Pet Shop Boys preview

14:51 11/7/2013 - Πηγή: Mixtape

Είδαμε τους PSB στο Μόναχο, λίγες μέρες πριν το Ejekt και επιβεβαιώθηκε ο θαυμασμός μας.

Με πολύ λίγα λόγια, και αν βαριέσαι να διαβάσεις παρακάτω γιατί είσαι 30+ και θέλεις να τα δεις τα παλιά φιλαράκια σου, no matter what, η χθεσινή συναυλία των Pet Shop Boys στο Φεστιβάλ Tollwood του Μονάχου συνοψίζεται στα εξής: Εκτενής παρουσίαση του νέου δίσκου Electric που κυκλοφορεί αύριο (12 Ιουλίου 2013) με ολίγη από ρετροσπεκτίβα και αρκετή hi energy

dance διάθεση με διασκευές (κυρίως) σε παλιές, καλές, επιτυχίες. Ατμόσφαιρα fun και ένα show αντάξιο της ιστορίας τους.

Με περισσότερα λόγια

- Θεαματικά video, τα οποία θα μπορούσαν να στέκονται και από μόνα τους, ακόμα και αν ο Neil Tennant και ο Chris Lowe απουσίαζαν.

- Old school lasers που ξεσηκώνουν τους over 30s (πρώην ravers;) αγκαλιάζοντάς τους με μια γλυκιά ανάμνηση των χορευτικών venues των νιάτων τους. Και ξηρό πάγο. Πολύ ξηρό πάγο.

- Δύο εκπληκτικούς χορευτές με πολύ καλή κίνηση και αρκετό χιούμορ στις -όχι πάντα, όμως, εμπνευσμένες- χορογραφίες τους.

- Πολλά κοστούμια. Πολλά, όμως. Ο Neil Tennant εμφανίστηκε ντυμένος σαν τον Δρομέα του Κώστα Βαρωτσου, για αρχή. Και έπειτα πέρασε στη Μινωϊκή Κρήτη με αμφίεση space Μινώταυρου, έγινε η βρετανική εκδοχή του Φλωρινιώτη με total ασημένιο κοστούμι και καπέλο ντίσκο-μπάλα με προβολέα στραμμένο πάνω του για να διαχέεται το φως, φόρεσε τα φλούο τα πορτοκαλί του, μέχρι και κρεβάτι (ναι, κρεβάτι) φόρεσε, σε αυτή την αισθητική υπερπαραγωγή. Και, φυσικά, μη φανταστείτε πως ο Chris Lowe καθόταν με ένα t-shirt και χάζευε. Μέχρι και ντισκομπάλα φόρεσε στο κεφάλι. Και μια πλειάδα ακόμα εξίσου εντυπωσιακών, ασορτί αμφιέσεων.

- Οι 30+ (και πολύ plus, επίσης) κοίταζαν με το στόμα να χάσκει -γιατί δεν ήξερε τους στίχους ή γιατί χασμουριόταν από την πλήξη που ένιωθε ακούγοντας τα νέα τραγούδια- τα δύο αγόρια να άδουν σχεδόν όλα τα κομμάτια τους νέου τους άλμπουμ Electric. Αλλά εκεί που οι θείες και οι θείοι προσπαθούσαν να αφομοιώσουν τα παλιάς, κλασικής κοπής dance κομμάτια, κάποιες ελαφρώς εξευγενισμένες eurotrash μελωδίες και τις electro μπαλάντες του νέου δίσκου οι PSB θυμούνταν να τους ξεσηκώσουν με ένα Opportunities (Let’s Make Lots Of Money), ένα Rent, ένα Domino Dancing, ένα It’s A Sin, ένα Always On My Mind, ένα Suburbia και μερικά ακόμα διαμαντάκια, από αυτά που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε πριν από 25 και χρόνια (άουτς) να κάνουν τη Musik Arena (μτφρ. μια τέντα τσίρκου, στημένη στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου) να στάζει από ιδρώτα και νοσταλγία.

Α,ναι, ο Neil χθες έγινε 59 ετών. Και μπορεί να μην τραγούδησε το Being Boring για να γιορτάσει μαζί μας τα γενέθλιά του αλλά εκτός του ότι μας θύμισε τα νιάτα μας, μας υπενθύμισε πως η νιότη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως. Χρόνια πολλά Neil.

www.petshopboys.co.uk

Οι Pet Shop Boys θα εμφανιστούν στις 16 Ιουλίου στην Αθήνα, στο Ejekt Festival, στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Περισσότερες πληροφορίες: www.ejekt.gr

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα