Gretchen Parlato @ Half Note Jazz Club

13:43 2/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη γυναικεία φωνή της σύγχρονης τζαζ είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Παρασκευής στο Half Note Jazz Club. Ο λόγος για την Gretchen Parlato, η οποία περιστοιχισμένη από μια εξαιρετική μπάντα, μας παρέθεσε μια  πολύ ιδιαίτερη παράσταση, αντάξια της φήμης που την συνοδεύει. Αλλά, ας πάρουμε τα πράματα από το ξεκίνημα.

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 όταν φτάσαμε στο Half Note Jazz Club, οι μουσικοί είχαν μόλις ξεκινήσει να παίζουν ένα εισαγωγικό κομμάτι

και η Gretchen Parlato δεν άργησε να εμφανιστεί.

Ακούγοντάς την, είναι ξεκάθαρο ότι ζει γι’ αυτό που έχει επιλέξει να κάνει, διαθέτοντας το χάρισμα να περιγράφει όλες τις προσωπικές της εμπειρίες, μέσο της τέχνης της.

Λυρισμός, εκφραστικότητα, εσωστρέφεια και κυρίως ο συναισθηματισμός που αναβλύζει από κάθε στίχο και νότα που απαγγέλλονται, είναι μόνο κάποιες λέξεις που χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της νεαρής αυτής καλλιτέχνιδος από την Καλιφόρνια.

Βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, η Gretchen Parlato δικαίωσε όλο τις συζητήσεις γύρω από το όνομά της, θέτοντας ισχυρές βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Η μπάσα της φωνή – που θυμίζει εν πολλοίς εκείνη της μεγάλης Cassandra Wilson – είναι το χαρακτηριστικό της γνώρισμα και την αβαντάρει με διάφορους τρόπους.

Στο πλάι της, τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί συνδράμουν αμέριστα στο όλο project, με την παρουσία του Taylor Eigsti στο πιάνο να δεσπόζει. Ένας μουσικός, που έχει συμβάλει καταλυτικά στον ήχο που πρεσβεύει η νεαρή καλλιτέχνης, πότε με τις ευφάνταστες μελωδίες, πότε με τα απέριττα σόλο του και πότε με τις λιτές του ενορχηστρώσεις.

Χαρακτηριστικό επίσης της βραδιάς, τα hand percussions που χρησιμοποίησε κατά κόρον η ερμηνεύτρια, αλλά και ο Taylor Eigsti, τα οποία έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην βραδιά.

Το rhythm & section, αποτελούμενο από τον Burniss Travis στο μπάσο και τον Kendrick Scott στα ντραμς, ήρθε για να ολοκληρώσει όλο αυτό το μεταξένιο σκηνικό που παρακολουθήσαμε.

Το κοινό δεν ήταν αρκετό, ήταν όμως αφοσιωμένο σε αυτό που του προσφέρθηκε και αν η ερμηνεύτρια δεν έδειχνε απόμακρη στην επαφή της με το ακροατήριο, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια τέλεια απ’ όλες τις πλευρές βραδιά.

Μια βραδιά που κυρίως βασίστηκε στο τελευταίο άλμπουμ της Parlato με τίτλο The Lost and Found, από το οποίο μάλιστα αντλήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή στο “Holding back the years” των Simply Red και η οποία βραδιά τελικά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 01:00, έχοντας αφήσει σε όλους μας ένα ιδιαίτερο συναίσθημα αγαλλίασης και πληρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα