόμαστε πολλά κοινά ενδιαφέροντα όσον αφορά τη μουσική.

Υπάρχει κάποιο concept πίσω από τον τίτλο ‘Family’ ή είναι απλά αυτό που μας λέει η λέξη, μία μεγάλη οικογένεια;

Είναι απλά η έννοια της συντροφικότητας μεταξύ όλων που έχουν έρθει κοντά σε εμένα στην προσωπική μου ζωή και με έχουν υποστηρίξει. Καλλιτέχνες, μουσικοί, απλοί φίλοι.

Με τον τίτλο ‘Family’ είχες και ένα πολύ ενδιαφέρον art show στην gallery HVW8 πριν μερικές βδομάδες…

Ήθελα να γίνει ένα μεγάλο party που θα συνοδεύει την κυκλοφορία του νέου μου άλμπουμ. Κάτι όμως πέραν απο ένα παραδοσιακό listening party ή κάποια εμφάνιση με προσκλήσεις για λίγους. Έτσι, γιατί να μην γιορτάσουμε την κυκλοφορία με όλους τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην visual πλευρά του άλμπουμ;

Μια καλή δικαιολογία για τους φίλους μου και εμένα να ξεδώσουμε και να καταλάβουμε ένα χώρο για κάποιες μέρες και να κάνουμε ότι θέλουμε εκεί. Πήραμε και μία mariachi μπάντα για να παίξει κλασικά και παραδοσιακά μεξικάνικα τραγούδια … Γενικά περάσαμε φοβερά!

Δουλεύεις ακόμα σε design και art projects ή η μουσική παίρνει το μεγαλύτερο χρόνο σου;

Ναι, ασχολούμαι κάθε μέρα και με το art κομμάτι της δισκογραφικής μου, Innovative Leisure. Είναι ωραίο να δουλεύεις σε πράγματα πέραν των δικών σου. Με βοηθάνε να μένω δημιουργικός.

Πως θυμάσαι τις μέρες σου σαν καλλιτεχνικός διευθυντής στην skate – streetwear εταιρία HUF; Από τις αγαπημένες μου εταιρίες και ωραίο να την βλέπεις να μεγαλώνει κάθε μέρα…

Πέρασα πολύ όμορφα στην HUF. Ήμουν εκεί από τις πρώτες τους μέρες σαν εταιρία και τη χτίσαμε με σκληρή δουλειά για πάνω από έξι χρόνια. Τώρα που δεν είμαι πια εκεί, είναι ωραίο να την βλέπεις να πηγαίνει τόσο καλά και να είναι τόσο επιτυχημένη.

Click here to view the embedded video.

Βρίσκεις καθόλου χρόνο να κάνεις skate; Αγαπημένο spot;

Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο για skate. Δυστυχώς τελευταία δεν κάνω skate τόσο συχνά. Όταν πλέον βρίσκω χρόνο να κάνω, παίρνω την εύκολη οδό και απλά ‘χτυπάω’ κάποιο skate park. Το Λος Άντζελες έχει μερικά καταπληκτικά πάρκα. Το αγαπημένο μου είναι το Stoner Park.

Οι αγαπημένες σου μπάντες από την Καλιφόρνια, πέραν αυτών στην Innovative Leisure;

Δύσκολη ερώτηση, όλες οι μπάντες που ξέρω και αγαπώ από την Καλιφόρνια είναι πλέον στη δική μας δισκογραφική. Χαχαχα…. Χμμμ… Ο TY Segall τα σπάει πάντως!

Τι άλλο να περιμένουμε από τον Hanni El Khatib μέσα στο 2013;

Κυρίως περιοδείες και πάλι περιοδείες, και πολλές μπύρες μέχρι τον επόμενο χρόνο!

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα